Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Na forumot pisat glupostii alo daj spodelete nesto sto site ke imame koris ne kofekcija nz sto daj ajde nie od 2013 koj Kako ee odbien so kakvi dokumenti pisete nesto upotreblivoo

Сестра ми е во процедура на БГ пасош, ме интересира дали ако земи таја и од како ќе земи ќе можам јас лесно да извадам или?

Neka mu e so srejka pasosot a sto dostavi drugo osven dokumenti od bratuced
Prv bratuced i cicko no na tatkomu prv bratuced podaleku cico.[DOUBLEPOST=1466922792][/DOUBLEPOST]
Neka mu e so srejka pasosot a sto dostavi drugo osven dokumenti od bratuced
Prv bratuced i cicko no na tatkomu prv bratuced podaleku cico.[DOUBLEPOST=1466923515][/DOUBLEPOST]
И со прв и со втор братучед зимаа ама пред 3-4 месеци, ги има на форумов прочитај уназад 3 месеци, сега моментално е реткос да мине некој со прв братучед, бидејќи има многу последниве 2-3 недели прркратени со 1 братучед. А за потврда бккс досега нема никој да каѓи дека минал а потврдите се голем бизнис иако се по 30 евра сега се форсираат многу. Ама јавно со потврда нема некој да кажи деја мина
Znam redovno go sledam forumot znam deka i so vtor bratuced zemaa Bg drzavljanstvo.No jas mislam dasi pisat molba ili zalba da podnesat bi trebalo dagi vratat vo procedura nee fer edni minat druri nee jas licno se nadevam deka ke bidat vrateni.

Последно уредено:
До сите што знаат некоја инфо за прекратените од 2013 (со бкк потврда од Младенов) за дека ќе бидат вратени во процедура, кога ќе биде тоа и што треба да се достави?

јас два дена бев на финална со свидетелство од родител и потврда од кај лазо.ме вратија изгледа во пакет тоа одеше заедно со сите во мај месец за да однесам дополнителни документи за возхожи бугарин.од 2013г.сум кога се потпишуваше изјава дека си бугарин и се добиваше пасош.сведителството и потврдата накнадно ги однесов кога побараа дополнителни документи пред една година а сега повторно бараат.сега ке чекам да видам што ке биде со потврдата дали ке ја уважат.а нејзе ја однесов пред неколку месеци преку посредник.

Nie site se varime vo eden lonec a kojznae sto ke bide? NIKOJ. Nemoze bre luge 3 godini da nemozat da resat. Da nemozat da ni kazat sto ni fali vo dokumentite. Ocigledno e deka Lazo si gi goni samo negovite potvrdi da minat a za nas drugite bez potvrdi mnogu mu e gajle. Dajte da sobereme peticija ko britancite sto zbirat sega. Dajte da platime nekoj advokat sto gi razbira ovie raboti i da ne zastapuva. Ovaaa preminuva sekakov odnos. I da me prekinat da znam deka sum prekinat i da si teram ponatamu drugi raboti, a ne vaka sekojden se krstis da ti izleze pasosot i nisto. I toa veke 3 god od intervju. Preteraa veke so sekakvi zaebancii. Dobivaat 2015 2013 ceka. So koj rezon? Mora da si pobarame pravo a tuka moze da pisuvame oste mnogu

Daj lugje, kazuvajte so kako so tie potvrdi? Utre planiram da odam za sr da se sretnam so lazar!!! Nekolkudena mu pisham na fb i go baram na telefon ziv go nema!!! Osekjam ima golemi prevari so tie potvrdi ako e nekoj za moze zaedno da mu pojdeme

Moe mislenje e deka od pasosi nema da bide nisto ako nemas rodnini...kakvi potvrdi od lazar i gluposti...samo mienje pari se pravi...nema nisto so nas koi imame bratucedi i potvrdi,..jas samo kazuvam moe mislenje,jebi ga

Kako e mozno pak so potvrda od Lazar da davaat proisxodi? Na primer jas i uste troica bevme gpupa sto dobivme bes stari dokumenti , dez bratucedi proisxodi ? Nemozam dase nacudam edni ti davat drugi neti davat .Cuda nevideni[DOUBLEPOST=1466958250][/DOUBLEPOST]
ako vazea potvrdite nemase da me vratat,samo mi e krivo sto se iznadadov pari dzabe.
Dave prasam kako ti pisuvase na potvrdata dali sto posto bilo naselenieto bugarsko ?

Последно уредено:
Se dodeka go barate pasosO nema da dobiete na nikakov nacin i milo mi e zosto sekoj ne zasluzuva da bide graganin na eu.
-intervju (site gluposti sto gi imam iznaslusano na dijalek za pasosO)
-lekarsko (koe najcesto posrednicite vi.go falsifikuvaat so pecat od apteka)
- dokument za neosuduvanist
pa na kraj lazar vi e kriv ili nekoj drugi ili bilo lotarija... abe luge po tekstovite sto gi pisuvate veke mi e jasno zosto ve odbivaat. Krivicata.e vo sebe. Ne vo lazar, ne vo bugarija ili makedonija. Zakonot osven dokument za poteklo bara i drugi.rraboti da bidat usoglaseni

Decki za info jas bev proslata nedela na intervju vo MP sea si proveriv status brojche 4*** sum sto bi znachelo do kraj na godinava okolu 8-9-10 iljadi bi imalo. Inache pak imase dosta guzva gledam drugi sto chekaa za podavanje na dokumenti preku red, za davanje na dopolnitelni dokumenti i sl. taka da ako idete fatete si red po sabajlechki so vreme.

Decki za info jas bev proslata nedela na intervju vo MP sea si proveriv status brojche 4*** sum sto bi znachelo do kraj na godinava okolu 8-9-10 iljadi bi imalo. Inache pak imase dosta guzva gledam drugi sto chekaa za podavanje na dokumenti preku red, za davanje na dopolnitelni dokumenti i sl. taka da ako idete fatete si red po sabajlechki so vreme.
Kazini kako pomina intervjuto

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom