Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
zdravo denes mi se smena statusot od zadolzitelna vo ova :

Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ

ova znaci deka dobiv bugarski samo treba da cekam datum i kolku vreme se ceka nekoj so imal iskustvo da kazi ?

blagodaram pozdrav
so sreka koja godina si i koj broj

за колку време одприлика треба да добиеш пасош со тоа шо тато има бугарски пасош?

Sent from my 6036Y using Tapatalk

Dali znae nekoj do kolku saat e rabotno vreme na dabc?

Мојата мајка има прв братучед во Бугарија, и сега ме интересира дали имам шанса да добијам пасош доколку доставам документи за потекло ?

Kolku vreme se ceka od podnesuvanje na dokumenti vo ministerstvo do intervjuto od prilika i dali nekoj moze da mi kazi kade da gi najdam prasanjata za intervjuto ...

za site dokumenti komplet kolku pari treba otprilika vkupno 500,600 evra?

sakate da kazete deka i posle intervjuto moze da pobaraat dopolnitelni dokumenti?
pa neli tie dokumenti trebaat za proizhod?
ja sum zbunet sega

sakate da kazete deka i posle intervjuto moze da pobaraat dopolnitelni dokumenti?
pa neli tie dokumenti trebaat za proizhod?
ja sum zbunet sega

Da drugar,ako pratis ke uvidus deka na site sto im se bara dopolnitelen dokument se projdeni na intervju.dopolnitelni dokumenti obicno se baraat od sovetot za grazdanstvo za da se vidi so koi dokumenti si dosol do proishod.ako si dobil proishod od dekmvri pa navamu nemas gajle,rabota e porano se izdavale proishodi samo na izjava i go potpisuvale sluzbenici na dabc,sto od javniot obvinitel e tolkuvano kako sprotivno na zakonot zasto samo pretsedatelot na dabc moze da potpisuva proishod.

Статус'т на зајавлението е :издадено удостоверение

Сега на интервју,ви пожелувам кај сите да го пишува ова,и сите да го добиеме пасошот.:)[DOUBLEPOST=1437304893][/DOUBLEPOST]
2-3 meseci, zavisi kolku ima pred tebe .. eve tuka se prasanjata http://www.filedropper.com/1_45
samo download
Неможам да го данлодирам,има некој друг начин да се преземе.

Последно уредено:
Статус'т на зајавлението е :издадено удостоверение

Сега на интервју,ви пожелувам кај сите да го пишува ова,и сите да го добиеме пасошот.:)[DOUBLEPOST=1437304893][/DOUBLEPOST]
Неможам да го данлодирам,има некој друг начин да се преземе.
http://www.megafileupload.com/4Oub/Интервју_(2).docx

kaj sto pisuva FREE USER . i pak istoto ke ti se otvori i pak pricni kaj sto pisuva FREE USER

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom