Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Здраво на сите
Имам поднесено документи во Министерство во Октомври 2013, отидено на интервју Февруари 2014. Вчера најдов бугарска крстеница и венчаница од баба ми. Истите треба да ги поврзам со изводи, за да се види семејно стебло...Кај и да е за 2-3 месеци очекувам некаква промена на статус на апликацијата. Имам добиено происход со изјава. Прашањето ми е, дали треба да чекам промена на статус или веднаш да ги носам документите на шалтер во Софија?
Носи ги, не чекај да те вратат.

Здраво на сите
Имам поднесено документи во Министерство во Октомври 2013, отидено на интервју Февруари 2014. Вчера најдов бугарска крстеница и венчаница од баба ми. Истите треба да ги поврзам со изводи, за да се види семејно стебло...Кај и да е за 2-3 месеци очекувам некаква промена на статус на апликацијата. Имам добиено происход со изјава. Прашањето ми е, дали треба да чекам промена на статус или веднаш да ги носам документите на шалтер во Софија?
Koja godina e rodena baba ti, i kade? Na mene mi e potrebna taa informacija zatoa sto baram krstenica od dedo mi. fala

И штo декa пaк требa дa се изнaчекaш дo пaсoшoт, кoлку и дa беше периoдoт нз тoчнo...

Даваат ли постари крштеници во црквите наши?
Здраво на сите
Проблемот е што сега не знам дали ќе даваат постари изводи да се вадат... кажи што си направила, ако извадиш, со среќа!

Проблемот е што сега не знам дали ќе даваат постари изводи да се вадат... кажи што си направила, ако извадиш, со среќа!
Изгледа не ја сфаќаш функцијата на матичните служби. Тие не можат да ти извадат извод за човек кој не бил пријавен кај нив кога се родил. Кога се раѓаме родителите нѐ пријавуваат во најблиската матична служба. Од тогаш натаму само таа матична служба може да ти издава извод, затоа што само таа располага со точни податоци за твоето место и време на раѓање и само таа гарантира за точноста на тие податоци. Не е тоа прашање на надеж, дали ќе најдат или дали ќе сакаат да ти издадат, едноставно матичните служби не се историски архиви и не им е работа да чуваат документи од времето пред своето постоење и податоци за чија точност не можат да гарантираат.

Ајде кај тебе доставуваш уверение или што и да е каде се содржани сите промени на имиња презимиња и слично за лицето, ама кај оние што носат само изводи каде не е се убаво и експлицитно напишано и те како се важни имињата и презимињата кои стојат на документот. Имаше милион примери напишано каде имале стари документи ама имало мало отстапување во името/презимето па ги враќале пак да докажат дека се работи за истата личност. Не се играјте барај те сите документи да ви бидат со исти имиња и презимиња не си ја комплицирајте самоте постапката.

druze jas krajot na noemvri gi predadov dop.dokumenti vo konzulatot vo bitola[no mislam deka vo isto vreme prakaat i dobivaat posta] mi rekoa deka pred nova godina postata ke bide ispratena a vo mart ocekuvaat odgovor povratna posta,prasav i mi rekoa deka nemaat nisto dobieno,
neznam tie kako zele tolku brzo,osven ako imale podneseno porano proiozhodot mozebi bil stasan togas samo go podignuvale.[DOUBLEPOST=1425425586][/DOUBLEPOST]
Како бе незнаете јас неколку пати напишав дека пред мои очи 2ца земаа происход на почеток на фебруари преку амбасада имале аплицирано крајот на ноември па сеа ти види си дали да чекаш или не. Ако и ти си бил во тој период јави се во амбасада и прашај си.

Незнам и јас што да кажам, не се правам експерт наведов зашто е реално да се внимава на тие податоци. Имаше доста луѓе на форумов кои се пожалија дека им правеле проблеми за минимални разлики, како иначе ќе покажеш ако пример татко ти во твојот извод да го пишат Владимир, а во неговиот извод да стои Велимир.

druze jas krajot na noemvri gi predadov dop.dokumenti vo konzulatot vo bitola[no mislam deka vo isto vreme prakaat i dobivaat posta] mi rekoa deka pred nova godina postata ke bide ispratena a vo mart ocekuvaat odgovor povratna posta,prasav i mi rekoa deka nemaat nisto dobieno,
neznam tie kako zele tolku brzo,osven ako imale podneseno porano proiozhodot mozebi bil stasan togas samo go podignuvale.

neznam tie kako zele tolku brzo,osven ako imale podneseno porano proiozhodot mozebi bil stasan togas samo go podignuvale.[DOUBLEPOST=1425425586][/DOUBLEPOST]

neznam tie kako zele tolku brzo,osven ako imale podneseno porano proiozhodot mozebi bil stasan togas samo go podignuvale.
Не ја гледам причината зашто би ме лажеле, им се погодил периодот праќањето на пошта да им биде брзо по поднесувањето па брзо и ги добиле. Од скопје минатата недела е пак пратено пошта значи тие што биле на интервју у фебруари до мај најкасно ќе добијат.

ПС јас исто идев преку амбасада, средина на Јули поднесов документи а средина на септември го имав происходот. После мене знам другар што ете не му се посреќи периодот скоро 5 месеци го чекаше происходот.
И не не испраќаат во ист период независно функционираат двете претставништва.

Има некој нов вратен или со потпишан указ во новите протоколи?

Nisto ne napraviv so uverenieto i ke odam so nego i nadevam se deka ke mine.

Nisto ne napraviv so uverenieto i ke odam so nego i nadevam se deka ke mine.
I jas go imav istiot problem so preziminjata na majkami. Vo izvodot na majkami prezimeto e edno vo mojot izvod prezimeto e drugo i vo maticnata kniga na vencanite treto prezime Od maticnata sluzba mi dadoa uverenie deka se raboti za isa licnost i toj dokument preveden vo min za pravosudie go dostaviv Maticnoto mora da ti izdade uverenie se plaka 50 denari adm. taksa

:) Јас рушам рекорди,и на двете страни по 4 до 5 презимиња,а дативе на раѓање ги пишувале на кој како му текне :Роден пред Божиќ,после жетва,пред Петровден и сега имам за една личност 6 дати на раѓање ,4 презимиња во период од 7 год се документиве.Сите го имаме овој проблем,и свесни се Бугарите за ова ,не би требало за сламка да се фатат,едино ако нема некоја драстична разлика,како Владо и Воислав е тоа е веќе за размислување.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom