- Член од
- 31 јануари 2015
- Мислења
- 85
- Поени од реакции
- 126
Zdravo na site! Sakam da spodelam edna informacija so vas! Denes posrednickata mi rece deka primaat vo DABC so dokumenti, t.e. kopii od licni karti od brakja, sestri, bratucedi koi imaat bugarsko drzavjanstvo...Utre ke se vidam so nea i ke spodelam povekje informacii...me interesira dali nekoj drug ima sl. informacija? Inaku i jas i decko mi imavme zakazano vo DABC sredina na maj, no togas posrednickata ni rece da odlozime zatoa sto primaa samo dokumenti od predci...sega ni veli deka moze decko mi preku sestra mu koja ima drzavjanstvo da aplicira(i toa so molba vo agencijata zatoa sto go ispustil terminot za poddavanje dokumenti), a jas bidejki nemam nikakov rodnina so drzavjanstvo da cekam promena na zakon...
Внимавај на тоа што ти кажала посредничката, после да не испадне дека те излажала, ако таа тврди дека примаат документи, тоа е сосема различно од одобруваат. Отсекогаш примале документи од братучеди и вујковци во ДАБЧ, има стотици такви примери, прашањето е колку одобриле од 2014 па наваму.
Одговорот е ниту еден. Обрни внимание на значењето на зборовите и информирај се со фактите пред да се залеташ да ја кешираш посредничката.

Ваква информација имам и јас,колку е вистина ке ти кажам во четврток,јас во среда одам за поднесување на документи по втор пат,пак со дополнителни документи сум,ако ми ги прифатат.
Отсекогаш се примале такви документи, никогаш немало забрана. Секој си добива бројче, дури и оние кои одат само со свој пасош и извод.