Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Zdravo na site! Sakam da spodelam edna informacija so vas! Denes posrednickata mi rece deka primaat vo DABC so dokumenti, t.e. kopii od licni karti od brakja, sestri, bratucedi koi imaat bugarsko drzavjanstvo...Utre ke se vidam so nea i ke spodelam povekje informacii...me interesira dali nekoj drug ima sl. informacija? Inaku i jas i decko mi imavme zakazano vo DABC sredina na maj, no togas posrednickata ni rece da odlozime zatoa sto primaa samo dokumenti od predci...sega ni veli deka moze decko mi preku sestra mu koja ima drzavjanstvo da aplicira(i toa so molba vo agencijata zatoa sto go ispustil terminot za poddavanje dokumenti), a jas bidejki nemam nikakov rodnina so drzavjanstvo da cekam promena na zakon...

Внимавај на тоа што ти кажала посредничката, после да не испадне дека те излажала, ако таа тврди дека примаат документи, тоа е сосема различно од одобруваат. Отсекогаш примале документи од братучеди и вујковци во ДАБЧ, има стотици такви примери, прашањето е колку одобриле од 2014 па наваму.
Одговорот е ниту еден. Обрни внимание на значењето на зборовите и информирај се со фактите пред да се залеташ да ја кешираш посредничката. :)[DOUBLEPOST=1433790497][/DOUBLEPOST]
Ваква информација имам и јас,колку е вистина ке ти кажам во четврток,јас во среда одам за поднесување на документи по втор пат,пак со дополнителни документи сум,ако ми ги прифатат.

Отсекогаш се примале такви документи, никогаш немало забрана. Секој си добива бројче, дури и оние кои одат само со свој пасош и извод.

Внимавај на тоа што ти кажала посредничката, после да не испадне дека те излажала, ако таа тврди дека примаат документи, тоа е сосема различно од одобруваат. Отсекогаш примале документи од братучеди и вујковци во ДАБЧ, има стотици такви примери, прашањето е колку одобриле од 2014 па наваму.
Одговорот е ниту еден. Обрни внимание на значењето на зборовите и информирај се со фактите пред да се залеташ да ја кешираш посредничката. :)
Tokmu poradi toa utre i ke se vidam so nea i kako sto kazav ke spodelam info... Ti blagodaram :)

Си ја промашил темата. Оди си во темата здравје и во подфорумот дежурна ординација да си побараш помош од стручно лице.
Жестоко! кратко , јасно и гласно ....:pos:

Па да јас напишав ме одбија со бугарски крштеници од тетки ,сестри на татко ми,е сега одам со пра дедо,второ па машко ,трето нема од каде да набавам др. документ.

Внимавај на тоа што ти кажала посредничката, после да не испадне дека те излажала, ако ди дека примаат документи, тоа е сосема различно од одобруваат. Отсекогаш примале документи од братучеди и вујковци во ДАБЧ, има стотици такви примери, прашањето е колку одобриле од 2014 па наваму.
Одговорот е ниту еден. Обрни внимание на значењето на зборовите и информирај се со фактите пред да се залеташ да ја кешираш посредничката. :)[DOUBLEPOST=1433790497][/DOUBLEPOST]

Отсекогаш се примале такви документи, никогаш немало забрана. Секој си добива бројче, дури и оние кои одат само со свој пасош и извод.

Mene ne mi ja prifatija i jas ista imam :/
И јас со иста почнав, ми ја прифатија во ДАБЧ и после 2 недели доби произход.... (Мај 2014) сега статусот ми е дека е во задолжителна после интервјуто во јули 2014 ... кога аплицира ти?

И јас со иста почнав, ми ја прифатија во ДАБЧ и после 2 недели доби произход.... (Мај 2014) сега статусот ми е дека е во задолжителна после интервјуто во јули 2014 ... кога аплицира ти?

Oktomvri 2014

Денес ми се насмевна среќата, ама одма ми се стемни. Имено го најдов мојот прадедо во списокот од бугарската воена архива според место на живеење и занимање, меѓутоа се јави проблем. Таму е заведен како Симеон, а на посмртницата од баба ми пишува дека татко и се викал Симон. Е сега од друга страна, вујко ми кој е крстен по него се вика Симеон. Што може да направам за да докажам дека тој ми е прадедо. Инаку од него не можам да најдам извод

Знам от приjaтели блиски до ДАБЧ дека нема врска името дали е -ов/ев/ски и тоа не доказува истовременно бугарско потекло. Както и на -ич/ић/ик не значи дека са непременно срби. Во Бугариja има хора на -ич, като Димитар Стоjанович и други, но немат ништо српско во потеклото им...

Денес ми се насмевна среќата, ама одма ми се стемни. Имено го најдов мојот прадедо во списокот од бугарската воена архива според место на живеење и занимање, меѓутоа се јави проблем. Таму е заведен како Симеон, а на посмртницата од баба ми пишува дека татко и се викал Симон. Е сега од друга страна, вујко ми кој е крстен по него се вика Симеон. Што може да направам за да докажам дека тој ми е прадедо. Инаку од него не можам да најдам извод
Нека не ти се стемнува во архивот пра дедо ми е Анани,на извод кај баба ми Ананија ,свесни се они дека овие кај нас си менувале ,си додавале букви па дури имале и по 5 презимиња,ти текнува лазо -лазаров,коле-комев ,е ова ти е наша реалност

Znaci imam sansi so ju.voena kniska kade pisuva deka dedomi bil bug.vojnik,utre ke se vidam so posrednikot pa ke spodelam mislenje.

ќе одиш на нотар и ќе дадеш изјава дека станува збор за исто лице.

Па да јас напишав ме одбија со бугарски крштеници од тетки ,сестри на татко ми,е сега одам со пра дедо,второ па машко ,трето нема од каде да набавам др. документ.
Zdravo,
Krstenica na bugarski potrkrepeno so drug dokument na pr. drzavjanstvo, umrenica itn kade sto pisuva deka tetka ti po nacionalst e bugarka?
ili,
Samo krstenica napisana na bugarski, i, izdadena kade, vo Bugarija ili vo Makedonija?

Blagodaram na odgovor![DOUBLEPOST=1433824814][/DOUBLEPOST]
ќе одиш на нотар и ќе дадеш изјава дека станува збор за исто лице.

Poraka za BACIVE - Pred 2 godini, za ista situacija, na notar bea povikani 2 svedoka da posvedocat deka se raboti za isto lice, t.e. morase da svedocat 2 lica.
Da se proveri procesot na postapkata dali e ostanat do denes ist.

Последно уредено:
Zdravo,
Krstenica na bugarski potrkrepeno so drug dokument na pr. drzavjanstvo, umrenica itn kade sto pisuva deka tetka ti po nacionalst e bugarka?
ili,
Samo krstenica napisana na bugarski, i, izdadena kade, vo Bugarija ili vo Makedonija?

Blagodaram na odgovor![DOUBLEPOST=1433824814][/DOUBLEPOST]

Poraka za BACIVE - Pred 2 godini, za ista situacija, na notar bea povikani 2 svedoka da posvedocat deka se raboti za isto lice, t.e. morase da svedocat 2 lica.
Da se proveri procesot na postapkata dali e ostanat do denes ist.

Кај Македонски или кај бугарски нотар?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom