Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Aман бе луѓе.Знаете ли колку доклади,стенограми од седници,извештаи,заседанија од комисии се имаат постирано уназад 3-4 години на темава? И никогаш не се спровеле на дело тие одлуки,па дали биле позитивни или негативни.Не пробувајте да тумачите договори,преговори,па и изборите во Бугарија едно време се образлагаа,па договори за добрососедство.Без оглед каква комисија и да донела решение некакво,никогаш не се остварило на дело.Тоа е се ради формалности кои до сега не се случило ниту еднаш да влијаат на постапките.Колку повеќе се замарате и предвидувате толку полошо си правите.Оваа енергија што ја трошите за џабе да ја насочите кон нешто попаметно од следење на глупости......[DOUBLEPOST=1556825845][/DOUBLEPOST]Ако дошле тие ке давале,другите не давале.Каракачанов,Јотова, Борисов...Уште Доналд Трамп што не го умешавте у ова[DOUBLEPOST=1556825956][/DOUBLEPOST]Уште кога ке видам некоја будала како постирала линк од некој портал или радио емисија,значи навистина ви нема спас

Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија
Денес променет статус после месец ипол.
поздрав
So so dokumenti si?

Bidejki nie ne znaeme, a ti mnogu sakas da ni pomognes, spodeli go linkot od detalniot izvestaj.
Оди на истиот сајт види каде се извештаите во пдф формат
Инаку веќе 3 месеци немам напишано на темава
Со среќа на сите

Оди на истиот сајт види каде се извештаите во пдф формат
Инаку веќе 3 месеци немам напишано на темава
Со среќа на сите

A ti da ne se zbuni so godisnite izvestai, samo vo godisnite ima nacionalna struktura. Inace tolku ne znaes link da kopiras i da postiras, aj potrudi se molim te poshto mnogu sakas da ni pomognes

Dobro vecer me intersira bev na dopolnitelna i dostaviv dokumenti i cekav edna godina sega statusot se smeni so polozitelno stanoviste se ceka potpis od viceprezodent na 19 feb 2019 broj na prepiska : 18**/2016 kako odat rabotite so dopolnitelni ?[DOUBLEPOST=1556827291][/DOUBLEPOST]Dostaviv dokument od voen arhiv veliko trnovo i od strumica potvrda i site izvodi i umrenici komplet spoeni prevedeni

https://www.president.bg/docs/1556804620.pdf
Најлош тримесечен извештај во последниве 6 години, само во 2013 имаше еден период со помалку потпишани укази т.е. за помалку лица.
По не знам кој пат ќе кажам и мислам треба да ви биде јасно, овде има една голема група посредници кои лажат и манипулираат со вас дека се издаваат државјанства како што се издавале пред 2017 г. и дека само со потврда од здружение немате никаков проблем да добиете државјанство - ВЕ ЛАЖАТ!! Многу од апликантите што се само со потврди почнаа да ги враќаат на самото интервју за да однесат докази за потекло (стари документи) и кога го напишав ова пред месец два ме нападнаа како и секогаш.
Инаку, најмалку одбиени има од страна на Јотова, а 90% одбиените се од Советот за државјанство, толку!! А овде пишуваат секојдневно како поминувале на совет преку прв братучед, тетки стрини, како да не!
Еве сега читајте црно на бело, од вкупно 805 лица, 659 се со повеќе основи - со потекло, родител бугарски државјанин, постојан престој, особени заслуги итн. Да не зборувеме од колку ли не држави аплицираат... И 814 ЛИЦА ОДБИЕНИ!! КАТАСТРОФА!!
Поздрав.

Последно уредено:
Најлош тримесечен извештај во последниве 6 години, само во 2013 имаше еден период со помалку потпишани укази т.е. за помалку лица.
По не знам кој пат ќе кажам и мислам треба да ви биде јасно, овде има една голема група посредници кои лажат и манипулираат со вас дека се издаваат државјанства како што се издавале пред 2017 г. и дека само со потврда од здружение немате никаков проблем да добиете државјанство - ВЕ ЛАЖАТ!! Многу од апликантите што се само со потврди почнаа да ги враќаат на самото интервју за да однесат докази за потекло (стари документи) и кога го напишав ова пред месец два ме нападнаа како и секогаш.
Инаку, најмалку одбиени има од страна на Јотова, а 90% одбиените се од Советот за државјанство, толку!! А овде пишуваат секојдневно како поминувале на совет преку прв братучед, тетки стрини, како да не!
Еве сега читајте црно на бело, од вкупно 805 лица, 659 се со повеќе основи - со потекло, родител бугарски државјанин, постојан престој, особени заслуги итн. Да не зборувеме од колку ли не држави аплицираат...
Поздрав.
Остави не се замарај

I plus imam postojan prestoj i licna karta 2 god

Еве сега читајте црно на бело, од вкупно 805 лица, 659 се со повеќе основи - со потекло, родител бугарски државјанин, постојан престој, особени заслуги итн. Да не зборувеме од колку ли не држави аплицираат...
Поздрав.
A ti da ne go imas linkot za detalniot izvestaj na drugar ti fatigoova so nacionalnata struktura na dobienite drzavjanstva?

Остави не се замарај

Абе почнаа и во приватни пораки да ме вреѓаат и да ми се закануваат, катастрофа :facepalm: :pos:[DOUBLEPOST=1556828631][/DOUBLEPOST]
A ti da ne go imas linkot za detalniot izvestaj na drugar ti fatigoova so nacionalnata struktura na dobienite drzavjanstva?

Не, тоа евентуално може да го каже вицепрезидентката на прес конференција, а на крај година го објавуваат комплет. Не треба да си многу паметен за да сфатиш кој добиваат државјанство подолг период ама ајде да не шпекулираме, ќе кажат официјално ;)
Ти ако можеш најди ми извештај за последниве 6 години кога дале повеќе државјанства.

Последно уредено:
Kako sto ide rabotava do krajot na godinata drzavjanstvo ke zemat 2000 aplikanti Od makedonija ke bidat okolu 1200 OTKOCENA E RABOTATA samo napred

Абе почнаа и во приватни пораки да ме вреѓаат и да ми се закануваат, катастрофа :facepalm: :pos:[DOUBLEPOST=1556828631][/DOUBLEPOST]

Не, тоа евентуално може да го каже вицепрезидентката на прес конференција, а на крај година го објавуваат комплет. Не треба да си многу паметен за да сфатиш кој добиваат државјанство подолг период ама ајде да не шпекулираме, ќе кажат официјално ;)
Znaci drugar ti fatigoova ima direktna komunikacija so viceprezidentkata i od nea mu se podatocite sto gi spodeluva.

Ти е гајле, еве три месеци немав пишано ништо, а денес ми го покажаа деталниот извештај, им пишав, се јавија да вреѓаат. Шо ги шмирглаш, нека им зèмаат посредниците пари.
Ај и така сега ќе стигне поканата за ојропа па нема да им требаат

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom