Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Aман бе луѓе.Знаете ли колку доклади,стенограми од седници,извештаи,заседанија од комисии се имаат постирано уназад 3-4 години на темава? И никогаш не се спровеле на дело тие одлуки,па дали биле позитивни или негативни.Не пробувајте да тумачите договори,преговори,па и изборите во Бугарија едно време се образлагаа,па договори за добрососедство.Без оглед каква комисија и да донела решение некакво,никогаш не се остварило на дело.Тоа е се ради формалности кои до сега не се случило ниту еднаш да влијаат на постапките.Колку повеќе се замарате и предвидувате толку полошо си правите.Оваа енергија што ја трошите за џабе да ја насочите кон нешто попаметно од следење на глупости......[DOUBLEPOST=1556825845][/DOUBLEPOST]Ако дошле тие ке давале,другите не давале.Каракачанов,Јотова, Борисов...Уште Доналд Трамп што не го умешавте у ова[DOUBLEPOST=1556825956][/DOUBLEPOST]Уште кога ке видам некоја будала како постирала линк од некој портал или радио емисија,значи навистина ви нема спас

Член од
5 јули 2018
Мислења
237
Поени од реакции
193
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија
Денес променет статус после месец ипол.
поздрав
So so dokumenti si?

Член од
28 август 2018
Мислења
134
Поени од реакции
107
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Bidejki nie ne znaeme, a ti mnogu sakas da ni pomognes, spodeli go linkot od detalniot izvestaj.
Оди на истиот сајт види каде се извештаите во пдф формат
Инаку веќе 3 месеци немам напишано на темава
Со среќа на сите

Член од
28 август 2018
Мислења
134
Поени од реакции
107
Оди на истиот сајт види каде се извештаите во пдф формат
Инаку веќе 3 месеци немам напишано на темава
Со среќа на сите
A ti da ne se zbuni so godisnite izvestai, samo vo godisnite ima nacionalna struktura. Inace tolku ne znaes link da kopiras i da postiras, aj potrudi se molim te poshto mnogu sakas da ni pomognes

Член од
2 мај 2019
Мислења
22
Поени од реакции
63
Dobro vecer me intersira bev na dopolnitelna i dostaviv dokumenti i cekav edna godina sega statusot se smeni so polozitelno stanoviste se ceka potpis od viceprezodent na 19 feb 2019 broj na prepiska : 18**/2016 kako odat rabotite so dopolnitelni ?[DOUBLEPOST=1556827291][/DOUBLEPOST]Dostaviv dokument od voen arhiv veliko trnovo i od strumica potvrda i site izvodi i umrenici komplet spoeni prevedeni

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
https://www.president.bg/docs/1556804620.pdf
Најлош тримесечен извештај во последниве 6 години, само во 2013 имаше еден период со помалку потпишани укази т.е. за помалку лица.
По не знам кој пат ќе кажам и мислам треба да ви биде јасно, овде има една голема група посредници кои лажат и манипулираат со вас дека се издаваат државјанства како што се издавале пред 2017 г. и дека само со потврда од здружение немате никаков проблем да добиете државјанство - ВЕ ЛАЖАТ!! Многу од апликантите што се само со потврди почнаа да ги враќаат на самото интервју за да однесат докази за потекло (стари документи) и кога го напишав ова пред месец два ме нападнаа како и секогаш.
Инаку, најмалку одбиени има од страна на Јотова, а 90% одбиените се од Советот за државјанство, толку!! А овде пишуваат секојдневно како поминувале на совет преку прв братучед, тетки стрини, како да не!
Еве сега читајте црно на бело, од вкупно 805 лица, 659 се со повеќе основи - со потекло, родител бугарски државјанин, постојан престој, особени заслуги итн. Да не зборувеме од колку ли не држави аплицираат... И 814 ЛИЦА ОДБИЕНИ!! КАТАСТРОФА!!
Поздрав.

Последно уредено:
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Најлош тримесечен извештај во последниве 6 години, само во 2013 имаше еден период со помалку потпишани укази т.е. за помалку лица.
По не знам кој пат ќе кажам и мислам треба да ви биде јасно, овде има една голема група посредници кои лажат и манипулираат со вас дека се издаваат државјанства како што се издавале пред 2017 г. и дека само со потврда од здружение немате никаков проблем да добиете државјанство - ВЕ ЛАЖАТ!! Многу од апликантите што се само со потврди почнаа да ги враќаат на самото интервју за да однесат докази за потекло (стари документи) и кога го напишав ова пред месец два ме нападнаа како и секогаш.
Инаку, најмалку одбиени има од страна на Јотова, а 90% одбиените се од Советот за државјанство, толку!! А овде пишуваат секојдневно како поминувале на совет преку прв братучед, тетки стрини, како да не!
Еве сега читајте црно на бело, од вкупно 805 лица, 659 се со повеќе основи - со потекло, родител бугарски државјанин, постојан престој, особени заслуги итн. Да не зборувеме од колку ли не држави аплицираат...
Поздрав.
Остави не се замарај

Член од
2 мај 2019
Мислења
22
Поени од реакции
63
I plus imam postojan prestoj i licna karta 2 god

Член од
28 август 2018
Мислења
134
Поени од реакции
107
Еве сега читајте црно на бело, од вкупно 805 лица, 659 се со повеќе основи - со потекло, родител бугарски државјанин, постојан престој, особени заслуги итн. Да не зборувеме од колку ли не држави аплицираат...
Поздрав.
A ti da ne go imas linkot za detalniot izvestaj na drugar ti fatigoova so nacionalnata struktura na dobienite drzavjanstva?

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Остави не се замарај
Абе почнаа и во приватни пораки да ме вреѓаат и да ми се закануваат, катастрофа :facepalm: :pos:[DOUBLEPOST=1556828631][/DOUBLEPOST]
A ti da ne go imas linkot za detalniot izvestaj na drugar ti fatigoova so nacionalnata struktura na dobienite drzavjanstva?
Не, тоа евентуално може да го каже вицепрезидентката на прес конференција, а на крај година го објавуваат комплет. Не треба да си многу паметен за да сфатиш кој добиваат државјанство подолг период ама ајде да не шпекулираме, ќе кажат официјално ;)
Ти ако можеш најди ми извештај за последниве 6 години кога дале повеќе државјанства.

Последно уредено:
Член од
21 октомври 2017
Мислења
252
Поени од реакции
277
Kako sto ide rabotava do krajot na godinata drzavjanstvo ke zemat 2000 aplikanti Od makedonija ke bidat okolu 1200 OTKOCENA E RABOTATA samo napred

Член од
28 август 2018
Мислења
134
Поени од реакции
107
Абе почнаа и во приватни пораки да ме вреѓаат и да ми се закануваат, катастрофа :facepalm: :pos:[DOUBLEPOST=1556828631][/DOUBLEPOST]

Не, тоа евентуално може да го каже вицепрезидентката на прес конференција, а на крај година го објавуваат комплет. Не треба да си многу паметен за да сфатиш кој добиваат државјанство подолг период ама ајде да не шпекулираме, ќе кажат официјално ;)
Znaci drugar ti fatigoova ima direktna komunikacija so viceprezidentkata i od nea mu se podatocite sto gi spodeluva.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487

Ти е гајле, еве три месеци немав пишано ништо, а денес ми го покажаа деталниот извештај, им пишав, се јавија да вреѓаат. Шо ги шмирглаш, нека им зèмаат посредниците пари.
Ај и така сега ќе стигне поканата за ојропа па нема да им требаат

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom