Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Посредникот те прави мајмун можеш во било кој ден да однесеш што сакаш.Дај кажи овде име и презиме на посредникот да знаат идните апликанти со кого да си немаат работа. Доколку те стават на дополнителна една година плус не ти бега.

Навистина, зошто да не ги кажите посредниците што лажат, со име и презиме?
Можеби останатите ќе бидат по фер

Бев на интервју Октомври, поднесено преку братучед. Сега сакам да однесам потврда од кај Лазар плус. Го прашав посредникот ми кажа, не можеме да однесеме сега, ако во случај си на дополнителна тогаш може да однесеме. Јас сакам и таа потврда да ја однесам дека пра-дедоми е роден во 100%бугарски град во тоа време. Сигурно ли неможам сега да ја доставам?
So potvrdata ko ce ja nosis treba da podnesvis i MOLBA do MP
i drug nekoj da kazit dali potvrdata trebit da se prevedet i legalizira
ДО

МИНИСТ'РА НА ПРАВОС'ДИЕТО

НА РЕПУБЛИКА Б'ЛГАРИја

М О Л Б А

От XXXXXX XXXXXX с ЕМБГ XXXXXXXXXXXXX, паспорт No.XXXXXXXXXXX, роденa в град XXXXXXXXX , Р. Македонија, с номер на преписка за б'лгарско гражданство No. xxxx/2016 или која година си?

УВАЖАЕМА ГОСПОЖА МИНИСТ'Р,

Молја да б'дат приложени доп'лнителни документи к'м преписката ми за получаване наб'лгарско гражданство.

Прилагам:

1.) Преведен и легализиран акт за см'рт за моја роднина, XXXXXX XXXXX (Нотариални заверено копие вјарно с оригинала)

2.) Преведен и легализирано удостоверение за венчаване на баба ми, XXXXXX XXXXX XXXXX

3. Свидтелство за венчание на прадјаадо ми XXXXXXX XXXXXX

4. Копие от паспорт

5. Удостоварние од Б'лгарски културен клуб в Скопие /БККС/, представлјаван от Лазар Младенов

Дата: ПОДПИС НА МОЛИТЕЛја:

гр. Софиа _____________________

Attachments

Сите зборуваат онака како им одговара на форумов :)
Нема факти, нема извори на информациите кои ги споделуваат
Само пуста желба поскоро да излезе гражданството
Зборувате како веќе да сте им ги прочитале мислите на оние кои издаваат гражданства
Ниту коментарите тука нешто реално ќе сменат

Ете како што изгледа, работата тргна и тоа е тоа
Некои си чекаат на дополнителна со стари документи
Некои си добиваат за година дена и тоа само со потврда

Никој од нас ништо не може да смени, постојат луѓе коишто во наше име треба да работат на случајов, а не само со празни коментари по форуми

Дотогаш ќе си чекаме... и ќе си чекаме
Наводно убрзала работата (дај боже) па останува во пракса да видиме

Суровата вистина :)

Ако сакате посредници да не ве мафтаат јавно кажете ги нивните имиња и по потреба тел.број. Ќе се спасите и себе и другите. Па ќе имаат помал маневарски простор за манипулирање. А вакво препукување по форуми не води никаде и нема ефект.

Goshe arsov prevarant posrednik use nekolku ke vi pisam so koj stapiv vo kontaktbi site lazat deka so potvrdi 100 % se dobiva a imase i takva budala sto vikase za 5 000 evra lazen brak ke mi napeavel vo bg[DOUBLEPOST=1517660819][/DOUBLEPOST]Pisuvajte gi drygite ili pola ste posrednici pa da ne gi ocrnite se plasite

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom