Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ako se vodime od iskustvoto kako bugarskata administracija se ponasala vo minatoto so tie na dopolnitelna taa cela 2016 god neka se pripremi za vistinska golgota koja ke trae so godini,malku istrazuvav ponazad vo forumov za tie od 2012,2013,2014 sto bile staveni na dopolnitelna i zakluciv deka iako i kaj niv(isto kako i ovie od 2016) vo protokolite im bil opredelen tocen datum do koga treba da se podnest dopolnitelni dokumenti pravosudie povtorno gi razgledvelo po toa sto go procitav duri posle 2 god negde po prosek od stavanje na dopolnitelna.......pravosudie poveke e zainteresirano tie novite prepiski sto doagjaat na red da gi razgledat i da go zapazet toj nekoj zakonski rok od 12-15 meseci,a za tie na dopolnitelna ocigledno nemat nekoj zakonski rok i mozet da si gi drzet so godini....pa gospod da im e napomos na site tie sto se na dopolnitelna

Мислам и верувам дека ќе ја убрзаат работата многу скоро затоа што дадоа предлог за зголемување на администрацијата во МП (пред 1 недела постирав со детали од предлогот) http://www.justice.government.bg/15/, а и онака имаат убрзано уште од лани, нели разгледаа многу преписки и преку 1000 ги ставија на дополнителна. Види го линкот на претходниот пост, за што ќе расправаат од комисијата наредната недела во парламент, за визите се фатија сега пошо нели ја "средија" работата за другото...
Еве го линкот http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2597/sittings/ID/9063

Do septemvri site ke gi resaat se pravi i vtora komisija da gi resi predmetite
Da Ve opitvam, .... dali ce odet po godina najprvin da gi resavet od 2013 pa navamu ili ce ojt po dokumenti na prednost... primer najprvin da odet tie so brat, sestra, baba dedo, majka tatko?

Последно уредено:
Da Ve opitvam, .... dali ce odet po godina najprvin da gi resavet od 2013 pa navamu ili ce ojt po dokumenti na prednost... primer najprvin da odet tie so brat, sestra, baba dedo, majka tatko?
Sami si resavaat ke ja iscistime na primer 2013 I kako ke I'm padnat dosieata, znaci kakva ti e srekata, a takvi so majka ,tatko,baba ,dedo od 2013 veke nema si imaat oddamna zemeno

Дали постои можност да се видат указите од Потпретседателот?

Neznam zosto togas bi te zakocile ako si izvadil posmrtnica od dedoti izvot od tatkoti i tvoj,tvojov slucaj e prv vakov od site so gi kontaktirav.nezna so pojako poteklo bi imalo cim dedoti sluzel u bg vojska.
toa e vistinata,mozebi zatoa sto vo Skopje ne mi go zemaa originalot.So istiot dokument apliciravme so sestrsmi i bevme staveni vo protokolot na mp.Ima edna nedela kako se javiv vo ambasadata i mi rekoa deka originalot mi go baraat vo Sofija i im go dostaviv i navedov deka i sestrami aplicira so istaa voena kniska pa ke vidime sto ponatamu

Бев на интервју Октомври, поднесено преку братучед. Сега сакам да однесам потврда од кај Лазар плус. Го прашав посредникот ми кажа, не можеме да однесеме сега, ако во случај си на дополнителна тогаш може да однесеме. Јас сакам и таа потврда да ја однесам дека пра-дедоми е роден во 100%бугарски град во тоа време. Сигурно ли неможам сега да ја доставам?

Бев на интервју Октомври, поднесено преку братучед. Сега сакам да однесам потврда од кај Лазар плус. Го прашав посредникот ми кажа, не можеме да однесеме сега, ако во случај си на дополнителна тогаш може да однесеме. Јас сакам и таа потврда да ја однесам дека пра-дедоми е роден во 100%бугарски град во тоа време. Сигурно ли неможам сега да ја доставам?
Mozes koga sakas da si odneses ne ti treba nikoj vo pravosudie

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Здраво, на дедо ми брат служел војска во Бугарија, дали би ми помогнал тој документ да го доставам?

Посредникот те прави мајмун можеш во било кој ден да однесеш што сакаш.Дај кажи овде име и презиме на посредникот да знаат идните апликанти со кого да си немаат работа. Доколку те стават на дополнителна една година плус не ти бега.

Sami si resavaat ke ja iscistime na primer 2013 I kako ke I'm padnat dosieata, znaci kakva ti e srekata, a takvi so majka ,tatko,baba ,dedo od 2013 veke nema si imaat oddamna zemeno
Taka e sigurno ko so velis oti tie babi dedo majka od 2013.... se ominvani. Ce se ispravam vo mislata od prasanjeto.... Dali i tie so dok. od babi dedo majka tatko brat od 2015, 2016, 2017 ce imet prednost pred tie so vujko, braced , potvrda od 2013, 2014?

toa e vistinata,mozebi zatoa sto vo Skopje ne mi go zemaa originalot.So istiot dokument apliciravme so sestrsmi i bevme staveni vo protokolot na mp.Ima edna nedela kako se javiv vo ambasadata i mi rekoa deka originalot mi go baraat vo Sofija i im go dostaviv i navedov deka i sestrami aplicira so istaa voena kniska pa ke vidime sto ponatamu
Ok e toga toa e problemot ,jas sakav isto kopija (mi bese strav dane se izgubi)mi rekoa mora orginalot dukumet,so kopija ne

Последно уредено:
Еве денес на другарот преко брат што беше

беше на проверка од вицепрезидента
Дене му е потпишан
d76c616785a78bdafbdc39ee847a4964.jpg

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Kolku vreme bil na proverka od viceprezidenta?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom