Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Zdravo mojot brat ima bg pasos dali e podobro i podbrzo ako odam preku posrednik za bg pasos ili preku ambasada

Veke postata ja prakaat i primaat elektronski od sigurni izvori pozz

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
I pasosite gi prakaat elektronski ? Hahahaha[DOUBLEPOST=1493102663][/DOUBLEPOST]
Здраво на сите јас сум изваден на дополнителен преглед имав правено интервју на 29.01.2016,дали некој што има однесено дополнителни документи му сменато статусот одкако ги однесол документите бидејки мојот агент рече дека ги однесол дополнителните документи од братми(извод заверен на нотар и во битолска амбасада заедно со копија од лична карта од братми)мегутоа статусот е сеуште е исто дека се вратени на дополнителна проверка.Бидејки мислам дела агентот ме лажи дека ги однесено документите сакам да знам по колку време се менува статусот благодарам
Posrednicive veke ne se vo moda pa pocnavte i agenti da angazirate :zver:

Ah lele kakvi luge ja gazat zemjata haha. Samo makami e sto i kadro i nekadro se zaglaveni. Polotarija od dosega za bg drzavjanstva nemalo. No samo edno ke kazam momentalno tolku e tesko da se izvadi proishod (mn se teski kriteriumite) sto tesko deka nekoj od patriotite bi pomognal :(

By the way, старо-нов Министер за Правда ќе биде Екатерина Захариева (ептен...јака! :)), но после тоа ќе биде Цецка Цачева (како што и претходно беше спомнато на форумов од некого).

Екатерина се очекува да оди во Брисел, како евро-комесар. Згодно ќе биде БГ претставена во Брисел. (y)

Би сакал да се забрза комплет процедурата, ко на пример интервјуто да се закажува побрзо...аман!

Последно уредено:
Edna moja idea. Site sto sme so dokumenti soodvetni (od balgarin vazhodjast) da pokrenime nekakva inicijativa. Dolgo vreme sme vo procedura, ni odzemaa 3 godini od nasite zivoti, sega koga sme pred zavrsen cin ubavo bi bilo da napravime nekakva inicijativa, spisok od nas so realni dokumenti. Idi leto povekje vekje vo makedonija nema zivot, ako odes da prasas vo agencija za vrabotuvanje dali vo narednite 10 god ke ima oglas so plata nad 15 000 ke ti se nasmeat ironicno, se nekoi programi za samohrani majki, lica so rizik, pa lica od ulica.. lica so hiv, lica so hepatit(znaci prvo drzavata te pravi so sila socijalec pa od grev da ti pomaga, od normalen te pravi zabegan znaci prvo). Nekolku luge si zemaat za pravo da ne lisat od zivot. Vo germanija da apliciras dokument da imas 3 god nema da cekas

Последно уредено:
mi izleze ukaz i gotova mi e adresnata registracija treba da odam na lege 6.
dali ke zavrsam vo 1 den rabota i vo MVR za slikanje ili ke me zakazat za drug den termin ke mi dat za slikanje

dali ke zavrsam vo 1 den rabota i vo MVR za slikanje ili ke me zakazat za drug den termin ke mi dat za slikanje
Честитки до тебе:vozbud:
Зависи од тебе дали ке уплатиш за итна постапка-пасошот.личната карта ти ги даваат во рок од 8 часа,или ќе уплатиш за да ти излезат документите во рок од 7 или 30 дена (како најевтина варијанта).
Еден член имаше прикачено и цени ама види на веб страната на мвр .

http://dbds.mvr.bg/Administrativno_obslujvane/pasport.htm
http://dbds.mvr.bg/Taksi_smetki/lichna_karta_pasport.htm

Da ne ima nekoj sto ke ide cetvrtok za sofija da podelime trosoci ?

Vlade kako se vrati vo postapka, neli ti bese prekraten pred 1.5 mesec? Kako uspea da se vratis vo postapka i so sto dokumenti?

treba da se smeni pak vo finalna. Sto ti rekoa tebe sega kolku ke cekas?
И јас сум во иста ситуација, на 6ти месецов ме вратија на дополнителна, на 12ти се доставени документи. Уште не ми е вратен статусот.
Посредникот рече за брзо време дека ќе се смени, ако било за да ме прекратат ќе ме прекрателе одма, немало простор за паника.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom