Бугарскиот национален идеал?

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
ја ДА СИ ЕБЕШ МАМАТА....това разбра ли го, педал селски?

не ви ли писна да насаждате омраза и негативност между хората на двете страни ??? Тези хора са от един народ. Преди 200 години този народ е бил по-единен от всјакога .

не ви ли писна да насаждате омраза и негативност между хората на двете страни ??? Тези хора са от един народ. Преди 200 години този народ е бил по-единен от всјакога .

Aaaaa???????????????aj prevedi

Грмуш, пишем на езика на којто е писал и Гоце Делчев. Нјакак'м проблем?
Javorov, едно време един пријател от Битола ме предупреди за това което пишеш. По-к'сно тук се убедих в това.
Жалко, много жалко е.
Аз с'м оптимист че нештата ште се оправјат, но все оште процесите се развиват в обратна посока.

Javorov, едно време един пријател от Битола ме предупреди за това което пишеш. По-к'сно тук се убедих в това.
Жалко, много жалко е.
Аз с'м оптимист че нештата ште се оправјат, но все оште процесите се развиват в обратна посока.

Да ама прашането е кога ке се оправат. Невидиш ли вакав циркус сториа со Хунзите. Лудило (написа го Утрински весник). И докога ке го помпат овој патриотизам (да не речем и друг збор)?

Да ама прашането е кога ке се оправат. Невидиш ли вакав циркус сториа со Хунзите.

кое лудило бе другар? кој стори???? не можеш на никого да му забраниш да ја посети оваа земја...тоа што вас и грциве ве здоболе...за тоа си има психијатри

Е браќа Бугари, кога ви одговара го цитирате и му се воодушевувате на написите на Утрински, а кога вас ве става во уста нормално по лошо, тогаш е кормиларот во Македонските медиуми против Бугарија и Бугарскиот народ.

Па немојте таква дволичност, одлучете се веќе еднаш...или е добар како весник или е стриктно против вас, немој више трте-мрте.

Е браќа Бугари, кога ви одговара го цитирате и му се воодушевувате на написите на Утрински, а кога вас ве става во уста нормално по лошо, тогаш е кормиларот во Македонските медиуми против Бугарија и Бугарскиот народ.

Па немојте таква дволичност, одлучете се веќе еднаш...или е добар како весник или е стриктно против вас, немој више трте-мрте.

Нема тука двуличност. Утрински навистина е кормиларот против Бугариjа. Но во овој случај беше против Грујо и неговите циркуси. Червен тепих на аеродромот "фалангата" со штитови и хелми од стиропор. Лелелелее. Ете тоа е циркус.:helou:

Жалко, много жалко е.

Атила дали ти ме разбираш што зборам???Нормално дека пишуваш на јазикот на Гоце Делчев само имате различни дијалекти...И он збори македонски и ти!Нереков ништо јас:smir:

Прво тој дотичен весник т.е. плејадата ,,новинари,, во него се секогаш против се што инклинира према Македонија и Македонскиот народ. Во секоја пригода и по секој повод една те иста приказна вртат едни те исти фаци. Не ли е тука нешто симптоматично?!

Тоа што секогаш е против Бугарија тоа мене многу и не ме интересира, меѓутоа запрашај се...Што тогаш останува?!

Кои држави остануваат? Каде се тука другите?! А?

А треба да им забранеше Премиерот ли на некои луѓе кои се чувствуваат Македонци да дојдат во Македонија? На свој трошок? Единствено што направи е што ги прими официјално. Само тоа и ништо повеќе лично од него. Они си дојдоа со меѓународен лет, пречекани од повеќемина на аеродромот. Па и ти можеш да дојдеш со авион и никому ништо, ако има кој да те пречека-пеки, ако не-здравје. Што е тука чудно и необично и каков е тоа циркус? Циркус ли е ако дојде некој и ти каже дека се чувствува како припадник на твојот народ? Па и од Марс да е ако се чувствува како припадник на твојот народ и ако тоа го покажува, што треба да направиме ние? Да ги набркаме? Знаеме дека многу болка ви нанесоа Хунзите на вас и на грците, но што да правиме кога тие не се чувствуваат никако друго туку само како Македонци. И тоа не Македонци како регионална група на луѓе, да се чувствуваа така вие ќе славевте со грците, меѓутоа луѓево се чувствуваат како Македонци по етничко потекло и никако поинаку. Затоа сажаљавам на вас и на грците.

Мислам дека капираш, ако не да си жив и здрав.

Атила дали ти ме разбираш што зборам???Нормално дека пишуваш на јазикот на Гоце Делчев само имате различни дијалекти...И он збори македонски и ти!Нереков ништо јас:smir:

Сакаш да кажеш дека сме ист народ? Па аз си го знаех - ХУН-зите и македонците сме си исти. А наздравjе!

Garo izgleda go nema primeteno ova...:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom