Бугарски текстови од песни

• Креатор на темата Креатор на темата Sandra
  • Време на започнување Време на започнување
A temava da ide u kurac... ovaj... u kanta?

Bolje otvorete tema za tekstovi od makedonska muzika (ako nema takva), bugarofili!

Абе в Македонија само турбо фолк (чалга) ли слушате?
Има с'всем друга б'лгарска музика, којато јавно не познавате.

Koja druga bugarska muzika be nisto nemate gluvi ste be, narod so minimalna mozebi i nikakva muzikalnost!! Za muzika ste najtapa u Evropa!!!!

Абе ајдееееееееееееееееееее :pos:
Без навреда, ама тоа НЕ Е МУЗИКА

Koja druga bugarska muzika be nisto nemate gluvi ste be, narod so minimalna mozebi i nikakva muzikalnost!! Za muzika ste najtapa u Evropa!!!!

Дечко, кажи ми има ли македонци с награди Грами!!!!
Заштото в Б'лгарија имаме такива награди.
Питај Кејт Буш, Пит'р Гејбри'л, Фил Колинс, Стинг, Ваја Кон Диос, Хосе Фелесиано и други за б'лгарската музика и тогава се изказвај толкова неподготвен. Нај-големија фен на б'лгарската музика беше Джордж Харис'н /вечна му памет/.
Това че си научен да негираш б'лгарското, ште те направи аутсајдер в една обединена Европа - там нјама мјасто за комплекси като твоите.

Дечко, кажи ми има ли македонци с награди Грами!!!!
Заштото в Б'лгарија имаме такива награди.
Питај Кејт Буш, Пит'р Гејбри'л, Фил Колинс, Стинг, Ваја Кон Диос, Хосе Фелесиано и други за б'лгарската музика и тогава се изказвај толкова неподготвен. Нај-големија фен на б'лгарската музика беше Джордж Харис'н /вечна му памет/.
Това че си научен да негираш б'лгарското, ште те направи аутсајдер в една обединена Европа - там нјама мјасто за комплекси като твоите.

Najgolem fan na kakva bugarska muzika bil Dzorz Harison napisi te molam
kazi nekoj pejac grupa nesto....?

Ами например на јанка Рупкина. Между другото, тја има участие и в 2 албума на Кејт Буш, којато с'што и е фенка.

Ами например на јанка Рупкина. Между другото, тја има участие и в 2 албума на Кејт Буш, којато с'што и е фенка.

Ne sanjaj be!!! Koga ke imate muzicari kako Vlatko Stefanovski-gitarist, Garo Tavitijan-tapanar(Leb i sol), Tose Proeski R.I.P-vokal glas-koj bese najdobar pejac na balkanov i posiroko, Simon Trpcevski-pijano eden od najdobrite vo svetov-VIRTUOZ....... Boris Trajanov-bariton........ Dragan Dutovski-ekspert za narodni izvorni instrumenti!!! te molam vise da ne pisuvas gluposti......

I prestanete da ni ja kradete narodnata muzika!!!

Ето една песен на . .

ФСБ

Гара Разделна

Това е гарата Разделна.
Вземи палтото си, вземи
И својта палавост неделна,
Вземи чад'ра – в'н вали.
Вземи р'цете си от скута,
Усмивката си прибери,
Вземи последната минута,
А те са вс'штност – три.
Стопли с д'ха си огледало,
Изрепетирај болката,
О, как се смее твојто тјало –
Излишен смјах, излишен смјах.
И срештата ни бе безцелна –
Излишен миг в банален влак
Това е гарата Разделна.
Дано те сраштна утре пак.

:smir:

Ne sanjaj be!!! Koga ke imate muzicari kako Vlatko Stefanovski-gitarist, Garo Tavitijan-tapanar(Leb i sol), Tose Proeski R.I.P-vokal glas-koj bese najdobar pejac na balkanov i posiroko, Simon Trpcevski-pijano eden od najdobrite vo svetov-VIRTUOZ....... Boris Trajanov-bariton........ Dragan Dutovski-ekspert za narodni izvorni instrumenti!!! te molam vise da ne pisuvas gluposti......

I prestanete da ni ja kradete narodnata muzika!!!

За Тоше Проески - искрено с'жалјавам! Харесвах го. Останалите навјарно са добри музиканти, но изв'н пределите на страните от бивша југославија са слабо познати. А, да, за пианиста имаше статија в NYT. Радвам се, за него, успех! Честно казано, останалите с'м ги слушал толкова, колкото ти си слушал Б'ЛГАРСКА музика.
Не ми отговори, от каква позиција определјаш б'лгарската музика като боклук. Като жител на страна којато нјама и една награда Грами.
Апропо, гледа ли погребението на великија Павароти?

Та . . . . . стига си писал глупости!!!

За Тоше Проески - искрено с'жалјавам! Харесвах го. Останалите навјарно са добри музиканти, но изв'н пределите на страните от бивша југославија са слабо познати. А, да, за пианиста имаше статија в NYT. Радвам се, за него, успех! Честно казано, останалите с'м ги слушал толкова, колкото ти си слушал Б'ЛГАРСКА музика.
Не ми отговори, от каква позиција определјаш б'лгарската музика като боклук. Като жител на страна којато нјама и една награда Грами.
Апропо, гледа ли погребението на великија Павароти?

Та . . . . . стига си писал глупости!!!

Od pozicija na Planeta i pesnite so vi gi pustaat na Balkanika!!!
A za so imate gremi vie dobieno.....

Ne go gledav pogrebot a zasto?

Ja ne pisuem gluposti? Od kaj ja najdovte pesnata za Evrovizija?

Така си и мислех - гледате Планета и тоја, другија канал и си мислите че това е б'лгарската музика. В Б'лгарија е јасно че това е "музика" за селјани и прости хора. Жалко че в Македонија не ви пускат по-качествени б'лгарски тв канали.
В друга тема на форума с'м писал че има една с'всем друга б'лгарска музика, но в Македонија ја познавате много малко, нај-вече покрај студентите които учат в Б'лгарија.
Вс'штност се гордеем с автентинтичнија б'лгарски фолклор (тракијски, шопски, родопски, македонски, странджански песни), с рок-групи като ФСБ и штурците, поп-певци като Графа (нешто като Тоше), Марија Илиева, Белослава, оперни изп'лнители като Рајна Кабаиванска, цигулари като Минчо Минчев, Мила Георгиева и Васко Василев и много много други.
А за песента ни на Евровизија - използваха се мотиви на шопските песни, заедно с характерната техника при изп'лнението им.
Ако беше македонска песента, штјахте ли да гласувате повече за С'рбија, а не за "македонската" песен на Елица и Стојан???

Ако сакате, мога да публикувам оште текстове. Ако нјакој иска пак да демонстрира комплексите си от всичко б'лгарско - молја канта за темата.

Така си и мислех - гледате Планета и тоја, другија канал и си мислите че това е б'лгарската музика. В Б'лгарија е јасно че това е "музика" за селјани и прости хора. Жалко че в Македонија не ви пускат по-качествени б'лгарски тв канали.
В друга тема на форума с'м писал че има една с'всем друга б'лгарска музика, но в Македонија ја познавате много малко, нај-вече покрај студентите които учат в Б'лгарија.
Вс'штност се гордеем с автентинтичнија б'лгарски фолклор (тракијски, шопски, родопски, македонски, странджански песни), с рок-групи като ФСБ и штурците, поп-певци като Графа (нешто като Тоше), Марија Илиева, Белослава, оперни изп'лнители като Рајна Кабаиванска, цигулари като Минчо Минчев, Мила Георгиева и Васко Василев и много много други.
А за песента ни на Евровизија - използваха се мотиви на шопските песни, заедно с характерната техника при изп'лнението им.
Ако беше македонска песента, штјахте ли да гласувате повече за С'рбија, а не за "македонската" песен на Елица и Стојан???

Ако сакате, мога да публикувам оште текстове. Ако нјакој иска пак да демонстрира комплексите си от всичко б'лгарско - молја канта за темата.

KANTA? za temava tipov pocna da blada!!!

Мојат свјат
Кирил Маричков

И отново стоја на брега на реката
и загледал водата замислен м'лча.
Тишина и м'гла бавно скапват душата,
младостта отминава както всјака мечта.

И макар че от кал сме направени, Господи,
аз не искам в'в кал да прекарам живота си.
И не искам т'ј нјам да стоја крај брега
да очаквам промјана и все да м'лча.

Kак искам да живеја в един различен свјат!
Не, не ми казвај, че греша - не ме д'рпај назад!
Мојат п'т не е твоја, нека сам да в'рвја!
Нека с риск да пропадна, поне за миг полетја!

Мојат свјат не е твоја, искам сам да в'рвја!
Но преди да пропадна, поне за миг да полетја!

Ако си дал

Ако си дал на гладнија
дори трохица хлјаб от своја хлјаб.
Ако си дал на скитника
дори искрица ог'н от своја ог'н.
Ако си дал на милата
от своето с'рце.
Ако си дал на чуждите
живот от себе си.
Ако си дал, ако си дал,
ако си дал от себе си,
не си живјал, не си живјал на празно.

Припев: Никој не може да ти отнеме
обичта, обичта на хората.
Никој не може да ти ја вземе
лјубовта, лјубовта к'м хората.
И никој и ништо не ште ти отнема
вјарата в тјах, вјарата в тјах, вјарата в тјах.

Ти зак'снјаваш понјакога истинно,
но винаги идваш, идваш при нас.

Ако си взел от славата на нјакој друг
дори една частица.
Ако си чул от клјуката
и ја повториш
дори една секунда.
Ако си враг на подлија,
но го послушаш
дори един единствен п'т.
Ако си јал от зал'ка на свој пријател
и го забравиш

Дали е трјабвало /х3
изобшто да се раждаш

Припев:Никој не може да ти отнеме
обичта, обичта на хората.
Никој не може да ти ја вземе
лјубовта, лјубовта к'м хората.
И никој и ништо не ште ти отнема
вјарата в тјах, вјарата в тјах, вјарата в тјах.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom