БУГАРИЈА = ЕУ?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ВО РУСЕ ЦУТИ ГРОБНО-ПОГРЕБАЛЕН ТУРИЗАМ

Романци масовно се погребуваат во Бугарија!!!

За погребалните церемонии Романците по двојно пониски цени ги користат и сите други услуги од купување ковчег до организирање ручеци и помени, како и изнајмување на капела со ладилник за која се плаќа еден лев на час. Романците со себе воделе само свештеник од својата црква

543EE1FC24EB514C97E85AB4D9E15E45.jpg
Верувале или не,романски граѓани масовно одат во бугарскиот град Русе за да си ги погребаат најблиските,бидејќи таму,погребните трошоци се далеку пониски отколку во нивната земја. Едноставно,само треба да се помине реката Дунав, и веднаш по добра цена,се обезбедува вечен дом за најблкискиот. Зошто и да не,кога двете земји се членки на ЕУ,што значи немаат визни проблеми,а тоа што покојникот е закопан во соседнит дворр не претставува никаков проблем. За овој куриозитет пишуваше и софиски "Монитор", наракувајќи го како гробно-погребален туризам.
Шемата по која се работи била проста!А тоа значи, кога ќе почине некој Романец неговите роднини доаѓаат во Русе и за сто евра наоѓаат бугарски државјанин на чие име се купува гробно место за кое во наредните осум години се плаќа само 120 лева. И погребалните церемонии во Бугарија се по двојно пониски цени, па Романците,не само нив,туку ги користат и сите други услуги: од купување ковчег до организирање ручеци и помени, како и изнајмување капела со ладилник за која се плаќа еден лев на час. Единствено,според Мониторр,Романците со себе воделе само свештеник од својата црква.
За вакавата практика, која зема се поголем замав, посебно се загрижени правните експерти кои се плашат дека на ваков начин може да се прикрие убиство, бидејќи починатите ја минуваат границата само со посмртница издадена во Романија, која тешко може да се провери нејзината вистинитост кога ќе стигне на бугарските гробишта.

Многу ми се разбацаваш со клипови, еве ти три од Словенија, колку да ја видиш, барем на клип.

Се разбира. Ти си типичен продукт на образователната и пропагандната ви система.:pos:
Тоа мислиш на истата пропаганда што не учи дека довчерашните убијци на македонците се нејзини големи пријатели и дека треба да живееме заедно со нив и да ги почитуваме? Не треба некој да ни каже кој и мисли лошо на Македонија. Сами оценуваме и така се поставуваме према сите што имаат задни намери па така и према твојата држава.

Тоа мислиш на истата пропаганда што не учи дека довчерашните убијци на македонците се нејзини големи пријатели и дека треба да живееме заедно со нив и да ги почитуваме? Не треба некој да ни каже кој и мисли лошо на Македонија. Сами оценуваме и така се поставуваме према сите што имаат задни намери па така и према твојата држава.

Имаш предвид пропагандата којато ви учи, че довчерашните убијци на македонските б'лгари се нејзини големи пријатели и дека требе да живеете заедно со нив и да ги почитувате.

Става збор за србите, нели?:helou:

Имаш предвид пропагандата којато ви учи, че довчерашните убијци на македонските б'лгари се нејзини големи пријатели и дека требе да живеете заедно со нив и да ги почитувате.

Става збор за србите, нели?:helou:
Najverojatno znaese na koj mislam ama ete kompleks na niza vrednost pa mora da se spomnat srbite neli. Inaku vtora svetska se osloboduvavme od bugarskiot fasisticki okupator ako ne ti e jasno, a denes Srbija ima eden mnogu mal del okupirana makedonska teritorija za razlika od bugarija. I da, sum gi prasal prababa mi i pradedo mi kako se ziveelo vo srbsko i znam. Ama kako sto ti kazav vie seuste ja drzite nasata teritorija pod okupacija i uste mi izmisluvate tuka nekoi gluposti kako makedonski blgarin i edin narod. Razberete deka ne sme vi prijateli i nema da bideme dodeka ne ja vratite pirinska na makedoncite ili barem im dadete osnovni covekovi prava na Makedoncite vo denesna bugarija.

Najverojatno znaese na koj mislam ama ete kompleks na niza vrednost pa mora da se spomnat srbite neli. Inaku vtora svetska se osloboduvavme od bugarskiot fasisticki okupator ako ne ti e jasno, a denes Srbija ima eden mnogu mal del okupirana makedonska teritorija za razlika od bugarija. I da, sum gi prasal prababa mi i pradedo mi kako se ziveelo vo srbsko i znam. Ama kako sto ti kazav vie seuste ja drzite nasata teritorija pod okupacija i uste mi izmisluvate tuka nekoi gluposti kako makedonski blgarin i edin narod. Razberete deka ne sme vi prijateli i nema da bideme dodeka ne ja vratite pirinska na makedoncite ili barem im dadete osnovni covekovi prava na Makedoncite vo denesna bugarija.
Ај не заебавај, како ќе му биде јасно...имаат добиено колективна амнезија за тоа.:pos::pos:

Батка, не се замарај за човековите права на македонците во Пиринска македонија. Си ги имаме много повеке од вас. јас да те прашам а што ке речеш за човековите права на бугарите во Македонија. Еден Каров си дигна споменик на Тодор Александров во сопствениот двор и - о ужас имало и бугарски знаминја. Страшана работа. Пола Скопjе е со албански знаминја ама там млчите като пич..и.
Знам много добро дека не сте ни пријатели (вие македонистите) и мога да ти речем, дека следваштото вето ке биде од нас.
Престанете и да блнувате за Пирин. Никој тука не ве сака.
И оште едно питане. Като сте ни дали кирилицата, зашто пишеш на латиница?:smir:

Еле па за комплекс на нижа вредност, молим те баш ти не ми зборуваj!

Батка, не се замарај за човековите права на македонците во Пиринска македонија. Си ги имаме много повеке од вас. јас да те прашам а што ке речеш за човековите права на бугарите во Македонија. Еден Каров си дигна споменик на Тодор Александров во сопствениот двор и - о ужас имало и бугарски знаминја. Страшана работа. Пола Скопjе е со албански знаминја ама там млчите като пич..и.
Знам много добро дека не сте ни пријатели (вие македонистите) и мога да ти речем, дека следваштото вето ке биде од нас.

Ako si ти македонец од пирин, не знам што кур те боли за татарите тука:drk:

Батка, не се замарај за човековите права на македонците во Пиринска македонија. Си ги имаме много повеке од вас. Јас да те прашам а што ке речеш за човековите права на бугарите во Македонија? Еден Каров си дигна споменик на Тодор Александров во сопствениот двор и - о ужас имало и бугарски знамиња. Страшана работа. Пола Скопjе е со албански знамиња ама там млчите като пич..и.

Зашто бе секогаш се фаќате за банални работи? Човек еднаш ќе напише на латиница и одма серете. Јас живеам во Скопје и тоа за знамињата не е точно. Стопати ви е објаснето дека албанско малцинство има во Македонија и затоа имаат и споменици, а дигање споменици за двајца без тројца бугари е чиста провокација. И да, правата си ги имате знам, затоа и реков и на Македонците да им се почитуваат основните права. А за бугарите во Македонија... па ако ти сметаш дека право е да ти дозволам да ме негираш во сопствена држава тогаш такво право нема никогаш да имате. На крај краева и онака се сметате за ист народ со нас па нема потреба од давање на дополнителни права на ист народ кој пее македонски песни, слави македонски револуционери и писатели а од некоја причина сака да се идентификува со некоеси турко-монголско племе.

[а од некоја причина сака да се идентификува со некоеси турко-монголско племе.[/quote]

Причината е историјата. Хубава или лоша - тоа е. То што е било е било и не сакаме да си измислјаме историја.

Sans changement

> 5600 постинга .Ора вие сте зомбирани .Гледајки и слушајки БГ медии си кажувам - много е зле работата . Но дојдам ли во kajgana видам што сте напишали и ми олекнува . На цела година ни сте мраднати ни mm . Ај со здраве .

Не му дава егото да призне дека се повеќе платени отколку Бугарите. Затоа ќе го тупи до бесвест.:wink:

Уште пострашно од тоа што отишле толкав број малди и средновечни луѓе е што земјата им ја купуваат странците. Значи младите си одат, стари доаѓаат, земјата купена. Проблемот е што нивните политичари продажбата ја прават со медиска помпа, прикажувајќи ја како економски успех:

0123-large.jpg

Ако дојдеш в селата около Велико Т'рново ште разбереш за ползата от англичаните и другите странци купувашти имоти.

А конкретно за село Джулјуница - две нешта мога да кажа - в това село можеш вместо десерт да јадеш домати - толкова са сладки. Другото нешто е, че в това село се е родил и израснал ето този ГОЛјаМ Б'ЛГАРИН:
kotooshu.jpg

Поздравјавам всички б'лгари с голјамата победа на Калојан /Котоошу/!!!
П'рвијат европејски сумист, којто печели Купата на императора!!!
http://www.iht.com/articles/ap/2008/05/24/sports/AS-SPT-SUM-Japan-Roundup.php

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom