БУГАРИЈА = ЕУ?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе батка, значи, дедо на мој пријател, од Леринско, кој избегал во Албанија, па по една година преку Црна Гора избегал во Хрватска...значи, според тебе, тој, нели е пола албанец а пола хрват!
Интересно..
Значи, татко ми, што студирал во Словенија и тука се оженил и останал, значи, тој е словенец...
Ако е така, од колку ТОЧНО етнички групи се состои македонскиот народ?
Оти, така, имаме и хрвати, и срби, и румуни, и Албанци, и американци, канаѓани, австралијци, а по 1991, има и шведи, данци, германци, швајцарци итн итн....
Ај објасни ни, многу ќе ни биде ионтересно!
Ела ги прашаj ти какви са тиja кои дошли от Егеjска Македониja.
Какво направихте вие за тези 1,5 милиона от Егеj?
Бехте и во убавата Jгославиja и шо направивте за тиja кои останаха во Гр?

Ние сме ви дале писменост вас бре, бандо една татарска!!!
Мрш таму!
Чул си за 2 школи на балкан? Охридска и Преславска?
Па не виждам шо има това обшто со ЕУ и БГ?

Нема да се расправам, земи енциклопедиа Британика и види таму што пишува за Кирил и Методиј.
Мрш таму, пак ќе ви речам, бандо една!

Нема да се расправам, земи енциклопедиа Британика и види таму што пишува за Кирил и Методиј.
Мрш таму, пак ќе ви речам, бандо една!
Вземи ти и прочети Британика поубаво.:helou: Прочети доклад на ЕУ преди неколко години точно за jaзика.Каде марш?

Добро бе шо прает овие, кај учет историја?? во кафани??
Гаде, не се расправај со овие тенеќинава, само тропет глупости.....
Еј, и ај ке ве замолам, прибидејќи не се разбирам многу во историја, посебно не бугарска, некој да ми кажеше шо е то кан, каква титула е, и барем неколку познати личности да ми наброи, што гордо ја носеле таа титула...однапред ви благодарам.(не ќе да е македонска така ?!?)

Европа ги наполни гаќите од страв од Македонија

1.Требаше на ЕУ заштитна стена(филтер) за това кое иде от Азиja.
2.Требаше им врзка по земja со Грциja.
3.Сакаха да отслабат позициите на Русиja на Балкан.
Еве ти три причини да бидат тиja држави во ЕУ.Направиха реформи,колко добри е друго прашане,па направиха и влезноха.Двете држави се пребориха да им биде дадено како на ониja 10 кои влезнаха преди нив.Пари има сега все е во рцете на хората,да пишат проекти и да ги печелат.
Ги знам јас причините!!!!!Проблемот е шо има држави што направија подобри реформи и пак не се во Е.У. ни во НАТО, заради стравот на некои веке членки на Унијата. Страв од ШТО? Од името МАКЕДОНИЈА и силата што некогаш сме ја имале? Стравот таа држава да не се обнови? Ма ќе ве молам!!! Од сето таа МАКЕДОНИЈА може да бидеме само економски сврзани, географски..хм..му минало времето!!!Ама изгледа од економското соединување се плаши Еуропа. И не е прашање за името, а за признавањето на македонските малцинства во овие држави. Инаку 2-3 милиона македонци и сите да се иселат во Европа нема да ја поплават. Оти од тие 2-3 милиони само околу 1 милион е работна рака.Од тие 1 милион половината се ЗА емигриране.И што? Европа се плаши од половина милион македонци се на се....ц ц ц ц ц.....

Ако ја нјамаше б'лгарската д'ржава и кнјаз Борис I, днес штјахте да пишете веројатно на гр'цки.
Има една поговорка - де го чукаш, де се пука. Та като видјах поста ти се сетих за неја.

Ова им е нова теорија на татарчињата. Ние од нив сме добиле писменост. :pos2: :pos2:

Не е точно това поентата, нито п'к е по темата.
Ако сакаш - отвори тема в Историја.
Но замисли се какво штеше да стане с делото на светите братја ако не беше кнјаз Борис I. Кој, к'де и как штеше да им разпространјава делото.

Ги знам јас причините!!!!!Проблемот е шо има држави што направија подобри реформи и пак не се во Е.У. ни во НАТО, заради стравот на некои веке членки на Унијата. Страв од ШТО? Од името МАКЕДОНИЈА и силата што некогаш сме ја имале? Стравот таа држава да не се обнови? Ма ќе ве молам!!! Од сето таа МАКЕДОНИЈА може да бидеме само економски сврзани, географски..хм..му минало времето!!!Ама изгледа од економското соединување се плаши Еуропа. И не е прашање за името, а за признавањето на македонските малцинства во овие држави. Инаку 2-3 милиона македонци и сите да се иселат во Европа нема да ја поплават. Оти од тие 2-3 милиони само околу 1 милион е работна рака.Од тие 1 милион половината се ЗА емигриране.И што? Европа се плаши од половина милион македонци се на се....ц ц ц ц ц.....
Да вие сте направили реформа за влез во НАТО и това е факт.Готови сте да влезете во НАТО.НО едно неписано никаде правило и за двете организации е да имате добри отношениja со тиja државите. За ЕУ немате договорено се уште ништо.Умате 30-32 преговорни глави кои са много тежак период за сека една држава.Тамо ке се договара все,а за жал вие се уште немате дата за почване на преговорите со ЕУ.
Поверваjте преговорите со ЕУ са МНОГО трудни.Кога почнете да преговарате ке видите,дека преговарате за 10-20 години напреш.Пруговорите за НАТО са како детска игра со това което са преговорите за ЕУ.
Сега на този етап 2008 тодина сте готови за влез во НАТО,па не и во ЕУ.

Да вие сте направили реформа за влез во НАТО и това е факт.Готови сте да влезете во НАТО.НО едно неписано никаде правило и за двете организации е да имате добри отношениja со тиja државите. За ЕУ немате договорено се уште ништо.Умате 30-32 преговорни глави кои са много тежак период за сека една држава.Тамо ке се договара все,а за жал вие се уште немате дата за почване на преговорите со ЕУ.
Поверваjте преговорите со ЕУ са МНОГО трудни.Кога почнете да преговарате ке видите,дека преговарате за 10-20 години напреш.Пруговорите за НАТО са како детска игра со това което са преговорите за ЕУ.
Сега на този етап 2008 тодина сте готови за влез во НАТО,па не и во ЕУ.
Сме готови ама неможе да влезете - не ги почитувате соседите!!!Ајдееее???Ами соседите нас не почитуваат?? Како тогаш тие влегоа??Или ова правило важи само за нас? Дааа. Ебати правилата!!!Кога судиите судат за тие што им платиле. Корупција!!! Ало, Стразбург јави се!!! Ама така си е тоа, баш како во спортот! Треба и на трибината некој да вика МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНИЈА!!! Ние тоа го немаме. Вие тоа го имате, затоа сте еуропејци!!!
Сепак Бугарија не е еднакво на Е.У.!!!Сеуште сте си балканци!!!:toe:
п.с. Патем од кај си бе ти?Знам дека си од Бугарија, ама град нешто...?:smir:

Сме готови ама неможе да влезете - не ги почитувате соседите!!!Ајдееее???Ами соседите нас не почитуваат?? Како тогаш тие влегоа??Или ова правило важи само за нас? Дааа. Ебати правилата!!!Кога судиите судат за тие што им платиле. Корупција!!! Ало, Стразбург јави се!!! Ама така си е тоа, баш како во спортот! Треба и на трибината некој да вика МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНИЈА!!! Ние тоа го немаме. Вие тоа го имате, затоа сте еуропејци!!!
Сепак Бугарија не е еднакво на Е.У.!!!Сеуште сте си балканци!!!:toe:
п.с. Патем од кај си бе ти?Знам дека си од Бугарија, ама град нешто...?:smir:
Да така е балканци сме си.Имаме много което треба да се направи тука.ЕУ не сака да топи народите.Девиза на ЕУ е "Единстово во многообразието ".
Доколкото со соседите нали разбираш дека проблема е еднаш да влезете,па после ако сакате и не се почитуваjте.Нали разбираш дека вие сакате да влизате во ЕУ и НАТО,па не вашите соседи.
Да гадно е това,но велам ти уште веднаж,преговорите за НАТО са денска игра спремо това което са преговорите за ЕУ.Тамо се преговара на много теми-екологиja,енергетика,водни ресурси,заштита на потребителите,администрациja,транспорт и уште и уште.Отварат се нови административни служби за да работат со хората по европеjските програми и така натаму.
Македониja ке треба да брани интересите на икономиката си наjвеке.
Ке ви наложат нови повисоки данаци врз нафтата,струjaта и така натаму.
Ние веке 1 година и неколко месеци сме во ЕУ и се уште се усешта зголемуването на цените,повеке отговорности за разпределението на парите от ЕУ и много други.
За преговорите за ЕУ треба човешки ресурс и потенциjaл.
Доколкото ме питаш отк'де сум-БГ-град Хасково.
Поздрав!

Абе, не сум јас ЗА да велземе во Е.У., само ме нервира тоа што справедливоста ја нема во оваа Европа. Едни се пуштат да минат,други не. Мислам дека ние колку и да напреднеме и во економија и во се друго ако нема кој да не подддддржи....џабе. Се виде тоа. Така да, џабе тренираш и се потиш македонче!!!Нема кој да ти пушти бојлер топла вода да имаш па да се истушираш!!!
п.с.Имам колешка од Хјустон...ова Хасково. Елена Вапцарова се вика...:smir:
Поздрав доста шарав на оваа тема....

НИКА, не е джабе да работиш за влизането в ЕУ. Аз 3 години с'м бил в работна група по прис'единјаването. Здраво ни натискаха да направим една или друга реформа. В началото си казвахме - как така, тези зашто искат това, не може да се направи това. Може.
В крајна сметка тези правила работјат в другите страни, ше работјат и при нас. Вјарно, манталитет трудно се променја, но мислја че с времето и това ште стане.
И другаде бјах писал, с началото на преговорите ште се сбл'скате с натиск и ште има нарастване на скептицизма. Колкото по-напредвате, толкова по-големи скептици ште ставате. И все пак си струва.
fmi, не знам дали само на мен така ми се струва или и ти имаш подобни наблјуденија, но откакто сме в с'јуза мислја че се промениха отношенијата ни с непосредствените ни с'седи. Наблјуденијата ми са, че с рум'нците се уважаваме повече от преди, а и с г'рците обштуваме нормално. Това са личните ми впечатленија, надјавам се че тенденцијата като цјало е такава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom