Бруксизам (шкрипење со заби)

• Креатор на темата Креатор на темата Marinka
  • Време на започнување Време на започнување
Како помал неколку пати пробав да си ги стискам забите.ама видов не ми се допаѓа и престанав.За среќа.

Се разликува чкрипењето од стискањето на забите.Оние кои ги стискаат забите,стискаат 10 пати повеќе од колку што е потребно да се скрси јаткаст плод,па сега видете колкав е тој притисок...Овој проблем има психолошки момент,ама ај да не разглабам,како и да е не само што се оштетуваат забите туку и целата вилица се деформира,едино решение е она што го пиша малечката...Како и да е треба да се запрашаш што те мачи и зошто е тоа така.:smir:

NeMiRnA ме интересира , малку повеќе околу психолошкиот момент на бруксизамот .

Дали некој од вас има заебанции со ова чудо и што му помогнало највеќе?
Уште пред неколку години заболекарката ми кажа дека веројатно ова ми се случува на спиење зашто некои заби ми беа изедени на некои места, е сега последниве година дена многу големи главоболки имам како под тензија и се сомневам дека е до ова, т.е. дека состојбата само се зголемила/влошила. Гледав дека едно чаре е силиконски штитници за заби кои се изработуваат специјално според вилицата.
Ме интересира некој дали имал искуство со ова, со слични симптоми каkо мене и како го решил.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom