Брука во КАМ маркетите

• Креатор на темата Креатор на темата pozdrav eden topol
  • Време на започнување Време на започнување
normalno. se opametija tie na jugot i ne vi prodavaat kakao kako porano, sega si pravat oni svoe cokolado. ako sakas so poveke kakao ke si uvezuvate cokolado vo idnina.
Никој не се опаметил туку се гледа дека се формира картел на чоколадото. Цените на какаото се паднати, ама чоколадото е се поскапо и помалку присутно во чоколадото.

ги пунат сега чоколадите со палмино уље. Затоа се такви меки се топи во уста милка. Права чоколада не е таква.

ги пунат сега чоколадите со палмино уље. Затоа се такви меки се топи во уста милка. Права чоколада не е таква.
Милката одамна е таква, ама сега дури има значително помалку вкус на какао, што прави да си купам боље еурокрем.

Среќа што оваа искомплексирана конобарка не отишла бензин да става. Тек за дечките на бензинска што ќе коментира...и на ладно, и промаја, и издувни гасови....
Едно е кога описот на работата ти е на отворено. Друго на затворено. Во Кам во Антико е исто мразалник, во Влае во Александрија исто.
нека не зимаат толкави простори ако не можат да ги згрејат. Мене ми е шубе кога ги гледам вработените у јакни. Па и на кучувачите им е непријатно. Ај да се тресам у маркет ако не?

Никој не се опаметил туку се гледа дека се формира картел на чоколадото. Цените на какаото се паднати, ама чоколадото е се поскапо и помалку присутно во чоколадото.

lol

cenite koj gi nudi zapadot se "padnati" pa nikoj ne im prodava veke... si izgradija fabriki i veke ne ja ebat eu... isto e i so kafeto, sankcii od usa za brazil, ok, ide kafeto za kina...

Затоа и се помалку љуге го купуваат.И после го продаваат за помалку пари пред истек на рокот. И без чоколадо се живее.нека намалат малку со алчноста.Цениве на храната со почетокот на војната во Украина вртоглаво растат.Веќе имаме повисоки цени од Германија и Австралија.

lol

cenite koj gi nudi zapadot se "padnati" pa nikoj ne im prodava veke... si izgradija fabriki i veke ne ja ebat eu... isto e i so kafeto, sankcii od usa za brazil, ok, ide kafeto za kina...
Уште те лажа комунистите бе пријателе :нинџ:

... производ кој во состав има гликозен сируп е штетен (најголем производител Бугарија), чоколаден производ кој во себе има бисквити, лешници, кикирики, бадеми во комбинација никогаш не купувам, чоколадо се подразбира само млечно чоколадо и ништо друго, апетисани ако ми се јаде посебно ќе јадам, чоколадо (какаото) е тоа што го плаќам и треба да се јаде, затоа што и покрај задоволството има здравствен бенефит!

... производ кој во состав има гликозен сируп е штетен (најголем производител Бугарија), чоколаден производ кој во себе има бисквити, лешници, кикирики, бадеми во комбинација никогаш не купувам, чоколадо се подразбира само млечно чоколадо и ништо друго, апетисани ако ми се јаде посебно ќе јадам, чоколадо (какаото) е тоа што го плаќам и треба да се јаде, затоа што и покрај задоволството има здравствен бенефит!
Украинското е подобро :D

Украинското е подобро :D
... Да, во нашите маркети по рафтовите има украински производи, па и чоколади со привлечна амбалажа, ама ете јас ја читам декларацијата, колку толку инфо се има,
...ама што правиме со лебот? кој гарантира дека тоа не е од украинска пченица радиоактивна со осиромашен ураниум, па дури и таму каде си и ти, затоа што фондерлајка „ги уништи“ сите други производители на пченица со предност на укринското производство насекаде во ЕУ, афрички држави...итн итн, па ако ќе размислиме дека американските фирми се делимично сопственици на многу ресури во Украина... е тука веќе сме немоќни, внесуваме секојдневно осиромашен ураниум од радиоактивната украинска пченица, а појма немаме, е тука богами тешка работа!

Од Порошенко чоколадите, Рошен се добри.

baton_pomadny_43g-3821x.png

... Да, во нашите маркети по рафтовите има украински производи, па и чоколади со привлечна амбалажа, ама ете јас ја читам декларацијата, колку толку инфо се има,
...ама што правиме со лебот? кој гарантира дека тоа не е од украинска пченица радиоактивна со осиромашен ураниум, па дури и таму каде си и ти, затоа што фондерлајка „ги уништи“ сите други производители на пченица со предност на укринското производство насекаде во ЕУ, афрички држави...итн итн, па ако ќе размислиме дека американските фирми се делимично сопственици на многу ресури во Украина... е тука веќе сме немоќни, внесуваме секојдневно осиромашен ураниум од радиоактивната украинска пченица, а појма немаме, е тука богами тешка работа!
Каде што сум јас има државна агенција за заштита од радиоактивност која е исклучително строга кога се работи за радиоактивност. Не бери гајле :)

Купи си гајгеров бројач. Не се скапи. 60 евра се

Последно уредено:
Каде што сум јас има државна агенција за заштита од радиоактивност која е исклучително строга кога се работи за радиоактивност. Не бери гајле :)
Купи си гајгеров бројач. Не се скапи. 60 евра се
...купив, што ме мислиш :ROFLMAO:, не ме читаш овде, за 8 ми март се почастив со два апарати кои секој треба да ги има дома:
-гајгеров онака поевтин,
-детектор за електромагнетно зрачење, :D
ама не е тоа тоа гајгер што треба затоа и цената е таква, а и детекцијата на таа мала количина на радиоактивност не ја мери, не е толку осетлив,

...инаку има и кај нас агенција- Дирекција за радиоактивна безбедност, конкретно ме интересираше во здравството (медицинска изложеност) нели со таа проблематика има и закон за јонизирачка активност и радијациона сигурност при просторите со ренген апарати, акцелератори...итн и нивната околина, немаш појма која неинформирсаност има на самите вработени таму, а не пак другите, ама тоа е друга тема, леле не ме чепкај ќе се распишам без веза! :boksix:

...купив, што ме мислиш :ROFLMAO:, не ме читаш овде, за 8 ми март се почастив со два апарати кои секој треба да ги има дома:
-гајгеров онака поевтин,
-детектор за електромагнетно зрачење, :D
ама не е тоа тоа гајгер што треба затоа и цената е таква, а и детекцијата на таа мала количина на радиоактивност не ја мери, не е толку осетлив,

...инаку има и кај нас агенција- Дирекција за радиоактивна безбедност, конкретно ме интересираше во здравството (медицинска изложеност) нели со таа проблематика има и закон за јонизирачка активност и радијациона сигурност при просторите со ренген апарати, акцелератори...итн и нивната околина, немаш појма која неинформирсаност има на самите вработени таму, а не пак другите, ама тоа е друга тема, леле не ме чепкај ќе се распишам без веза! :boksix:
Во Германија медицинскиот персонал посетува најмалку 3 курса за заштита од радијација плус стажирање на радиологија (курс за познавање, основен и специјален курс за заштита). Потоа треба на секој 5 години курс за update.

На тие еден од курсевите ни кажуваа за пример каде оние "мантиите" за заштита што ги носат со оловен слој од често виткање знаело да се откачи оловниот слој внатре без да се осети тоа од надвор и персоналот си работи мислејќи е заштитен, а тоа уствари заштита јок.

Затоа тие мантиите редовно се контролираат. Во МК каде се фали се што е од времето на YU и "домаќински" се работи за да има кеш за тие на врвот, можам да замислам како ова функционира.

• Вау
Reactions: wot
... Во МК каде се фали се што е од времето на YU и "домаќински" се работи за да има кеш за тие на врвот, можам да замислам како ова функционира.
Надвор од темата, ама и за фалење е сЕ од времето на ЈУ.
Конкретно, во ЈУ, радиолозите нон стоп на работа носеа мало апаратче, прикачено на џеб, кое мереше секојдневна изложеност на радијација. Секое евентуално отстапување, повлекуваше боледување и платена бањска рехабилитација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom