Bruce Springsteen

• Креатор на темата Креатор на темата Hank Moody
  • Време на започнување Време на започнување
Чисто за малце да ја освежиме темава со некои настапи..:pipi:

Моментот кога настапува во Источен Берлин во 1988 година и цела публика пее Born in the USA. :icon_mrgr: Шала на страна, многу добар настап... плус е преубав тука. :love:

Може да сум грешка, ама некако ми делува позадината и изгледот исто како на видеото за Hungry heart. Како да е настапот за време или после снимањето на спотот. Не сум истражила, ама така ми делува...

Нема коментар за настапов...

Доста беа за сега, да оставам и за друг пат...:icon_mrgr:

За сите обожаватели на Брус:

http://springsteenradio.com/playing.php

Треба само да се регистрирате и воала, може да уживате во песните на Брус. Одлична ствар! (y)

538370_10151020234520250_926823151_n.jpg

Предобра слика! :cuc:

Вчера полицијата го прекинала концертот на Брус на Hard Rock Calling во Лондон.

Two songs after Beatles legend Paul McCartney joined Bruce Springsteen onstage at the Hard Rock Calling concert, London police turned off the sound, forcing the musicians to leave the stage in silence without so much as a thank you or good-bye.

Frustrated guitarist and ex-Sopranos actor, Steven Van Zandt, took to Twitter to vent his anger:

One of the great gigs ever in my opinion. But seriously, when did England become a police state?​
— Steven Van Zandt (@StevieVanZandt) July 15, 2012

Springsteen had already played a three hour set, and was thirty minutes past the curfew, but as Van Zandt later Tweeted, “English cops may be the only individuals left on earth that wouldn’t want to hear one more from Bruce Springsteen and Paul McCartney!”

Even London mayor, Boris Johnson, said the police had gone a bridge too far.
“It sounds to me like an excessively efficacious decision,” he told LBC Radio in London. “If they’d have called me, my answer would have been for them to jam in the name of the Lord.”​

Извор: http://www.forbes.com/sites/erikkai...d-a-police-state-after-cops-shutdown-concert/

Еве едно интервју после издавањето на "The Rising".
Нема поопуштен човек!:love:
И еве го документарецот VH1 што го има снимено за него...:love:
Не знам дали приметивте ама постојано користи “you know...“ како узречица му е, нешто као нашето “Значи“ и “На пример“...:icon_mrgr:
Срце мое...:oops:

Двајца мајстори, тој доле отиде во легендите за жал прерано. Кларенс Клемонс:(

Олааа Барселона:) Каков настап во живо со смислена приказна во однос на песнава :)

Деновиве се посветив конечно да го изгледам документарецот на BBC Seven ages od Rock (го препорачувам на сите, фантастичен документарец за музиката)
Во петтата епизода свое место има и живата легенда Брус, па да споделам со вас што значи неговото име во музиката.

од 1.50 па натака...

*ги извадив само деловите со Брус и бендот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom