Bros before hoes, sisters before misters!- важи ли?

• Креатор на темата Креатор на темата King B
  • Време на започнување Време на започнување

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Сигурно ви се случило во друштво (да речеме само машки) некој (не)среќник да фати женска. И муабетите "Немој сеа за женска да шиткаш" идат по default со одговорот "Не бе брат, у недела СИГУРНО сум тука за фудбал".
И доаѓа недела, ама другарчето не доаѓа на фудбал. Што се случило? На девојката и починало папагалчето, башка е у ПМС а тинекс и е затворен и неможела да си купи ленти за депилација па вечер ќе мора да се пројде со брич, ерго, незаменлива и е поддршката од момчето во вакви кризни моменти!
Толерирате ли кога ќе ве шитнат за женска/дечко?
Ако не, зошто?
Ако да, до кога?

Вторпат отварам тема, бидете фини :P
Позз и писс аут (мочај надвор)

јас секогаш ја поддржувам девојката ама не ги лажам другарите, значи со разговор се се постигнува, ја толерирам девојката особено во пмс ама нормално се си има граници и се си иде по заслуга (под заслуга не мислам на секс, тоа си иде по дифолт;))

Bros before hoes , I dig that ..

Имаше неколку такви ситуации во мојот живот , ама за некои од тие личности , не вреде да трошам удари по типки од тастатурава ..

Секогаш си одржавам баланс,да не ги запоставам и двете страни.Ама со девојката гледам колку можам повеќе да не доаѓам до моменти каде што треба да има компромис.Гледам тоа со другарите да биде,они повеќе ќе ме сватат и машки ќе се договориме.Така да до сега сум немал проблеми

Bros Before Ho's
The Bond Between two men is stronger than the bond between a man and a women because,on average, men are stronger than women.That's just science :D
Se nadevam razbravte English :)

Златна средина за се ако сами можеме да се снајдеме да имаме време за се тогаш и нема да ти се појават такви проблеми како и да е за било кој и да се одлучиме дали дечко или пријателки секогаш треба да се кажува вистината не треба да се лаже а пак од друга страна ако дечкото или пријателките не сакат да те разберат тогаш и не ти е некој дечко или пријателки. :)

Компромис бре брат.
И другарите сфаќаат коа не можам а и девојката истотака. А јас дома си седам во мир и тишина и си орам бафча на Фејзбук.
Не, шала на страна, компромис. Другарите (оние блиските) ме сфаќаат коа не се може ради цурата а и цурата ме сфаќа коа не се може ради другарите.
Зашто превише шиткање внимание makes you a sissy. И од двете страни. Башка и почит за свое време ти треба. Почит за СЕБЕ - пред се`.

Мене секогаш ме шиткаа за партија фудбал, за фудбал на тв, за дота натпревар. Се е навика.

Ми се случило да. Имам другарче, фати девојка забораи дека сум му другар, а претходно гз лижеше :) .. Он топик: Мразам такви ликови да, се договараш за фудбал у маало(што и не е баш таква честа појава деновиве со денешниве дечки кои се улежале дома), ти вика важе бе друже нема проблем, и те здупува у последен момент кога ви фали 1 играч поради девојчето дома што било тажно. :icon_lol:

Ми се случило да. Имам другарче, фати девојка забораи дека сум му другар, а претходно гз лижеше :) .. Он топик: Мразам такви ликови да, се договараш за фудбал у маало(што и не е баш таква честа појава деновиве со денешниве дечки кои се улежале дома), ти вика важе бе друже нема проблем, и те здупува у последен момент кога ви фали 1 играч поради девојчето дома што било тажно. :icon_lol:
...Има многу такви шо ке фатат девојка и забораваат дека имаат пријатели..познавам дете шо убаво живеевме и кога ке ме видеше трчеше да се поздрави и да помуабетеме ,си фати женска сега никој не познава и кога ке му речеш здраво можеби нема да те виде...И да се навртам на темата...мое мислење е дека за се има време и за тоа и за тоа и дека не треба да има лаги на двете страни...искреност му е мајката :)))

Јас секогаш сум го балансирала и едното и другото. Пред се, кога веќе влегуваш во врска, и кога таа врска трае, најдобро се гледа кому си пријател и кој ти е пријател. Имам пријателки кои практично ме заборавија откако фатија дечко.
Меѓутоа, во принцип, глупаво ми е да се споредувам со другите, зошто најчесто другите мислат дека јас и дечко ми сме ненормални што имаме ваква врска. Никогаш немало ,,ме шиткаш за другарите/другарките,, ,,која ти е оваа/овој,, ,,ај батали ги овие,, или ,,не искачај без мене,, или нешто слично. Од секогаш јас сум се дружела со неговите другари и другарки, и тој со моите другари и другарки. Од секогаш сум излегувала со другарите и другарките без него, ако така сакам, и тој без мене, ако така сака. И секогаш било договор во прашање. Се случувало да спијам кај него и во сред ноќ да ми се јави другарка и да има проблем, јас како фурија да излезам од кај него и да се видам со неа, или и него да го разбудам да ме однесе. Се случувало и обратно. Се случува тој да излезе со мои пријатели без мене, и јас со негови без него.
Во суштина, до ден денес, ниту еден мој пријател или пријателка ми се нема пожалено дека ги одјебувам ради дечкото, ниту па дечко ми се пожалил. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom