Мене у Кавос најсмешно ми беше што измеѓу сите клубови и кафичи обавезно на 50 метри има по една амбуланта т.е. surgery 
И пиев Headfucker, ама не спомнал Сусаро дека има залепен кондом на секоја чаша
Иначе мене таму ми се ставија само жени, изглеа не им се свиѓав на енглезине (добро е), така да има буквално се‘ што сте глеале по филмови, али ако сте над 25-6 не го препорачувам.
Ептен ако си сместена во Кавос, ќе наоѓаш такси или изнајми моторче и шибај низ островот. У секој случај не можеш лошо да си поминеш.

И пиев Headfucker, ама не спомнал Сусаро дека има залепен кондом на секоја чаша

Кавос е исклучиво за журкање, тие што се сместуваат таму се мрднуваат цела вечер, и следниот ден спијат до вечер за да можат пак да збеснуваат, баш затоа плажа не ти треба. Ако ти се иде за плажа, треба на друго место да се сместиш, Крф е голем остров, над 80 км во должина, на западниот брег има прекрасни плажи, и сонце до 8ипол вечер.Дечки, до толку ли не чини плажата на кавос? Па добро кај да се бањам, кај да се сончам? Нешто автобуси, бродови, такси, било што, некаков превоз до некоја плажичка кај што можеш нормално да се избањаш и да се сончаш??
Ептен ако си сместена во Кавос, ќе наоѓаш такси или изнајми моторче и шибај низ островот. У секој случај не можеш лошо да си поминеш.