Брисел се сомнева во европските амбиции на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата BloodyAlboz
  • Време на започнување Време на започнување
Pak prasuvam, sto tuka nie mozeme?

Да преживееме и да си ги зачуваме нашите основни човекови права без потреба само да се омаловажиме и да се откажеме од правото за самоидентификација, со што би станале жители од втора класа во светов, класа која не треба да ги ужива сите човекови права како и секојобичен човек.

Zarem nekoj misli deka nie so ovaa mok mozeme nekogo da uslovuvame i da terame ala Castro politika!

Што е ЕУ? Диктаторски режим, власт на параноидни манијаци со огромна воена сила, која гази се пред себе? Ако е така, тогаш си во право - најпаметно да не им се спротивставуваме, да ги наведнеме главите, да молчиме и да трпиме - кај поминале 500 години, ќе издржиме уште други 500.

А зошто пак бараме да не примат во ЕУ? Зашто ЕУ е олицетворение на демократијата, културата, благосостојбата и светот без граници, остварена идејата на Александар? Ако е така, тогаш нашата сила е огромна, можеме да се бориме, и можеме да постигнеме многу.

Која од овие две реалности е вистинската, онаа со која треба да се соочиме?

Да преживееме и да си ги зачуваме нашите основни човекови права без потреба само да се омаловажиме и да се откажеме од правото за самоидентификација, со што би станале жители од втора класа во светов, класа која не треба да ги ужива сите човекови права како и секојобичен човек.
Koi covekovi prava vazat za afrikancite?!
Daj da ne se lazeme, na site ni e jasno deka covekovi prava, megunarodni konvencii... vamte trmte.. se sa samo prikaski za mali deca... vo megunarodnata politika postojat samo mok, interes i manipulacija, i nisto drugo...
Ni malku ne vikam deka treba da se otkazite od identitetot, tuku da se izdejstvuva maksimumot od moznostite sto ni se davaat, i od podrskata koja ja imame, a ne od gotova veresija da napravime... toa e realnosta , kolku i da e nepravedna, gorka i nelogicna. Sto dovede do taa realnost koja ja imame deneska, dali nesposobnosta na nasive politicari, dali superiornosta na ciganite, dali korumpiranosta na stranskite politicari, ne sakam voopsto da navlezam...

Што е ЕУ? Диктаторски режим, власт на параноидни манијаци со огромна воена сила, која гази се пред себе? Ако е така, тогаш си во право - најпаметно да не им се спротивставуваме, да ги наведнеме главите, да молчиме и да трпиме - кај поминале 500 години, ќе издржиме уште други 500.

А зошто пак бараме да не примат во ЕУ? Зашто ЕУ е олицетворение на демократијата, културата, благосостојбата и светот без граници, остварена идејата на Александар? Ако е така, тогаш нашата сила е огромна, можеме да се бориме, и можеме да постигнеме многу.

Која од овие две реалности е вистинската, онаа со која треба да се соочиме?
I dvete, plus cicko Sam.

Па јасно е дека доколку оваа Влада сакаше да го смени името, идентитетот итн...ќе го направеше тоа и сега ќе се фалеше дека сме влегле во НАТО, преговори со ЕУ...ама не е така!

Причината е затоа што сакаат Македонија да влезе во тие институции како посилна држава, со вцрсти институции и ПРЕД СЕ КАКО МАКЕДОНИЈА!!!

Тоа за 6 месеци, најверојатно мислат на песната "4 месеци свадба се спрема", со таа разлика што четворката е заменета со шестка, а свадбата е предавството...

Леле, леле, Брисел се сомневал!
Брисел-шмисел...
Више ич кур не ме боли. Се покажа нивната дволичност (двојни стандарди) милион пати, така да можат нивното сомневање да си го напикаат во газ.
И оној портпаролон на НАТО вчера-завчера: Ќе сме ја загрозеле НАТО интеграцијата со предизборниве инциденти...
Се виде на самитот што е пресудно за НАТО интеграција, а не демократија и реформи.
Како бре, после Букурешт си дозволува да се поставува во улога на тутор и солач на памет?

Туку, жална е големата бројка на домашни слепци кој сеуште ги есапат. Тука не мислам на Албанците кои си ја туркаат нивната агенда и кур ги здоболе за Македонија и не мислам на платениците кои (директно или индиректно) примаат кеш за предавството кое го вршат, а за кое ќе мора да одговараат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom