БРИКС

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам дали некој до сега го спомнал ова па еве јас ќе го пишам:

Македонија извезува над 80% од стоките кон земјите од ЕУ, со вишок од околу 3,6 милијарди долари кон ЕУ во првото полугодие од 2023 година, додека извозот кон БРИКС (Кина, Русија, Индија, Бразил, Јужна Африка) е симболичен – помалку од 1% од вкупниот извоз.

БРИКС нема царинска унија или заеднички пазар – само неформални договори за трговија во локални валути.

Ти не си никој и ништо друже :) ти си само еден навивач и тоа страствен во завојуваниве страни кажи каква корист имаме ние од тоа доколку победи РФ ? Бидејќи те гледам од глава до пети си облечен во РФ дрес ? Јас немам никаква корист ни од РФ ни од УКР, но кога веќе дебатираме да се сведе со прашања и одговори, а не со сарказми и потценување.
Доколку овака и во приватниот живот на улица постапуваш како на форумот со сарказми и цинизам не знам дали некој ќе имаш и здраво на улица да ти каже.

Ајде полека малце.
Што да дебатираме оооо друже? Еден факт што го имаш напишано на темиве не го поткрепи со аргументи.

Голо стереотипно размислување исполнето со дрн дрн муабети од хрватски јоутубери.

Нели нафтата ќе прекинеле Индија и Кина да ја купуваат. До кај се со тоа? Може на тоа да се фокусираш а не да дробиш прзна слама? Знаеш дека цел Берлин и градот и сојузната Република и Брандербург е снабдувана од единствената рафинерија која е под капа на Роснефт? Роснефт им доставува сеуште нафта и ги молеа Јенките да им прегледаат низ прсти сега со санкцииве, им дадоа 6 месеци ама мое мислење е дека ќе добијат и повеќе. Тоа е инфраструктурата и тоа е логистиката моментално. И цела таа енергетска предност што ја имаше ЕУ пред сите други, дури и пред Кина и други земји, некој им ја измоча. Немора да си Ајнштајн за да сфатиш кој и зошто. А таа предност се викаше ефтини енергенси од Русија. Било каква да била Русија, распадната, корумпирана или умрена. Договорите до Европа секогаш ги испомнувала. Ама другата страна не ги исполни обврските и сега нека копа јаглен.

Ова ти е веќе 5-6 пост каде што наместо да се фокусираш да кажеш нешто аргументирано, ти мрсиш муда со фрижидерот да ти бил полн. Кур те болело за РФ или Украина и за тоа јас како сум се изразувал. Навистина незнам што бараш
на темиве.

И не грижи се, на улица сите си велиме здраво.

Ајде полека малце.
Што да дебатираме оооо друже? Еден факт што го имаш напишано на темиве не го поткрепи со аргументи.

Голо стереотипно размислување исполнето со дрн дрн муабети од хрватски јоутубери.

Нели нафтата ќе прекинеле Индија и Кина да ја купуваат. До кај се со тоа? Може на тоа да се фокусираш а не да дробиш прзна слама? Знаеш дека цел Берлин и градот и сојузната Република и Брандербург е снабдувана од единствената рафинерија која е под капа на Роснефт? Роснефт им доставува сеуште нафта и ги молеа Јенките да им прегледаат низ прсти сега со санкцииве, им дадоа 6 месеци ама мое мислење е дека ќе добијат и повеќе. Тоа е инфраструктурата и тоа е логистиката моментално. И цела таа енергетска предност што ја имаше ЕУ пред сите други, дури и пред Кина и други земји, некој им ја измоча. Немора да си Ајнштајн за да сфатиш кој и зошто. А таа предност се викаше ефтини енергенси од Русија. Било каква да била Русија, распадната, корумпирана или умрена. Договорите до Европа секогаш ги испомнувала. Ама другата страна не ги исполни обврските и сега нека копа јаглен.

Ова ти е веќе 5-6 пост каде што наместо да се фокусираш да кажеш нешто аргументирано, ти мрсиш муда со фрижидерот да ти бил полн. Кур те болело за РФ или Украина и за тоа јас како сум се изразувал. Навистина незнам што бараш
на темиве.

Се убаво додека имаме еден од друг да научиме или да се поправиме при аргументи и тврдења јас немам проблем. Но ве има 2-3ца мангупи кои ги исмејавате останатите како ние пишуваме детски работи, а вие од прва рака од Кремљ се дознавате ...
Тоа веќе не е дебата.
Јас што барам на темиве е моја работа посебна дозвола од тебе не бара никој.

Ајде полека малце.

на темиве.

@The xx , Здраво! :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom