Breaking Bad

• Креатор на темата Креатор на темата Psyside
  • Време на започнување Време на започнување
Ауу каква епизода, ова што ни го прават не е хумано !!!

Генерално гледано Џеси во текот на целата серија изеде многу ќотек али мислам дека најмногу го заболе кога Волт му кажа
"I watched Jane die. I was there. And I watched her die. I watched her overdose and choke to death. I could have saved her. But I didn’t."
:cuc:

BTW Не заборавајте на Лидија, кај и да е и она треба да се покаже во наредниве епизоди, пошто нели нацистиве за неа готват.

Ајде вака по ред.

Прво, сабајле го прочитав само коментарот на Psyside на стр.123 и одма ја исклучив мозилата оти знаев дека ова ќе биде нешто ненадмиливо.

Второ, ви реков минатиот пат на ја оценувате сцената со пукањето само од една епизода, затоа беше и поделена сцената во две епзиоди, реков дека нас само ни е прикажана илузија дека никој не е погоден минатиот пат.

Самата епизода, нешто врв, спектакал, серијата е нешто неповторливо и оди само на подобро. Предлагам секој што ќе напише лош коментар на темава за серијата одма да биде баниран од тема, оти толу е добра серијава. Оваа епизода се гледа со отворена уста, во еден здив без трепнување, нема сцена, нема секунда што не е перфектна, што не означува нешто.

Моментот на Волт со Џеси, сакаше да му покаже, еве што се случува со предавниците и кодошите, Хенк го уапси, но тој не му го замери толку тоа оти сепак тоа е задачата на Хенк, тие двајца беа на различни страни, но Џеси го предаде, а потоа го предаде и Скајер и целата фамилија.

Ја гледате симболиката на целата епизода, првата сцена, Волт кој тек почнува да соработува со Џеси, тука ќе почне нивното пријателство, Волт и Скајлер во добри односи, се грижи за семејството, за само 40 минути доаѓаме до нулта точка, се за што влезе во бизнисот го нема веќе, тоа не е повеќе неговата фамилија, затоа и ја остави ќерка му.

Ни приближно веќе не можам да претпоставам што ќе направ Волт, кај ќе оди и зошто би се вратил во онаа напуштена куќа за една година. Серијата има уште 90-тина минути а верувам дека ниеден од вас исто така нема појма што се би можело да се случи за да дојдеме до онаа сцена во бившиот семеен дом на Хајзенберг.

Е ова не го очекував. Епизодава ги надмина сите пред неа. Толкава напнатост немаше од времето додека Гас беше жив. Сцената со Волт, Скајлер и Џуниор, сцената со Холи и пожарникарот, сцената со Хенк... брилијантен ум работи зад серијава! :cuc:

Не ги читам коментариве згора, може некој да ми прати превод српски/хрватски за последнава епизода по ПП ако има на нет, бидејќи не успеав јас да најдам. Благодарам. :)

Незнам што последно и дали нешто воопшто ме оставило со влажни очи пред ТВ екранот.Цела епизода беше адреналин,ама погледот на Скајлер и доручкувачот после тоа со ножот некако ме погоди.
Жал ми е за Хенк и за Гомез до некаде,ама па ич не ми е за Џеси,секогаш ме нервирале такви предавнички карактери кои еднаш се на едно другпат на друго,ај хоуп тхе бич дајс...
Како ќе се живее после ББ незнам,стварно незнам.Се надевам дека Винс спрема нешто после ова големо свршување на серијата,свршување на серијата и на нејзините фанови:D

Знам дека можда го тупам, само секогаш следам вакви ситуации во било кој филм... Не ми е сфатливо зошто не се потрудиле да ја избришат рефлексијата од камерманите на прозорите од колите. Последен пат, кога се враќаат Скајлер и Флин од пералната дома. Можда на сликава не се приметува добро, ама на видео ептен се гледа како улетува човек пред стаклото. И не е првпат, сум приметил и во други сцени... :)

Untitled-1.jpg

ШТАААААААА РЕЧИИИИИИИИИИ КОЈУ ПОСЛУКУ ПОРАТИИИИИИИИ

Брилијантно, генијално :cuc:
Ја мислев psy само хајп крева а тоа... абе да си напнат цела епизода а да е генијално??????????!!!!!!!
Епизодиште.

breaking_bad_split_face_cover.jpg

I'm the one who knocks !!!:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Heisenberg all the way!!!

Епизодава МАМЕ ебење!!

Аууу како сакам да го избуши Џеси, Волт лично! Уште 2 епизоди само :place::place::place::place::place:

Ова е нешто неповторливо..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom