Брат Љубе се откажа од кандидатурата

• Креатор на темата Креатор на темата Vmrovec do Smrt
  • Време на започнување Време на започнување
Бошковски го обвинува ВМРО ДПМНЕ

Љубе Бошковски од Охрид го обвини ВМРО ДПМНЕ дека им забранува на своите симпатизери и членови да присуствуваат на трибините кои ги организира неговото движење во Македонија.

Деновиве многу се расправа за Брат Љубе и се критикува, многу луѓе се уплашени и бараат да не се активирам политички, рече Бошковски пред Охриѓани додајвајќи дека тоа би го направил само ако од него тоа го побара народот.
„Велат што му треба на братот Љубе политика, зошто братот Љубе се враќа на макеоднската политичка сцена. Нели му беше доста на братот Љубе, треба да ја напушти политичката сцена. Тоа би го направил доколку тоа од мене го бара мојот народ. Братот Љубе нема причина да се плаши, но вие имате многу причини да се плашите. Ние имаме многу решенија за вашиот страв почитувани мои сопартијци и мои не сопартијци“, изјави Бошковски.
Според него оние кои сега раководат со ВМРО ДПМНЕ заборавија на програмските цели на партијата. Со ДПМНЕ сега раководат лица кои преку ноќ влегоа во неа, но и такви кои се уште се немат раздужено во СДСМ или други партии од каде дојдоа пред се поради личните интереси. Бошковски искажа надеж дека неговата матична партија ВМЕО ДПМНЕ ќе го подржи во намерата да се кандидира на следните претседатели избори. Доколку не се случи тоа тој најави самостојна кандидаура.
„Братот Љубе заедно со вас е феномен на македонската политичка сцена, братот Љубе машки знае да ја води Република Македонија, лавовски да се бори за Република Македонија. Затоа уплашени мои сопратијци и не сопратијци и вие што ги гледате интересите на македонската политичка сцена, ние постануваме ралност, со нас мора да има дијалог за најсуштетсвените прашања во Македонија. Ние постануваме фактор во Република Македонија. Јас не нарачувам да ми се мерат рејтинзите јас одам по градовите“.
Поранешниот министер за внатрешни работи Љубе Бошковски вели дека е против идејата за референдум за спорот со Грција околу нашето уставно име. За сега нема потреба од такво нешто бидејки има начин за исчекор во изнаоѓање на заедничко решение, вели Бошковски. Тој порача исто така дека е во земјава потребно е да се донесе и посебан закон со кој државните функционери треба да се откажат од двојното државјанство доколку го имаат бидејки евентуалното негово доаѓање на функцијата претседател на државата ќе значи автоматски лично негово откажување од хрватското државјанство.

Тезги порано..тезги сега..а смрадот е ист..само се покриени..и подалеку од очите??
Аха..за палмите..е тука е оригинален..хахаха..
А баобабот планира да го засади на горна чаршија..или на цареви кули..а?
:nesvest:

jadi burek laf , jadi burekkk :) daj be............... kaj mu lici na lav vaka ljigav muabet...... grizi gi za socno mevce, ne glodaj koski....., a imaat meso kolku ti dusa saka, sto ste se fatile za lepeskite... :)

Според него оние кои сега раководат со ВМРО ДПМНЕ заборавија на програмските цели на партијата. Со ДПМНЕ сега раководат лица кои преку ноќ влегоа во неа, но и такви кои се уште се немат раздужено во СДСМ или други партии од каде дојдоа пред се поради личните интереси.
Cista vistina.

Global e divogradba daj Boze i vas da vi napravat eden vakov i namesto realna cena od 30 denari da jadete domati od 70 denari kako sto e vo Global.sekade na drugo mesto vo Strumica domatite se 30 a tamu 70.eve povelete zemete si go Global i Zajakot-kriminalecot so nego.za nego ke glasaat samo vrabotenite vo Global mislite deka Strumicani ne znaat koj e dobar a toa sigurno ne e Zaev.edna fontana pravi tri so dzep stava.da mu go ebam mamiceto negovo komunisti4ko i za vrabotuvanjata toj ne e vrabotil nikoj od VMRO i sam toj toa go kazuva deka vrabotuva samo partiski vojnici.no ke dojde 29 Mart i Strumica ke mu dade crven karton.vprocem tij togas ke ja pocuvstvuva mokta na pratenikot od DPMNE Risto Stojanov od koj tolku se plasi--od 29 Mart Stojanov na Zaev ke mu stane nokna mora bidejki na 30 Mart toj ke lezi vo zatvorot vo Idrizovo namesto da si go ladi kurot vo opstina Strumica i da gi ebe sekretarkite svoi.koja vo usta, koja vo picka ,koja vo gaz zasto gi imal 3-4.

29.03.2009:KRAJ NA PEDERLUKOT--KRAJ NA KRADCITE--KRAJ NA KOMUNIZMOT

Типче абе ти ја отвори темата дека Бошковски нема да се кандидира, а ти овде пишуваш за Заев и за Глобал, а тоа се смета како ОфТопик. Ако толку ти пречи Заев отвори тема за него па пишувај.

А за коментарот ќе кажам дека сите оние вулгарности кои си ги набројал внатре се отслика на твоето ниво на култура.

Нападот со убави збориви е помоќен отколку нападот со просто улични реченици.

Бошкоски верува во поддршка од ВМРО-ДПМНЕ

Поранешниот министер за внатрешни работи, Љубе Бошкоски нема одлука за кандидатурата за шеф на државата, но верува во поддршка од ВМРО-ДПМНЕ, доколку политички се активира.

Бошкоски синоќа одржа трибина во Охрид, на која се осврна на актуелните политички случувања во земјата, но не откри дали планира политички да се активира, јави дописникот на Макфакс..

„Деновиве ја завршив сондажата на состојбите во земјата и време е да ги изнесеме проблемите, со кои се соочува народот и да ги решаваме“, рече Бошкоски и одговори „во моментов сеуште не сум решил дали ќе се кандидирам за претседател“

„Доколку политички се активирам не верувам дека мојата партија ВМРО ДПМНЕ на која единствено и припаѓам нема да застане зад мене“, рече Бошкоски./крај/гм/ил

--------------------------------------------------------------
http://www.makfax.com.mk/look/novin...n=2&NrArticle=131222&NrIssue=815&NrSection=10

i jas istoto sakav da vi go soopstam.a nie i za dzabe da pravime muabet se znae koj ke pobedi i na lokalni i na pretsedatelski.VRO DPMNE--38%,Sds--7%.a za toa dali go mrazam Zaev da go mrazam i daj boze sto poskoro da zavrsi vo zatvor.lugeto nemaat pari leb da si kupat toj 8 milioni evra.

местото на братот е во ВМРО ДПМНЕ и ако е точно тоа шо го има пишано во 1виот пост ОДЛИЧНО :helou:

i jas istoto sakav da vi go soopstam.a nie i za dzabe da pravime muabet se znae koj ke pobedi i na lokalni i na pretsedatelski.VRO DPMNE--38%,Sds--7%.a za toa dali go mrazam Zaev da go mrazam i daj boze sto poskoro da zavrsi vo zatvor.lugeto nemaat pari leb da si kupat toj 8 milioni evra.
Ti kako i samiot sebe da se mrazis?

Ахх... историјата се повторува... априлските членови се заменуваат со ноемвриски :)

За брат Љубе... според мене, нека си седи, го напрај он своето...

„Доколку политички се активирам не верувам дека мојата партија ВМРО ДПМНЕ на која единствено и припаѓам нема да застане зад мене“, рече Бошкоски./крај/гм/ил

Nema shto da kazhe ova Boshkovski...tipichna VEMEROVSKA mestenka koga i sam G'uevski tvrdi deka nema da go poddrzhi Boshkovski.A gledam tuka i simpatizerite na VEMERO plukaat po nego taka da dovolen pokazatel mi e koj e stavot na G'uevski i kompanija.

местото на братот е во ВМРО ДПМНЕ и ако е точно тоа шо го има пишано во 1виот пост ОДЛИЧНО :helou:

A ako DPMNE se otkazhe da go poddrzhi Ljube Boshkovski shto togash?Kje plukaat od DPMNE kako shto plukaa po Boris Trajkovski koga Boris odluchi da ne igra na svirkata na Ljubcho?Kakov kje bide tvojot stav bi go poddrzhal Ljube vo kandidaturata bez ogled na se ili samo dokolku e poddrzhan od DPMNE?

Na brat Ljube najarno mu e da se povlece od politikata ,zaedno so Crvenkovski, Georgievski, Petkovski,Penov i drugi ISTROSENI FACI,koi bile na vlast i ne napravile nisto...

За другиве незнам али за Љубе... никако бре... па тој беше оној кој влеваше морал кај Тетовчаните во 2001... ц ц ц.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom