BoomTV vs MaxTV

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување

Која опција е подобра и зошто?

• Вкупно гласачи
    291
Moжно е ,ама за тоа ќе почекаме долго време ,нешто во последнава година ,ништо ново немаат освен фудбалот а и радио апликацијата не им работи како што треба
youtube е попаметна работа одколку facebook што го имаат моментално кој не верувам дека некој го користи

youtube е попаметна работа одколку facebook што го имаат моментално кој не верувам дека некој го користи
Фејсбук е добро за слики гледање особено ако ресиверот ти е во дневна соба и имаш гости па треба да им покажеш слика на некој/a од фејсбук пошо во денешно време слики не се гледаат во албум :icon_lol:
Макс тв им е многу лошо направен фејсбук изгледот ,вака би бил подобар како на хрватското Макс тв
280370_1828638757323_2914697_o.jpg

но фејсбукот на Макс тв не работи ,читам се жалат многу корисници,јас еднаш го имам уклучено и никогаш повеќе пошо телевизорот ми е приклучен и на Макс тв и на компјутер па едно копче ме дели да сменам на компјутер сликата и да уклучам фејсбук :)

Јутјуб исто е добра работа ,гледам новиве модерни телевизори веќе го имаат тоа ,би требало и Макс тв да го има тоа

Според мене, јас имам БоомТв ама не дека јас имам па ете го фалам,
вистината е дека МаксТв има многу повеќе канали од БоомТв, + МаксТв е дигитално што и по мене мислам дека е и по-проблематично губи повеќе сигнал одколку кај БоомТв, јас користам БоомТв веќе подолго време сега си зедов уште еден ресивер и до сега не сум имал никаков проблем.

Според мене, јас имам БоомТв ама не дека јас имам па ете го фалам,
вистината е дека МаксТв има многу повеќе канали од БоомТв, + МаксТв е дигитално што и по мене мислам дека е и по-проблематично губи повеќе сигнал одколку кај БоомТв, јас користам БоомТв веќе подолго време сега си зедов уште еден ресивер и до сега не сум имал никаков проблем.

Дечко, и BoomTV, и MaxTV, па и TotalTV, сите овие се дигитални телевизии. Разликата е платформата на која се пренесуваат, односно, првото е DVB-T, второто е IPTV, и третото е DVB-S. За кабелските кои имаат дигитален пакет, они се DVB-C.

Дечко, и BoomTV, и MaxTV, па и TotalTV, сите овие се дигитални телевизии. Разликата е платформата на која се пренесуваат, односно, првото е DVB-T, второто е IPTV, и третото е DVB-S. За кабелските кои имаат дигитален пакет, они се DVB-C.
BoomTv е преку антена.

BoomTv е преку антена.

Оффф леле, јас знам што е BoomTV. DVB-T (terestrial) и оваа платформа ќе ја замени аналогната телевизија. Отвори малку Википедија и побарај за овој стандард и ќе ти стане јасно

МаxTV да беше DVB-S се надевам ќе имаше уште подобра понуда од канали од оваа што им е :)

МаxTV да беше DVB-S се надевам ќе имаше уште подобра понуда од канали од оваа што им е :)

Е да ви беше, ама не е. Но тогаш ќе немаше некои работи, како „многу“ користениот facebook :D

Не ми е толку потребен фејсбук на Макс тв јас не ни го користам :)
Па затоа го ставив и во наводници, бидејќи незнам никој кој го користи, а слушам дека и нешто има проблем со тој facebook.

Па затоа го ставив и во наводници, бидејќи незнам никој кој го користи, а слушам дека и нешто има проблем со тој facebook.

Katastrofa e FACEBOOKOT na MAx TV ne im funkcionira voopsto ne ti prifakja lozinka i username :) :) znaci taka si go stavaat plus i videotekata im koci cat pat ama vo globala momentalno na pazarot vo MKD i na balkanot nema podobra opcija .

Katastrofa e FACEBOOKOT na MAx TV ne im funkcionira voopsto ne ti prifakja lozinka i username :) :) znaci taka si go stavaat plus i videotekata im koci cat pat ama vo globala momentalno na pazarot vo MKD i na balkanot nema podobra opcija .
Па тоа е предноста на IPTV, многу интерактивни услуги, но мана е тоа што ако заебава интернетот, заебава и телевизијата.
Во Македонија да, нема друг ваков оператор, но на Балканот има многу други и сто пати подобри од нашето MaxTV.

Па тоа е предноста на IPTV, многу интерактивни услуги, но мана е тоа што ако заебава интернетот, заебава и телевизијата.
Во Македонија да, нема друг ваков оператор, но на Балканот има многу други и сто пати подобри од нашето MaxTV.
Остај тоа интерактивните услуги ,јас се прашувам дали воопшто ќе им текне на MaxTV да ги стават Fox,Fox Movies,Al Jazeera Balkan,Sport Klub Prime,24 Kitchen,Comedy Central . Барем 2 од овие месецов нека стават :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom