Боинг 787-800

• Креатор на темата Креатор на темата Bojan Van Buuren
  • Време на започнување Време на започнување

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Вашите мислења за овој авион од компанијата Боинг.
Според мене е еден од најдобрите авиони произведени од оваа компанија.
Може да носи 210 до 330 патници во зависност од варијантата и конфигурацијата на седење, има два мотори и се разликува од другите боинг авиони во тоа што овој има модификации во однос на горивото.
Пуштен е во продажба на 08.06.2007 и станал најпродаван авион со околу 600 нарачки.
Се разликува од другите боинг авиони и во однос на дизајнот и изгледот.
Boeing_787-3.jpg
787-flight-deck.jpg
Boeing_787_interior_mockup.jpg
Boeing_787.jpg
450boeing7e7.jpg

Дримлајнер, комплетно спротивна тактика во однос на онаа на Аirbus. Времето ќе покаже колку ќе биде (не)успешна. Сметам дека сепак повеќе компании ќе се одлучат за овој авион, отколку за огромниот А380. :)

И да, ова е еден од моите омилени комерцијални авиони. Погледнете ја само комбинацијата на боите и линијата која оди низ целата должина на авионот. (да речам, стандарден авион во боите на компанијата)

Имаш право боите се многу добро употребени а и дизајнот е многу добар и уникатен

Дримлајнер, комплетно спротивна тактика во однос на онаа на Аirbus. Времето ќе покаже колку ќе биде (не)успешна. Сметам дека сепак повеќе компании ќе се одлучат за овој авион, отколку за огромниот А380. :)

И да, ова е еден од моите омилени комерцијални авиони. Погледнете ја само комбинацијата на боите и линијата која оди низ целата должина на авионот. (да речам, стандарден авион во боите на компанијата)

neznam dali znaes:ovaj Drimlajner nema nitu ednas poletano a prasanje e dali ke poleta...a sporedba da vrsis so A 380 nemozes,zatoa sto e razlika ko den i nok(vo korist za A380)...Drimlajner mozes da go sporedis so A350 koj treba za 4-5 god. da izleze,preduslov Drimlajner da poleta...

neznam dali znaes:ovaj Drimlajner nema nitu ednas poletano a prasanje e dali ke poleta...a sporedba da vrsis so A 380 nemozes,zatoa sto e razlika ko den i nok(vo korist za A380)...Drimlajner mozes da go sporedis so A350 koj treba za 4-5 god. da izleze,preduslov Drimlajner da poleta...

Ми се допаѓа твојот одговор и комплетно се сложувам :) Споредбата ја направив затоа што Ербас сметаат дека е поисплатливо да се лета со голем авион (=огромен број на патници), а Боинг сосем спротивното - помалку патници, помал авион, поголема заштеда на гориво... Бидејќи се авиони од исто време се сметаат за ривали. Сега за сега Дримлајнерот е се` уште сон (името му е одлично) во споредба со А 380, како што кажа ти.

Ми се допаѓа твојот одговор и комплетно се сложувам :) Споредбата ја направив затоа што Ербас сметаат дека е поисплатливо да се лета со голем авион (=огромен број на патници), а Боинг сосем спротивното - помалку патници, помал авион, поголема заштеда на гориво... Бидејќи се авиони од исто време се сметаат за ривали. Сега за сега Дримлајнерот е се` уште сон (името му е одлично) во споредба со А 380, како што кажа ти.

nemozet da bidei rivali vo nikoj slucaj A380 e cudoviste!!!!!jas neznam dali ti voopsto si letal co eden Erbas ili Boing pa da napravis edna sporedba,mislam deka ke go smenis mislenjeto....

na slika izgleda sve ubavo....

Интересен е ми наликува на делфин

Еднаш некаде овде му објаснивав на Misirkov дека секоја композитна структура има свој личен живот ( his personal life) ....... поим кој го уведов, sic:):) во широка светска употреба некаде 80-тите години на минатиот век , барем сеуште и барем на ова ниво на технологија....
....шега на страна Боинг има голем проблем , кој може и ќе го надмине , со многу пари...но го советуваше јапонскиот Митсибуши кај неговиот нов фидерлајнер да се откаже од композитното крило...
..тоа , а и проблемите со А380 покажуваат дека во моментов воздухопловната технологија е малку истрчана пред реалната граница на знаењето.....
ова подоле ја потврдува тезата....

Boeing's February delivery date for the first 787 will likely be pushed back at least to May and possibly to August or later, according to recent news reports citing opinions from industry analysts and company employees. Boeing is expected to announce the delay by the end of this month. Problems with the 787's Rolls Royce engines, as well as the electrical fire that grounded the test fleetlast month, have raised questions about the airplane's readiness. A high-ranking FAA official warned Boeing that the company must prove the airplane is reliable before it will be certified to fly across oceans or over the northern polar route, the Seattle Times said. "This program is not like anything we've seen," one veteran 787 employee told The Times. "It's a screwed-up mess." Boeing officials told the Times that although the program has been challenging, they expect to overcome the airplane's problems and deliver a product that meets expectations.
Although a company official told the Times the concerns over long-haul certification would be dealt with, an aviation consultant told the Puget Sound Business Journal it's a "serious" issue. "Without extended ETOPS rating, the 787 doesn't make any sense for its customers," said Hans Weber, president of Tecop International, a San Diego aviation consultancy. "It's intended to be a long-haul aircraft, and this goes to the very heart of the 787's utility." ETOPS, the Extended-range Twin-engine Operational Performance Standard, allows twin-engine passenger aircraft to fly far from airports based on single-engine performance. Boeing says the 787 can fly up to 8,500 nautical miles nonstop. The aircraft already is nearly three years behind schedule.

И ова ли е тоа авионче шо го даваа на Тв дека ќе има wireless дури и кога ќе патувале преку океаните..( или нешо у забуда сум?)

И ова ли е тоа авионче шо го даваа на Тв дека ќе има wireless дури и кога ќе патувале преку океаните..( или нешо у забуда сум?)

Можеби ќе има, но само за Македонци не, оти ако се превозваат Македонци , овие има да ги наполнат комјутерите со спуштање, филмови игри... во минус ќе ги стават.....мотото е Кур да е Муфте да е ! :vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom