Бог ги создал македонците

• Креатор на темата Креатор на темата Zedd
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа парцели на Водно купуваа за да го пречекаат Господ кој ги створил 10-тиот ден.
Госпот Бок да те благослови ZOTE што напразно го спомнуваш името господово.

Ах бре, кои цевчиња кои бакрачи. Ако нешто не е во ред со општо прифатената верзија на историјата, поправките ќе се бараат во научни дебати, а не во вакви типови кои изминативе години ни ја ебаа мајката на националната историја.
Па нека се јават колегите од Историја под-форум нека реагираат, има неколку струи како и во секоја држава во врска со потеклото на нацијата. Не мешај паушални изјави на еден човек и неговите верски убедувања со научни дебати.

Аристотел и Дардан Венетски на тв сонце ... :ROFLMAO:

Последно уредено:
Госпот Бок да те благослови ZOTE што напразно го спомнуваш името господово.

Кој Бог го спомнувам јас? Тој што ги создал Макеоднците 10-тиот ден?Кој е тој Бог? Вистински е?

Јас го сметав на неарен уште кога беше теоријата со Каменот од Розета, тогаш се попалија еден куп луѓе дека е вистина, нормално луѓе што немаат ни страница од историја исчитано, кои бегале или спиела на часовите во школо по историја, така да веќе не сум изненаден од ваквите. Добро е што македонската официјална наука не се побрлаве не ги прифати тие теории.

Чудно ми е како не се јавил некој на темвата да каже дека е точно и да не исплука сите нас како соросписки предавници кои не си ја знаеме историјата. :)

Изгледа тезава е ептен хардкор дури и за најверните, што Јанко нема зборови да го одбрани, сигурно многу се кае што го викнал овој, може следен гостин да го викне оној со Навахо-индијанците.
Тие таквите немаат профил на форумов. Ете еден од нив е и татко ми. Од сабајле се расправаме и никако да му докажам, си ги тера тие неговите тези и тоа е тоа, само време си губам и се нервирам.. А да не го спомнувам уопште ропакон Дардан Венетски кој му е светиња :facepalm:

Сите забегани си имаат вакви фаци,секој режим ги експонира.
Еве и еден србија кој што за времето на милошевич беше најпопуларен.
Кога немаш сегашност кога немаш иднина ќе ги ложиш идиотите со далечно минато

Па нека се јават колегите од Историја под-форум нека реагираат, има неколку струи како и во секоја држава во врска со потеклото на нацијата. Не мешај паушални изјави на еден човек и неговите верски убедувања со научни дебати.

Ма ајде, кога ќе се истреска некоја глупост на која и децата се смеат одма станува паушално мислење а не научна дебата. Али да беше муабет од типот каменот на розета ќе го референциравте како релевантен извор. Па кој к.р е да го вика вашиот пулен на телевизија бе? Што мене не ме викне да давам паушални мислења богати?!

Ох.

Ма ајде, кога ќе се истреска некоја глупост на која и децата се смеат одма станува паушално мислење а не научна дебата. Али да беше муабет од типот каменот на розета ќе го референциравте како релевантен извор. Па кој к.р е да го вика вашиот пулен на телевизија бе? Што мене не ме викне да давам паушални мислења богати?!

Ох.
Човекот си е професор, учествува на научни дебати ама ова што го кажа во емисијата стварно е ван памети. Ако си ти професор или имаш нешто забавно да кажеш пријави се. Еве прво почни на форумов објавувај твои размисли па може ќе те викнат.

ајде ајде, све е психа. Ми текнува порано пред 8-9 години кога гостуваше кај Миленко и збореше за каменот од Розета со уште еден колега, голем дел од форумов(па и јас ваљда) си влезе во филм дека сме ние, па амебите. Сега 9 години покасно, кога на сите им се скурчено од државава, сите сакаат да го тепаат овој и ваквите.
Тоа го направија братучедите , изгадија се што не смееше да се изгади, патриотизмот го избанализираа со вакви бајки и го донесоа до долн ниво на заебанција се за да успее нивната фатаморгана што ја продаваат.

Ја су ве створил и саде ја можа да ве ништа!

Последно уредено:
Муабетот со каменот од Розета не беше волку екстремен колку што е сега ова прање мозок. Можеби затоа што тој професорот што беше експерт на таа тема и самиот потенцираше дека се е во процес на истражување а и медиумскиот амбиент во тој период беше многу поинаков.

Ама она што се случува во последно време во Македонија е жално. Како да патиме од колективна шизофренија. Не сме многу далеку од идеологијата на оригиналниот фирер за ариевската раса.

Муабетот со каменот од Розета не беше волку екстремен колку што е сега ова прање мозок. Можеби затоа што тој професорот што беше експерт на таа тема и самиот потенцираше дека се е во процес на истражување а и медиумскиот амбиент во тој период беше многу поинаков.

Ама она што се случува во последно време во Македонија е жално. Како да патиме од колективна шизофренија. Не сме многу далеку од идеологијата на оригиналниот фирер за ариевската раса.
Не, и тоа со Розета беше исто екстремно, само попрофесионално спакувано, со назнака и цел. Исто луѓето кои разбираа за што се работи се спротивставија и зборуваа против тоа. Дури и една МАНУ организираше дебати и трибини за тие небулози.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom