Con Artist
the man with the key
- Член од
- 1 мај 2012
- Мислења
- 5.769
- Поени од реакции
- 23.332
Госпот Бок да те благослови ZOTE што напразно го спомнуваш името господово.Затоа парцели на Водно купуваа за да го пречекаат Господ кој ги створил 10-тиот ден.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Госпот Бок да те благослови ZOTE што напразно го спомнуваш името господово.Затоа парцели на Водно купуваа за да го пречекаат Господ кој ги створил 10-тиот ден.
Па нека се јават колегите од Историја под-форум нека реагираат, има неколку струи како и во секоја држава во врска со потеклото на нацијата. Не мешај паушални изјави на еден човек и неговите верски убедувања со научни дебати.Ах бре, кои цевчиња кои бакрачи. Ако нешто не е во ред со општо прифатената верзија на историјата, поправките ќе се бараат во научни дебати, а не во вакви типови кои изминативе години ни ја ебаа мајката на националната историја.
Па ни со Тентов не сум седел на ракијаТоа е пошто не си седел на ракија со него да дискутираш за ствариве.![]()

Госпот Бок да те благослови ZOTE што напразно го спомнуваш името господово.
Трентов е поотворен околу неговите ставови за тие проблематики.Па ни со Тентов не сум седел на ракија![]()

Тие таквите немаат профил на форумов. Ете еден од нив е и татко ми. Од сабајле се расправаме и никако да му докажам, си ги тера тие неговите тези и тоа е тоа, само време си губам и се нервирам.. А да не го спомнувам уопште ропакон Дардан Венетски кој му е светињаЈас го сметав на неарен уште кога беше теоријата со Каменот од Розета, тогаш се попалија еден куп луѓе дека е вистина, нормално луѓе што немаат ни страница од историја исчитано, кои бегале или спиела на часовите во школо по историја, така да веќе не сум изненаден од ваквите. Добро е што македонската официјална наука не се побрлаве не ги прифати тие теории.
Чудно ми е како не се јавил некој на темвата да каже дека е точно и да не исплука сите нас како соросписки предавници кои не си ја знаеме историјата.
Изгледа тезава е ептен хардкор дури и за најверните, што Јанко нема зборови да го одбрани, сигурно многу се кае што го викнал овој, може следен гостин да го викне оној со Навахо-индијанците.

Па нека се јават колегите од Историја под-форум нека реагираат, има неколку струи како и во секоја држава во врска со потеклото на нацијата. Не мешај паушални изјави на еден човек и неговите верски убедувања со научни дебати.
Човекот си е професор, учествува на научни дебати ама ова што го кажа во емисијата стварно е ван памети. Ако си ти професор или имаш нешто забавно да кажеш пријави се. Еве прво почни на форумов објавувај твои размисли па може ќе те викнат.Ма ајде, кога ќе се истреска некоја глупост на која и децата се смеат одма станува паушално мислење а не научна дебата. Али да беше муабет од типот каменот на розета ќе го референциравте како релевантен извор. Па кој к.р е да го вика вашиот пулен на телевизија бе? Што мене не ме викне да давам паушални мислења богати?!
Ох.
Не, и тоа со Розета беше исто екстремно, само попрофесионално спакувано, со назнака и цел. Исто луѓето кои разбираа за што се работи се спротивставија и зборуваа против тоа. Дури и една МАНУ организираше дебати и трибини за тие небулози.Муабетот со каменот од Розета не беше волку екстремен колку што е сега ова прање мозок. Можеби затоа што тој професорот што беше експерт на таа тема и самиот потенцираше дека се е во процес на истражување а и медиумскиот амбиент во тој период беше многу поинаков.
Ама она што се случува во последно време во Македонија е жално. Како да патиме од колективна шизофренија. Не сме многу далеку од идеологијата на оригиналниот фирер за ариевската раса.