Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мислиш со суплементи колку ќе се зголеми слободниот тестостерон?
Ако тоа ме прашуваш не сум мерел затоа што е скапичко да проверуваш тестостерон нон стоп, 600ки по хормон ти е проверка, тоа еднаш 2-3 год едвај![]()
Не одат, односно одат преку фонд само за луѓе кои имаат болест поврзана со тој хормон, ако не се лажам нуклеарна си наплаќа за проверка на сите хормони, лани ми наплатија и за проверка на хормони на тироидна затоа што по моја волја сакав да ги проверам, а немав дијагноза.Не одат на државно тие работи ? Да отидеш кај матичен и да побараш упат за да си направиш контрола на хормоните или мора во приватните лаборатории
Ти одговорив и во порака, за краток рок нема речиси ништо да смени дали ќе биде во некоја ниска кон средна или висока граница на слободен тестостерон, пр. 300-500ng/dl и 700-1000нг/дл не прават значителна разлика во изградба на мускулна маса, зголемување за 20-30% од „нормалните природни референтни граници“ веќе би помогнало за поголема мускулна маса.Во однос на она што кажа 10-15%
Со се топ + тестостерон на високо ниво 800+ колку би било?
Затоа и испаѓа дека најпромашени суплементи се овие за покачување на природното ниво на тестостерон (трибулус, horny goat weed, yohimbe, zma), единствено би имал малку поголема сила и поизразено либидо.
Кај мене има огромна разлика, и на mood, и на мотив, на фокус, енергија, буквално нов човек - исто и кај други 2-3 што праат комбинација, али не се само тест бустер, и многу анти оксиданти, минерали - витамини, и ептен чиста диета (базирана на многу масти и растенија генерално) трансформација.....
Не е само тестостеронот бенефит, има многу други работи кои се поврзани, целосно квалитет на живот е не споредливо.
Гејнер е замена за храна.Во која временска граница е препорачливо да се користи гејнерот 1-2 месеци или може и подолго
Sent from my MI NOTE LTE using Tapatalk
Мислев дали е штетен да се користи во подолг временски период.Гејнер е замена за храна.
Не магичен суплемент.
Која временска граница е препорачлива за храна?
Или паузираш од храна на секои 1-2 месеца?
Тоа зависи од состојките.Мислев дали е штетен да се користи во подолг временски период.
zavisi so sostojki ima gejnerot. ako sodrzi i kreatin treba da se pravi pauza posle 2 meseci koristenje. ako sodrzi samo masti jaglenohidrati i proteini mozi da se koristat podolgo vreme bez pauzi. jas licno pijam gejneri dosega 14 ispieni za 6 meseci. edino mozi da strada zeludnik. ako e kvaliteten gejner kako real gains,muscle juice, serios mass ,elite mass gejner, elite mega gainer,mass xxl odniv nema da imas problem so zeludnik. koj gejner go koristis?[DOUBLEPOST=1503246530][/DOUBLEPOST]Во која временска граница е препорачливо да се користи гејнерот 1-2 месеци или може и подолго
nepostoj gejner ili protein koj sto mozi da ja zameni ishranataГејнер е замена за храна.
Не магичен суплемент.
Која временска граница е препорачлива за храна?
Или паузираш од храна на секои 1-2 месеца?
Serious Mass на Optimum Nutritionzavisi so sostojki ima gejnerot. ako sodrzi i kreatin treba da se pravi pauza posle 2 meseci koristenje. ako sodrzi samo masti jaglenohidrati i proteini mozi da se koristat podolgo vreme bez pauzi. jas licno pijam gejneri dosega 14 ispieni za 6 meseci. edino mozi da strada zeludnik. ako e kvaliteten gejner kako real gains,muscle juice, serios mass ,elite mass gejner, elite mega gainer,mass xxl odniv nema da imas problem so zeludnik. koj gejner go koristis?[DOUBLEPOST=1503246530][/DOUBLEPOST]
nepostoj gejner ili protein koj sto mozi da ja zameni ishranatagejnerot e dodatok vo ishranata isto kako i whey proteinite
![]()
Не знам зашо мене ми кажуваш, изглеа не следиш шо адвоцирам наназад.nepostoj gejner ili protein koj sto mozi da ja zameni ishranatagejnerot e dodatok vo ishranata isto kako i whey proteinite
![]()