Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Па браво за тебе тој батка барем има направено книга и една од најпочитуваните во бодибилдинг кругот.
И доста проценуваш некој спрема изгледот.
Изгледот знае да лаже,а ти продолжи да се смееш и тебе некој ден ќе ти се смеат другите...
Мене не ми смета да ми се смеат, али ако се подобри од мене во сферата за која ми се смеат.
Друже јас се изгорев со овај интернет и веќе не верувам во ништо што пишува таму веќе изгубив најблизок и еден куп пари и немаше никаков ефект, и тие што ги читав и гледав јас беа сите познати лекари, надрилекари и незнам што...али та доктори што се кај нас та некој само прогласени експерти нека идат у три пичке материне...има една македонска народна приказна кај што мајстор преку ноќ не бива па волци почна да црта на дрвата, да ја изгледаш прво и да помислиш и ти оти гледам и ти фитнес тренер ова она, али па крај краева терај бе секако денеска кој што ќе му прдни на к**** то работи. Сето магистри сето доктори на науки а никој не си ја брка работата како што треба. Немој да ме сватиш погрешно или лично али ми е преку се дојдено од самопрогласени експерти, а и од факултетиве наши кај што секоја будала факултет зеде, особено моментално доктори оти сум пресно изгорен со нив.

Мене не ми смета да ми се смеат, али ако се подобри од мене во сферата за која ми се смеат.
Друже јас се изгорев со овај интернет и веќе не верувам во ништо што пишува таму веќе изгубив најблизок и еден куп пари и немаше никаков ефект, и тие што ги читав и гледав јас беа сите познати лекари, надрилекари и незнам што...али та доктори што се кај нас та некој само прогласени експерти нека идат у три пичке материне...има една македонска народна приказна кај што мајстор преку ноќ не бива па волци почна да црта на дрвата, да ја изгледаш прво и да помислиш и ти оти гледам и ти фитнес тренер ова она, али па крај краева терај бе секако денеска кој што ќе му прдни на к**** то работи. Сето магистри сето доктори на науки а никој не си ја брка работата како што треба. Немој да ме сватиш погрешно или лично али ми е преку се дојдено од самопрогласени експерти, а и од факултетиве наши кај што секоја будала факултет зеде, особено моментално доктори оти сум пресно изгорен со нив.
Да ама гледаш се ги окривуваш другите за твоите не успеси,а никогаш не викаш дека ти си крив за тоа...

Да ама гледаш се ги окривуваш другите за твоите не успеси,а никогаш не викаш дека ти си крив за тоа...
МОЈ НЕУСПЕСИ...абе стеф стеф веќе излегува да спамаме на темава али и не сакам да објаснувам оти сум бесен многу кога се потсеќам на оваа тема и не ме чепкај успеси неуспеси ако не знаеш за што се работи....ако докторите наши не си ја знаат работата и лечат човек болен од рак на бели дробови од ишијас и дијабетес не е мој неуспех тоа туку луѓе кои не си ја знаат работата. АЈ прекини со коментирање овде ако уште имаш да ми кажуваш и коментираш во пп.

Абе јас не сум платен да спонзорирам али не ни ги слушам сите овие експерти по youtube, не фалам ниедна фирма али кажувам од искуство кои сум ги осетил кои не. А од овие од youtube што ги постираш особено батки со перфектно тело не се со креатин такви напраени и со трчање и вежбање на кеј. Инаку овај братов што е на видеово само фацата ко му ја видов се згазив од смеење а камоли да го слушам и гледам видеово, појче на пијаница личи откако на некој кој се разбира во бодибилдинг и суплементи.
овие едночудо јутуб експерти имаат заеб///но доста народ. Посебно за диети.
Фирмата зема било каква супстанца од друг извор,претежно некоја друга компанија која се бави со производство на органски материи.
Компанијата што ги продава суплементите формулира некој вид на формула специфицирана од нив и ги препродава.
И тутунот го земаат од повеќе извори ама се зависи од формулата и начинот на обработка. Никој нема да ти ја каже формулата за еден вид цигара. Тајната најверојатно е во формулата и начинот на обработка за било кој производ, сигурно тоа правило важи и за овие додатоци.

Туку, сега земам само протеин од КФ. Дали има некоја корист (затоа што можи не е скап 850 денари ко за мене, но не е ни ефтин плус да не туркам толку многу "хемикалии" што би рекол дедо ми :pos: во себе) да го комбинирам протеинот со л-карнитин (затоа што како што прочитав во состојките во веј протеинот нема л-карнитин (но има лизин и метионин од кои се синтетизира карнитинот). Ако има предност, дали апчиња или течен и дали еднаш или двапати дневно? Порано сум земал течен л-карнитин од dymatize и тоа само во денови кога одев повеќе на трчање и велосипед, половина час негде пред вежбањето.И ако да, дали од КФ или од dymatize (едните мислам дека се ампули, другите има и во течен облик). Знам едино дека според некои клинички испитувања (неврзано за теретани), наводно има влијание на подобрување на срцето и цел кардиоваксуларен систем посебно во подоцните години (ако точно се сеќавам)
Данке

И тутунот го земаат од повеќе извори ама се зависи од формулата и начинот на обработка. Никој нема да ти ја каже формулата за еден вид цигара. Тајната најверојатно е во формулата и начинот на обработка за било кој производ, сигурно тоа правило важи и за овие додатоци.

Туку, сега земам само протеин од КФ. Дали има некоја корист (затоа што можи не е скап 850 денари ко за мене, но не е ни ефтин плус да не туркам толку многу "хемикалии" што би рекол дедо ми :pos: во себе) да го комбинирам протеинот со л-карнитин (затоа што како што прочитав во состојките во веј протеинот нема л-карнитин (но има лизин и метионин од кои се синтетизира карнитинот). Ако има предност, дали апчиња или течен и дали еднаш или двапати дневно? Порано сум земал течен л-карнитин од dymatize и тоа само во денови кога одев повеќе на трчање и велосипед, половина час негде пред вежбањето.И ако да, дали од КФ или од dymatize (едните мислам дека се ампули, другите има и во течен облик). Знам едино дека според некои клинички испитувања (неврзано за теретани), наводно има влијание на подобрување на срцето и цел кардиоваксуларен систем посебно во подоцните години (ако точно се сеќавам)
Данке
Па единствено нешто што ќе осетиш е повеќе енергија.
А ако конзумираш 2 грама протеин на секој кг,карнитинот се синтензира повеќе од нормално,така да немаш потреба да земеш,освен ако не сакаш да земеш креатин што стварно делува.

Другари го има ли овој суплемент кај нас? Ако го има, од каде може да се купи, и колку чини?

Немам никакво искуство со суплементи, па сакам овој да го пробам.

Данке

Дајматајз е мислам марка на која повеќе можеш да им веруваш, барем имам гледано лабараториски тест во кои го анализираа нивниот состав (за Дајматајз ХТ протеинот) и беа точни кон она што го имаше на етикетата (во +-10% разлики)

Инаку Стеф не е точно тоа за сите компании, некои од нив самостојно си ги произведуваат сировините а не ги увезуваат, но затоа се и поскапи како марки (Лабрада мислам дека правеше вака, исто и Оптпимум и Гаспари)

Дајматајз е мислам марка на која повеќе можеш да им веруваш, барем имам гледано лабараториски тест во кои го анализираа нивниот состав (за Дајматајз ХТ протеинот) и беа точни кон она што го имаше на етикетата (во +-10% разлики)

Инаку Стеф не е точно тоа за сите компании, некои од нив самостојно си ги произведуваат сировините а не ги увезуваат, но затоа се и поскапи како марки (Лабрада мислам дека правеше вака, исто и Оптпимум и Гаспари)
Јас реков повеќето а не сите дека така прават.
Затоа што повеќе им се исплаќа на компаниите да ги купат состојќите и да ги продаваат,отколку самите да ги направат.
--- надополнето: 23 мај 2013 во 22:17 ---
Другари го има ли овој суплемент кај нас? Ако го има, од каде може да се купи, и колку чини?

Немам никакво искуство со суплементи, па сакам овој да го пробам.
За жал го нема,а искрено не верувам дека е подобар од обичниот протеин од сурутка.
Сега за сега држи се на матрица или на концентрат.

За жал го нема,а искрено не верувам дека е подобар од обичниот протеин од сурутка.
Сега за сега држи се на матрица или на концентрат.[/quote]

Фала на одговорот. А тој што е Whey од сурутка, дали е добар? Планирам да почнам Insanity програмот за вежбање, а и кардио имам секојдневно. Дали би ми бил тој протеин добар? Цел ми е дефиниција, и качување на маса во мускули.

Сега за сега држи се на матрица или на концентрат.

Фала на одговорот. А тој што е Whey од сурутка, дали е добар? Планирам да почнам Insanity програмот за вежбање, а и кардио имам секојдневно. Дали би ми бил тој протеин добар? Цел ми е дефиниција, и качување на маса во мускули.[/quote]
Ако ти е за информација што е разликата помеѓу различни протеини прочитај овде.
http://www.atletiks.mk/suplementi/zdravjeimunitet/169-muskulnamasa/146-sto-e-whey-protein
Ако е за препорака да се дефинираш(топење маснотии) тогаш ти препорачувам да следиш калории.
Бидејќи Insanity е кардио програма комбинирај ја со P90x.
2 пати Insanity 3-4 пати P90x.
Што се работи за протеин од сурутка мој фаворит е :
Dymatize whey isolate 1500 денари
Big Man whey 2.2 kg 2400 денари
Optimum nutrition
И сите други.
Се е ствар на вкус а цената ќе ти диктира во што ќе инвестираш.
Битното е да знаеш што внесуваш и да следиш во еден дневник колку калории ти се потребни.

Фала на одговорот. А тој што е Whey од сурутка, дали е добар? Планирам да почнам Insanity програмот за вежбање, а и кардио имам секојдневно. Дали би ми бил тој протеин добар? Цел ми е дефиниција, и качување на маса во мускули.
http://www.atletiks.mk/suplementi/zdravjeimunitet/169-muskulnamasa/146-sto-e-whey-protein
Ако е за препорака да се дефинираш(топење маснотии) тогаш ти препорачувам да следиш калории.
Optimum nutrition
И сите други.
Битното е да знаеш што внесуваш и да следиш во еден дневник колку калории ти се потребни.[/quote]

Топење масти уште малку на стомакот. На друго место нигде немам. Тргнав околу 20 кила, и сеа сум тамам да качам нешто на мускули. А Insanity сакам да работам затоа што ми дава експлозивност и брзина, а знам дека и добри вежби за стомак има, па сакам да земам некој суплемент, затоа што читав дека не е исто да се внесува протеин од готова храна и прашок, затоа што прашокот се апсорбира побрзо, а и направен е за таа намена :D

Optimum nutrition
И сите други.
Битното е да знаеш што внесуваш и да следиш во еден дневник колку калории ти се потребни.

Топење масти уште малку на стомакот. На друго место нигде немам. Тргнав околу 20 кила, и сеа сум тамам да качам нешто на мускули. А Insanity сакам да работам затоа што ми дава експлозивност и брзина, а знам дека и добри вежби за стомак има, па сакам да земам некој суплемент, затоа што читав дека не е исто да се внесува протеин од готова храна и прашок, затоа што прашокот се апсорбира побрзо, а и направен е за таа намена :D[/quote]
Да вистина е дека протеинот од сурутка има бенефит се апсорбира за 2-4 саати зависи од каков процес се користи.
Друг бенефит на протеинот од сурутка е што 20-30% BCAA и високо количество леуцин.
1 дозерка = 170 грама пилешко а дека само конзумирањето на протеин од сурутка ќе ти даде некој поголем бенефит затоа што побрзо се апсорбира не гледам никаков простор за можна дискусија.
Дури и да даде 100 грама повеќе мускули заради поголемиот процент леуцин прашањето е дали ќе ти се исплати.
Моја препорака е како што ти кажав да си јадеш и да следиш калории.
2 грама протеин на секој кг.
0.8-1 грам масти на секој кг.
Другото јаглехидрати.
Па и вежбањето со тежини може да ти даде експлозивност,само треба да си го направиш по свои потреби.

[quote="AnonymousB, post: 5892498, member: 51854" Цел ми е дефиниција, и качување на маса во мускули.[/quote]
Ова ти е исто како да си кажал, сакам да се журкам 24/7 и да станам доктор на науки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom