Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Има ли некој искуство со овој протеин http://www.califit.mk/index.php?route=product/product&path=36&product_id=379 и дали се исплати.А ако не кој протеин и креатин ќе го препорачате за некој што прв пат употребува суплементи? Да не е ни ефтин ни прескап.
Ова не е протеин, гејнер е. Ако сакаш да качиш килажа добар е јас го имам користено од малото пакување искомбинирај си го со креатин монохидрат.

Ова не е протеин, гејнер е. Ако сакаш да качиш килажа добар е јас го имам користено од малото пакување искомбинирај си го со креатин монохидрат.

Не,нејќам килажа да качам,сакам само добар протеин,со средна цена..најдобар сооднос цена-квалитет.

Не,нејќам килажа да качам,сакам само добар протеин,со средна цена..најдобар сооднос цена-квалитет.
Цитро, друже, зашо вака си ги фрлаш паричките за протеин коа не знаеш ни зашо ти е, дури и си се зд*кал си стаил гејнер горе и прашуваш дали е добар протеин :D Верувам за твојата намена на протеинот, доволна ти е исхраната. Толку не моеш да пополниш протеин од исхрана или?

Тешко е да направиш споредба на квалитет меѓу еден и друг протеин со сигурност. Барај некој протеин да е веј и пресметај кој има најдобар сооднос тежина-цена.

Цитро, друже, зашо вака си ги фрлаш паричките за протеин коа не знаеш ни зашо ти е, дури и си се зд*кал си стаил гејнер горе и прашуваш дали е добар протеин :D Верувам за твојата намена на протеинот, доволна ти е исхраната. Толку не моеш да пополниш протеин од исхрана или?

Тренирам 6 месеци скоро со мали прекини и не сум запознаен со хемија,како што.Вака на природно сум задоволен со постигнатото до сега,па сакам малце да пробам со протеинче-креатинче..гледам сите пијат па си викам ај и ја :pos: И затоа барам совет од вас што веќе користите,али ограничен сум до негде со буџет,така да ми е битна и цената.
И уште нешто,на пр. ако земам протеин 2 кг, по 3 дози дневно да пијам...за колку време би имал? Месец-два? Колку грама од прилика иде у една доза.

Тренирам 6 месеци скоро со мали прекини и не сум запознаен со хемија,како што.Вака на природно сум задоволен со постигнатото до сега,па сакам малце да пробам со протеинче-креатинче..гледам сите пијат па си викам ај и ја :pos: И затоа барам совет од вас што веќе користите,али ограничен сум до негде со буџет,така да ми е битна и цената.
И уште нешто,на пр. ако земам протеин 2 кг, по 3 дози дневно да пијам...за колку време би имал? Месец-два? Колку грама од прилика иде у една доза.

2,3kg би ти траел негде 20-25 дена со 3 дози дневно. Инаку каде вежбаш, од Куманово си така?

Прв фаул. - Хемија
Втор фаул - Не знаеш кои се ефектите на протеинче/креатинче
Трет фаул - Не си запознаен со дневните потреби од протеин и врска немаш дека сите моеш да ги задоволиш со исхрана

Џабе ќе ги фрлиш парите шо сам викаш дека ги “немаш“ и си краток со буџет.
Немаш ефект да имаш доволно, ќе се каеш.

Прв фаул. - Хемија
Трет фаул - Не си запознаен со дневните потреби од протеин и врска немаш дека сите моеш да ги задоволиш со исхрана

2,3kg би ти траел негде 20-25 дена со 3 дози дневно. Инаку каде вежбаш, од Куманово си така?

Да суграѓанин,иначе вежбам на Нагорички сокак.Вежбав,мометално пауза правам.

Има ли некој искуство со овој протеин http://www.califit.mk/index.php?route=product/product&path=36&product_id=379 и дали се исплати.А ако не кој протеин и креатин ќе го препорачате за некој што прв пат употребува суплементи? Да не е ни ефтин ни прескап.
ova ne tie protein. ova e gejner! :D
--- надополнето: 29 март 2013 во 00:10 ---
http://www.napumpajse.com/shop/proteini/allwhey-23-kg.aspx Штом веќе даваш толку пари земи го овој подобар е од двата....
znaci ovoj protein go nema vo get ready veke dolgo vreme!!! daj kazi nekoj sto go ima :D i zasto ovoj all whey bi bil podobar od 100% whey professional?

Прашање.. дали некој досега има користено бца и протеин од калифорниа фитнес, и што би кажале за комбинирање на 2та суплименти пред тренинг?
Во протеинот од сурутка имаш Глутамин и БЦАА и тоа 30 % од протеинот е тоа.
Единствено би гледал ако сакаш да си на нискокалорична диета и немаш од каде да снабдиш доволно протеини...
--- надополнето: 29 март 2013 во 00:46 ---
Прв фаул. - Хемија

Остај неможеш да се докажуваш со луѓево нека фрлаат пари...

Lipo 6 black, kaj mozam da najdam i so pari e ...fala mn :)

Продолжи напред и среди си ја исхраната ќе има периоди кога ќе го стигнеш ѕидот и мора да го срушиш со повеќе интензитет и со додавање на кардио со висок интензитет,спринтови или скокање на јаже :)
Поради тоа кардио и е*ано брз метаболизам неможам да се здебелам :)

Поради тоа кардио и е*ано брз метаболизам неможам да се здебелам :)
Сигурно не јадиш доволно. Нема брз бавен метаболизам, мали се разликите во метаболизмот за да неможеш да качиш тежина или пак да неможеш да ослабиш. Пресметај си колку калории ти се потребни според дневните активности и оди + 500-700 ккал над нормалата па ќе видиме дали неможеш да се поправиш. Колку сакаш прави кардио ако пресметаш колку трошиш и со кардиото и со другите активности и да појачаш на исхраната гарантирано ќе крениш некое килце.
--- надополнето: 29 март 2013 во 12:45 ---
Lipo 6 black, kaj mozam da najdam i so pari e ...fala mn :)
Не си ги давај парите за топачи не се толку ефективни колку што се фалени. Премногу пари за мал ефект, а ако не ја средиш исхраната нема да има никаков ефект. Имаш други работи кои помагаат во топење на масти али исхраната со било која од нив мора да ти е средена. Исфрли ги јаглехидратите, намали калориски внес под нормалниот -500, поголем дел од калориите да ти се од протеинска храна и нема промашај. Ако те интересира нешто повеќе за топачи или такви работи во пп.

abe znam jas so treba ama ne e za mene ...tuka se parite samo da mu nabavam treba..inache za mene stanvam kardio 1 sat, posle so tegoj vratilo sklekoj ..i si jadam vareno cista hrana

Не си ги давај парите за топачи не се толку ефективни колку што се фалени. Премногу пари за мал ефект, а ако не ја средиш исхраната нема да има никаков ефект. Имаш други работи кои помагаат во топење на масти али исхраната со било која од нив мора да ти е средена. Исфрли ги јаглехидратите, намали калориски внес под нормалниот -500, поголем дел од калориите да ти се од протеинска храна и нема промашај. Ако те интересира нешто повеќе за топачи или такви работи во пп.
WTF???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom