Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Го има кај нас?

images

Да ве замолчам за совет и мислење:

Купив wey протеин + креатин минохидрат(за прв пат).....

Прашаењто ми е дали ке имам подобар ефект да земам и Глутамин?
Дали да ја правам фазата на полнење поради тоа што земам прв пат креатин?

Дали е овај начин на консумација исправен ?!?: и ако не е ке ве замолам за корекција :)

- пола саат пред тренинг 3 gr kreatin + 5 gr glutamin + 20 gr dekstroza
- после тренинг дозерка way + 3гр креатин+ 5 гр глутамин + 50 гр декстроза

Благодарам !!!!

Дали е овај начин на консумација исправен ?!?: и ако не е ке ве замолам за корекција :)

Благодарам !!!!
Глутамин 10 грама дневно нема да го осетиш ништо... ако имаш пари да си дозволиш 3-40 грама дневно купи.
Фаза на полнење не ти треба.
Декстроза и кратин не ти требаат пред тренинг ( да беше креатинот етил естер или кре алкалин може пред тренинг, ама монохидрат не)
После тренинг доза протеин, 50-60 грама декстроза и 5 грама креатин - мешај ги со вода.

Благодарам !!!!
Ако внесуваш 2 грама протеин на секој кг,не знам зашто ќе ти е глутамин.
Прашање каква ти е исхраната?
Колку протеини дневно внесуваш?
Знаеш дека глутаминот е не есенцијална амино киселина и ја има во секоја храна,па дури и во протеинот од сурутката.
Не треба да полниш креатин за џабе ќе ги фрлаш парите,креатинот е доволно добар ако се конзумира 5 грама секој ден за 1 месец и после по пола лажичка.
Друго прашање што треба да ти го поставам е каков ти е тренингот и колку време вежбаш,затоа што ако конзумираш 200 грама протеин нема никаков бенефит,освен твоите пари што ти се исцедени.
Протеинот од сурутка ти е доволен.

Благодарам !!!!
Истoто би ти го препорачал и јас. Немаш потреба од полнење на креатин само побрзо ќе го потрошиш и малку побрзо ќе го осетиш дека работи (ден два разлика максимум) Земај по 5гр секој ден со декстроза и пари ќе си заштедиш и ефект ќе приметиш. А за глутамин реално немам користено се мислев зимава да купам ама се предомислив зошто на повеќе места ми рекоа за да видиш вистински ефект од него треба да земаш по 20-30 грамски дози зошто многу малку се апсорбирал во крвотокот т.е. цревата си го користеле за нивни потреби поголемиот дел.

Ofset
Има потреба од фаза на полнење не за џабе е истото напишано на паковањето. Имам користено креатин со и без фаза на полнење, подобри резултати добив со фаза на полнење и после тоа одржување.

здраво, започнав со вежбање на INSANITY (нешто како фитнес, за спортисти можете да видете овде http://www.youtube.com/watch?v=bcsewEUNkn4 ) за кондиција и форма, исто така за 2-3 недели почнувам со тренинзи, е сега сакам да ослабам секако проследени со здрава исхрана но сакав да прашам дали би препорачале некој согорувачи како што се red zone, rapidcuts l carnitine за женско имам 17 год.

здраво, започнав со вежбање на INSANITY (нешто како фитнес, за спортисти можете да видете овде http://www.youtube.com/watch?v=bcsewEUNkn4 ) за кондиција и форма, исто така за 2-3 недели почнувам со тренинзи, е сега сакам да ослабам секако проследени со здрава исхрана но сакав да прашам дали би препорачале некој согорувачи како што се red zone, rapidcuts l carnitine за женско имам 17 год.
Зеленчук,не ти треба некој топач на масти.
Млада си и не треба да конзумираш вакви работи.
Направи калориски дефицит,програмата Insanity е ок но пази се ќе претераш со кардио и ќе изгубиш тежина.
3 пати неделно е да го правиш тренингот и секако тежински тренинг.
И јас ја имам пробано Insanity но изгубив тежина не масти...

Фала ви на сите за мислењата :

Повеќто ми викате без фаза на полнење, така и ќе направам овој пат па ќе видиме

Сума сумарум :

posle trening doza way dekstroza i 5 gr kreatin ??? ili da go delam kreatinot pred i posle trening ?

Сума сумарум :

posle trening doza way dekstroza i 5 gr kreatin ??? ili da go delam kreatinot pred i posle trening ?
После тренинг во шејкот со протеин и декстроза (протеин-декстроза сооднос 2:1 нека ти биде) и насабајле пред оброк креатин 5грама со декстроза.

Сума сумарум :

http://examine.com/supplements/Creatine/
Не е важно кога важно е да ги земеш тие 5 грама.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom