Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Ne e se do cenata brat. Kvalitetot e biten. Od uns koristev kreatin bcaa i glutamin i nemat rastvorlivost i problemi so zeludnik i gi bataliv. Od my protein whey zedov i ne samo so se zgrutci za nedela dena tuku i nemase dovolno rastvorlivost,los miris i vkus i go isfrliv. Od trec me bendisa whey 100 i whey 100 gold. Vo 200gr. Mleko se rastvora bez problem soliden vkus i miris. Olimp se top. I predhodno dur bea vo gladijatori dur bese prodavnicata drzea i cena i kvalitet. Vo posledno koristam od ultimate i sum zadovolen od kvaliteto. Dali imas koristeno soino mleko dali vredi za so protein da se mesa.
Секој организам е различен брат, искрено немам мака што и да внесам освен со производи од FA, и овие премногу ефтиниве протеини... Моментално шрафчето ми е полно со:
Мултивитамини (од аптека)
ЦЛА (Некој Блејд гратис беа со бцаа)
Креатин моно (УНС)
БЦАА Голд (Трек Нутришн)
Преворкаут (БодиАтакт)
Веј протеин (МајПротеин)

Свежо е се денеска набавено, освен протеинот кој го користам долг период и ми е превкусен (Јагода) и креатинот. Уште треба да набавам ЗМА (некој ќе речи нешто, но јас имам бенефит лично)

32266964_10216669511673979_5991183639356899328_n.jpg

Мала поддршка за кетото од понеделник :icon_lol::icon_lol:[DOUBLEPOST=1526055736][/DOUBLEPOST]
Истиот го пијам, напрај го у шејкер со млеко, 2-3 коцки лед и малку нескафе да видиш што е вкус :)

32266964_10216669511673979_5991183639356899328_n.jpg

Мала поддршка за кетото од понеделник :icon_lol::icon_lol:[DOUBLEPOST=1526055736][/DOUBLEPOST]
Истиот го пијам, напрај го у шејкер со млеко, 2-3 коцки лед и малку нескафе да видиш што е вкус :)
Многу пари си фрлил на суплементација според мене и пази да не ја направиш стандардната грешка што ја прават многу луѓе, па наместо кето да отидеш на хроно, кога имаш низок внес на јаглехидрати телото ќе бара чаре во црниот дроб преку процес т.н глуконеогенеза да си создаде глукоза од нејаглехидратни извори, во случајов од протеините.
Држи се до 70-75% масти, 20-25% протеини, 5 % јаглехидрати, напрај си математиката, еве јас 25% протеини во моментов ги стигам без проблем само со јајца, месо, риба и јаткасти, не знам на колку калории треба да се чистиш, али кај мене на на 2200ккал во моментов внесувам околу 130-140 гр протеин што и не е така тешко да се внесе преку храната.[DOUBLEPOST=1526059582][/DOUBLEPOST]П.С Дајматајз на времето беше застапен доста во мкд и имаше ниски цени, барем во тоа време важеше за средна класа на протеини и во сооднос со квалитетот беше прилично исплатлив, пред 3 години фјужн го земав малото паковање околу 900денари со попуст, и тој беше со најмногу шеќери али вкус пар екселанс, а елит 100% веј беше 2.3 кг од 2500-2900 денари, со специјален попуст и до 2100 денари :) Колку е сега?

Искуство со Л карнитин од Ultinatenutrition ?

161202-P11939.JPG

Многу пари си фрлил на суплементација според мене и пази да не ја направиш стандардната грешка што ја прават многу луѓе, па наместо кето да отидеш на хроно, кога имаш низок внес на јаглехидрати телото ќе бара чаре во црниот дроб преку процес т.н глуконеогенеза да си создаде глукоза од нејаглехидратни извори, во случајов од протеините.
Држи се до 70-75% масти, 20-25% протеини, 5 % јаглехидрати, напрај си математиката, еве јас 25% протеини во моментов ги стигам без проблем само со јајца, месо, риба и јаткасти, не знам на колку калории треба да се чистиш, али кај мене на на 2200ккал во моментов внесувам околу 130-140 гр протеин што и не е така тешко да се внесе преку храната.[DOUBLEPOST=1526059582][/DOUBLEPOST]П.С Дајматајз на времето беше застапен доста во мкд и имаше ниски цени, барем во тоа време важеше за средна класа на протеини и во сооднос со квалитетот беше прилично исплатлив, пред 3 години фјужн го земав малото паковање околу 900денари со попуст, и тој беше со најмногу шеќери али вкус пар екселанс, а елит 100% веј беше 2.3 кг од 2500-2900 денари, со специјален попуст и до 2100 денари :) Колку е сега?
900grama 1600 go zedov.[DOUBLEPOST=1526063259][/DOUBLEPOST]
Искуство со Л карнитин од Ultinatenutrition ?

161202-P11939.JPG
odlicen izbor. koristam suplementi od ultimate i sum zadovolen.

П.С Дајматајз на времето беше застапен доста во мкд и имаше ниски цени, барем во тоа време важеше за средна класа на протеини и во сооднос со квалитетот беше прилично исплатлив, пред 3 години фјужн го земав малото паковање околу 900денари со попуст, и тој беше со најмногу шеќери али вкус пар екселанс, а елит 100% веј беше 2.3 кг од 2500-2900 денари, со специјален попуст и до 2100 денари :) Колку е сега?
Јас ги порачувам од СилаБГ, ми стигаат во Петрич, 50 км ми е оддалечено, повеќе се исплаќа.
Земам PROMO STACK (2 x 4.50 кг) кое кошта 150 евра (302 лева) и ми трае 5 месеци. Исто и другите суплементи ги порачувам од таму, даваат и многу гратиси (бцаа, пумпачи, креатини, шејкери) во зависност од тоа за колку пари ќе нарачаш...
Инаку гарантираат најниски цени (ваљда само за Бугарија), ако им приложиш линк со продукт поевтин од нивниот сајт, ти го даваат истиот продукт за 3 лева поевтино :D

[DOUBLEPOST=1526063259][/DOUBLEPOST]
odlicen izbor. koristam suplementi od ultimate i sum zadovolen.

Мене ми стаса од iHerb пред некоја недела...
Али во меѓувреме прогуглав подобро а и слушнав доста лични искуства во врска со производов и не се решив да почнам да го употребувам (можда грешам, не велам не).
Причината е обилното потење дури и кога не тренираш, а кај мене и онака е неподносливо.
А исто така проблем била и ужасната миризбата на потта.

Мислење?

Али во меѓувреме прогуглав подобро а и слушнав доста лични искуства во врска со производов и не се решив да почнам да го употребувам (можда грешам, не велам не).
Причината е обилното потење дури и кога не тренираш, а кај мене и онака е неподносливо.

Мислење?
nekoj lujge potat i koga e zima i koga e leto. mnogu zavisi do organizmot a to ne e nisto loso samo e nepodnoslivo. imam kolega od rabota uste nevlezen da pocni so rabota toj e ziva voda,znaci cela majca mu e vodena isto kako da se kapel. ijas pocesto potam a bratmi voopsto nepoti i na +40 stepeni. potenjeto e normalno.

nekoj lujge potat i koga e zima i koga e leto. mnogu zavisi do organizmot a to ne e nisto loso samo e nepodnoslivo. imam kolega od rabota uste nevlezen da pocni so rabota toj e ziva voda,znaci cela majca mu e vodena isto kako da se kapel. ijas pocesto potam a bratmi voopsto nepoti i na +40 stepeni. potenjeto e normalno.

Во ред тоа друже, јасно дека потењето е нормална работа и ништо не може да се стори околу тоа, но не сакам дополнително да го принудувам телото на потење со суплементов (барем не додека не вежбам и сум пасивен), плус и со лошата миризба која се појавувала со неговава употреба.
Тоа ми беше прашањето, се надевам ме разбра...:)

Последно уредено:

Мислење?

да не си го пиел премногу? треба само пред кардио тренинг во количина како пишува на амбалажа

Мислење за протеинот од Gold Touch Nutrition ?wheytitans_facts.jpg

Мене ми стаса од iHerпред некоја недела...

Мислење?
Не знам од каде ти е ова инфо најискрено.
Л-карнитинот не е топач на масти, тој е пептид кој ги пренесува масните киселини меѓу цитоплазмата и митохондриската мембрана за нивна оксидација. Значи со самото тоа л-карнитинот ти ја зголемува депо енергијата за долготрајни активности во кои се трошат масти, тој не е термогена супстанца за да те поти. Самиот суфицит на Л-карнитин ти помага да правиш подолг тренинг (затоа е и дел во некои Пре-Воркаути). Не е ништо лошо, не е страшно, напротив освен за слабеење некои го користат и за балкинг. Сум користел и сум имал ефекти, течен пред капсули поради полесна апсорпција, ефектот сличен, не голем колку што мислиш или очекуваш ама сепак има.
Пред да почнеш да го пиеш 6 пек само со л-карнитин скоро невозмошно ако размислуваш на тоа.

Поздрав

"L-carnitine is LIKELY SAFE for most people when taken by mouth and when used as an injection, with the approval of a healthcare provider. It can cause side effects such as nausea, vomiting, stomach upset, heartburn, diarrhea, and seizures. It can also cause the urine, breath, and sweat to have a "fishy" odor."

Не би се базирал само на ова да не слушнев и лични искуства...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom