Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
И тука ако примети сугерира мешање на декстрозата со сахароза (обичен шеќер) и/или ориз баш од таа причина што ја пишав, а тоа е дека фруктозата не го обновува во задоволителна мера гликогенот, и ако внесеш само протеини како што пиша некој погоре ќе добиеш скап јаглехидрат со тоа што телото аминокиселите ќе претвори во глукоза... затоа кетото е толку успешно освен што со трошењето на гликогенот ќе се намали водата и ќе ослобеш неколку кила уште во првата недела, туку и ќе го тера телото од мастите да произведува гликоген, кога ке се потроши енергијата од мастите што ги јадеме ќе почне да се користат телесните масти.
Неговата идеа е декстроза заради спајк на инсулин после вежбање, и ориз за замена на гликогенот. Можеби е во право за вејот, ама во мај месец не сакам да импровизирам и да прекратам со веј иако и јас сум скептичен околу него... После вежбање вејот ќе го рипне инсулинот (истото го прави и поефтината декстрозата или било кој шеќер) да се разбереме после тренинг е многу битно да се набуста инсулинот заради побрзо рикавери. Но приоритет тогаш е полнење на гликогенот во мускулите а не синтеза на аминокиселините, мислам дека ова држи вода. Дури веројатно најмногу протеини се потребни додека спиеме. верувам дека вејот е напумпан од маркетинг ама јас сепак лично до август не би прекратил од пиење после тренинг
Whey posle trening ne samo sto ke ti go namali apetitot tuku i ima proces na prerabotka vo zeludnik. Duri i najbrziot protein da se vnesi odma posle trening, nego mu treba vreme da se svari i da se pretvori vo aminokiselina i da navlezi vo krvta. Zato posle trening e poidealno bcaa so glutamin i kreatin so dextroza. Posle 40 min si jades meso so oriz ili kompir. Ova vazi koga sne na masa kade sto se vnesuvat kalori a za vreme na keto dieta e zabraneto sejkeri. Ako nepies whey posle trening nema da opadnis na muskulna masa i ako jades dovolno proteini vo denot, whey ne ni ti treba. Po moe whey go koristam samo pred spienje so 50gr. Pavlaka,edna dozerka whey i 30-50gr. Lesnik. Sat vreme posle trening 250gr. Lovecka pleskavica so varen kompir. Ako si na dieta togas e druga matematikata :D

Dekstroza.jpg[DOUBLEPOST=1525205896][/DOUBLEPOST]Inace medot e zdrav da se jadi samo ne pojke od 3 pati na den. Sodrzi prirodni sejkeri koj ne se voopsto stetni. Ako e planinski i ne e mesan, togas moze da se jadi na sabajle posle obrokot kako desert. Odgleduvam pceli i medot e cisto planinski i ne e mesan. Ako posedi na sobna temperatura podolgo vreme sam posebe se zasejkeruva,fajka kako talog od sejker. Togas menuva i vkus i treba da se stopi vo tegla vo topla voda.

Последно уредено:
Здраво

Почнав со вежбање (поточно кревање на шипка) и имам проблеми со пускавици на рацете. Сакам да прашам за совет дали е подобро да користам ракавици или да продолжам вака на гола рака и со тек на време да зацврсти кожата?

Имаат уште некоја понуда на сајтот.

31725786_782932475236485_7242557940555579392_n.jpg

31769780_782932481903151_6398054575730851840_n.jpg

Здраво

Почнав со вежбање (поточно кревање на шипка) и имам проблеми со пускавици на рацете. Сакам да прашам за совет дали е подобро да користам ракавици или да продолжам вака на гола рака и со тек на време да зацврсти кожата?

I da koristi rakavici pak se pravat pluskavici, zavisi od tebe kako so ti odgovara taka. Jas vezbam vekje 3 godini i otsekogash koristam rakavici. :)

Имаат уште некоја понуда на сајтот.

31725786_782932475236485_7242557940555579392_n.jpg

31769780_782932481903151_6398054575730851840_n.jpg
Ми излегоа и мене денес на фб, али циркус се со понудиве, пред 1 месец импакт веј беше 5кг за 4600 денари што ти е поефтино од ова што го нудат сега, сега демек нудат нешто wow за роденден, а во позадина пак те колат :)
Само месо бајо мој, јас го допив протеинот што го имав купено и сега удрив само на филети риба, свинско, пилешко, говедско и јајца мавам, не ни планирам да земам повторно протеин во блиска иднина.

Вежби за гради со акцент на средината?
Не барај таква вежба, поработи на формата на секоја вежба за гради, ако ги изведуваш со целосна контракција ќе ги развиеш подеднакво секаде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom