Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Добро, значи не за метан и анадрол. Фала Ви многу. Тогаш нека ми каже некој какви суплименти да земам за пумпанје на мускулот. Кој се нај јаки суплименти за таква намена. Поздрав

Со суплементи нема да постигнеш и близку тој ефект што би го имал со метан или друг стероид:toe:, sad but true.
Креатин ти е некој наједноставен и безбеден суплемент малце да задржиш вода и да се “напумпаш“, ама сеа не очекувај многу од него.

Добро, значи не за метан и анадрол. Фала Ви многу. Тогаш нека ми каже некој какви суплименти да земам за пумпанје на мускулот. Кој се нај јаки суплименти за таква намена. Поздрав
sredija ishranata celosno,zemisi dobri suplementi glutamin,kreatin,bcaa,whey protein mozes da dodades pumpac primer animal pump i ke imas rezultati. ke imas problemi posle zemanjeto na steroidite. ako si vejke do tolku zagrean imas tribulus na prirodna baza za pokacuvanje na testosteronot. zabe muskuli ako nesi zdrav

187cm. 75 kg :P blisku sum ? :D[DOUBLEPOST=1512181036][/DOUBLEPOST]Прегледај го приврзокот 181044 posledna slika pred da prekinam so trening.06.25.2017. 70kg. 39cm. obem na race ne napumpani,32cm. podlaktica. za 3 meseci pauza vo letoto padnav na 63kg i 35 cm. obem na race. za tocno 50 dena ja vrativ kilazata i kladov + 3 kg,go vrativ obemot na racete i silata ama i malce salo na stomakot i okolu polovinata! izgubenata muskulna masa brzo se vrajka ama tesko se klava nova muskulna masa :) momentalni suplementi whey protein na ON, glutapure na ultimate,kreatin na my protein i gejner combat xl na musclepharm

180cm so 80kg xD

inace ne sum se merel, nitu sum koristel nesto, edinstveno sto probuvav e kozja surutka, i toa sega ne ja pijam cesto. :D

187cm. 75 kg :P blisku sum ? :D[DOUBLEPOST=1512181036][/DOUBLEPOST]Прегледај го приврзокот 181044 posledna slika pred da prekinam so trening.06.25.2017. 70kg. 39cm. obem na race ne napumpani,32cm. podlaktica. za 3 meseci pauza vo letoto padnav na 63kg i 35 cm. obem na race. za tocno 50 dena ja vrativ kilazata i kladov + 3 kg,go vrativ obemot na racete i silata ama i malce salo na stomakot i okolu polovinata! izgubenata muskulna masa brzo se vrajka ama tesko se klava nova muskulna masa :) momentalni suplementi whey protein na ON, glutapure na ultimate,kreatin na my protein i gejner combat xl na musclepharm
Ова феномен сигурно само во Битола го имате.

Изгледаш за голем во подлактицата од тие 32цм, јас сум 32цм на подлактица и 37 рака.
@Epsilon
Аски, шанса нема ти 80кг. бате :P:D

sprema drugite sum 0 :D imam uste leb za jadenje doprava se makite
Е шо другите биле колку Рони Колман, па прекинале и одма се вратиле?
Мартинчо шо јадите во Битола за брзо да ја враќате мускулната маса после долга пауза од вежбање, а тешко да ставате нова?

Мартинчо шо јадите во Битола за брзо да ја враќате мускулната маса после долга пауза од вежбање, а тешко да ставате нова?
Точно е тоа, мускулна меморија

isto jadev i togas i sega. 10 jajca na den,450 grama pilesko vo 2 obroci,2 proteinski sejkovi,kompiri,makaroni,brokuli,bademi,lesnici to jadam so meseci.. muskulot pamti, brzo se vrajka ali eve nad 39 nesaka da odi :) vo letoto nejadev nespiev dovolno ne trenirav zato opadnav. nesne poseben narod nie bitolcani :D imam drugar so trenirame nepazi na ishrana jadi so ke najdi i pak napredva pojke odmene a isto trenirame. toj so 41 cm oben jas od 39 nemrdam

Точно е тоа, мускулна меморија
При моториката и изведувањето на вежбите тоа држи вода.
А кај враќање на мускулна маса не ти игра улога (освен што ќе дигаш за пократко време поголеми тежини и ќе ги правиш правилно вежбите).[DOUBLEPOST=1512230868][/DOUBLEPOST]
isto jadev i togas i sega. 10 jajca na den,450 grama pilesko vo 2 obroci,2 proteinski sejkovi,kompiri,makaroni,brokuli,bademi,lesnici to jadam so meseci.. muskulot pamti, brzo se vrajka ali eve nad 39 nesaka da odi :) vo letoto nejadev nespiev dovolno ne trenirav zato opadnav. nesne poseben narod nie bitolcani :D imam drugar so trenirame nepazi na ishrana jadi so ke najdi i pak napredva pojke odmene a isto trenirame. toj so 41 cm oben jas od 39 nemrdam
Си стигнал до одредено плато, треба да смениш нешто или пак премногу очекуваш.
Првите килограми се качуваат најлесно, понатаму се потешко и потешко ќе ставаш мускул, особено кај природни вежбачи, генетски граници :)

А кај враќање на мускулна маса не ти игра улога (освен што ќе дигаш за пократко време поголеми тежини и ќе ги правиш правилно вежбите).
Тоа ти е еден взаемен процес. Ако ја вратиш силата, прилично сум сигурен дека си го вратил и првобитниот мускул. И вица верса.

Тоа ти е еден взаемен процес. Ако ја вратиш силата, прилично сум сигурен дека си го вратил и првобитниот мускул. И вица верса.
Не ојт баш така глатко.
Јас имав паузирано поради обврски две години и тоа баш кога бев во најдобра форма, еве скоро две години откако почнав повторно со вежбање и не можам да ја вратам истата мускулна маса, тежините ги кревам истите што и тогаш.

А кај враќање на мускулна маса не ти игра улога (освен што ќе дигаш за пократко време поголеми тежини и ќе ги правиш правилно вежбите).[DOUBLEPOST=1512230868][/DOUBLEPOST]
Си стигнал до одредено плато, треба да смениш нешто или пак премногу очекуваш.
Првите килограми се качуваат најлесно, понатаму се потешко и потешко ќе ставаш мускул, особено кај природни вежбачи, генетски граници :)

Не би се сложил дека не важи и при мускулна маса. Секад послем пауза 2-3месеца комплет аут од тренинг и исхрана, чим се ставам на режим одма брзо се враќам на почетокот и со сила и изглед. Одморот е чудна работа, чудно е во врска со силата што чим се вратам на старата сила, одма послем тоа удирам ПР скоро на секој лифт( при кој што сум заглавил пред тоа со месеци на одредена тежина ). А приметив сега со планиран делоад тренинг циклусот многу подобро иде него да би вежбал 5+ недели без одмор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom