BMW e60 525D Или Volkswagen Passat 2.0 TDI

• Креатор на темата Креатор на темата dragi_look
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 јули 2008
Мислења
84
Поени од реакции
41
Значи сакам да купам автомобил од 2005 па се мислам кој да го земам од овие помош неможам да се одлучам

Значи сакам да купам автомобил од 2005 па се мислам кој да го земам од овие помош неможам да се одлучам

И едниот и другиот автомобил се од познати марки.,но ако јас се прашувам БМВ.........

Самиот рече ,,нема се пари " е па тогаш удирај математика кој е повеќе за ефтино одржување
меѓу тие WV & BMW ;)

Sent from my iPad 3 using Tapatalk HD

Самиот рече ,,нема се пари " е па тогаш удирај математика кој е повеќе за ефтино одржување
меѓу тие WV & BMW ;)

Sent from my iPad 3 using Tapatalk HD
Za dvata nema se pari inace za edniot se ima druze samo mene me interesira dali ima nekoj iskustvo so bilo koj od dvata pa da mi kaze slabi ili dobri strani od bilo koj od dvata,i jas bi za bmw samo se mislam i nemozam da se odlucam

Za dvata nema se pari inace za edniot se ima druze samo mene me interesira dali ima nekoj iskustvo so bilo koj od dvata pa da mi kaze slabi ili dobri strani od bilo koj od dvata,i jas bi za bmw samo se mislam i nemozam da se odlucam
И двата сум ги пробал. BMW-то е помоќно и повеќе опрема би требало да има, ама ако зборуваме за вкус, мене ми е грдо ужасно. Пасатот е поубав и во ентериерот, ама има послаб мотор и за нијанса помалце опремен.
И BMW-то треба да е поскапо за одржување, сепак е премиум сегмент, за разлика од фолксвагенот.

Зависи што бараш друже ако сакаш економичност тогаш иди со Passat-от ако сакаш брзина тогаш BMW-то незнам што си толку во дилема

Под претпоставка дека се работи за Бмв-то со 177кс и со Пасатот од 136кс.
Цени на делови за БМВ:
Плочки. сет од 4 плочки за напред 58 евра.
Диск. сет од 2 предни диска 120 евра.
Амортизери. 2 предни 340 евра.
Спони. 2 парчиња предни 82 евра.
Пумпа за гориво. 280 евра.
Маф сензор. 260 евра.
Ламела со потисна. 210 евра.
Водна пумпа. 68 евра.

Цени за делови за Пасат:
Плочки. сет од 4 плочки за напред 35 евра.
Диск. сет од 2 предни диска 90 евра.
Амортизери. 2 предни 120 евра,
Спони. 2 парчиња предни 55 евра.
Пумпа за гориво. 90-180 евра.
Маф сензор. 120 евра.
Ламела со потисна. 250 евра.
Водна пумпа. 50 евра.

Не сум миленик на VW, но сериозно треба да размислиш за одржувањето на бмв-то. Поз. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom