Блогови

• Креатор на темата Креатор на темата RICK
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
11 март 2005
Мислења
30
Поени од реакции
0
Problemi so konekcija na nasi chat kanali so HydraIRC

Zdravo i pozdrav do celiot forum :D
Ke ve molam za mala pomos :cry:
Pocnav da rabotam so noviot IRC program HydraIRC, ama tesko odi rabotata :cry: oti nikako ne mozam da gi pronajdam nasite chat kanali
:?:
Koga odev so mIRC, bese ednostavno: UNDERNET/OSLO na pr./ i samo vo prozorceto vnesam SKOPJE/JOINT i vednas se konektira.........
Vo HydraIRC ima samo eden Undernet :!: :?: skenira milioni serveri i kanali, ama so nasite nikako da mu najdam care :cry:
Ke ve molam da mi pomognete - kako so HydraIRC da odam na Skopje, Prilep, Kumanovo itn :?:
Blagodaram i pozdrav :D

Izvini stvarno, ne te bas razbiram :cry:
Ama pak bi zamolil ako moze da mi pomognete , oti ednostavno sakam mIRC da go zamenam so HydraIRC.

RICK напиша:
Izvini stvarno, ne te bas razbiram :cry:
Ama pak bi zamolil ako moze da mi pomognete , oti ednostavno sakam mIRC da go zamenam so HydraIRC.

Јас искрено, првпат слушам за тој IRC клиент... како и да е, сигурно има оставено негде официјална web страна на клиентот кај што може да ги видиш сите команди. Но, на повеќето од нив по default е ставена:
/join #КАНАЛОТ

Значи, ако сакаш да влезеш да речеме на #pletenje ќе пишеш /join #pletenje.

99% сум сигурен дека тоа ќе функционира.

На повеќево блогерски страни забележав линкови кон http://lopata.blogspot.com !

Станува збор за Копачот Лопата, човек кој (како што вели) „му прекурчија самобендисаните и самопрогласените "уметници" - македонските блогери.“

Веќе еднаш беше објавен линк кон неговиот блог и на главната на Кајгана, кога првпат почна да ги напаѓа блогерите.

Што мислите за Лопата?

Mene mi se interesni blogercinjata poradi "ednostavnosta" na izrazuvanje. Odvreme navreme gi citkam. Nemam omileno, ustvari site se na svoj nacin dobri.

Locutus of Borg напиша:
За фановите на Star Trek, http://maktrek.blogspot.com
Се работи за прилично тазе блог. :-)
Браво мајсторе!!
Одлична ти е идеата за блогот!!!
Ќе имаш посети и тоа бааги :wink:
Малку тешко се чита поради црната позадина и сините букви, само тоа имам забелешка- од техничка природа :wink:

Само напред Locutus of Borg!

Брао бе Бобо! :)
Mене па ми се допаѓа сино црната комбинација, баш е некако "дип спејс".

Мистичен напиша:
Брао бе Бобо! :)
Mене па ми се допаѓа сино црната комбинација, баш е некако "дип спејс".

Комбинацијата е во ред, мислев или на зголемување на фонтот или на мало осветлување на истата сина боја :wink:
Или пак можеби мене не ми се чита добро :D

/me се поклонува! :D

Фала, фала! Планирам секојдневно да има по нешто ново, веќе имам напишано еден куп ствари кои ќе ги објавам во наредниве денови. Не сакам да го брзам, и да лупам по 5 текста дневно. :)

А, колку беше лимитот на Blogger.com? 999? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom