Блогови

• Креатор на темата Креатор на темата RICK
  • Време на започнување Време на започнување
de4ki sakam da napram blog, free domain i bez pari so e.... ako nekoj e zainteresiran da mi pomogni neka ostvi kontakt PLS.
P.S Dali znaj nekoj kako se menva templejt na blog.mk
Odnapred fala, i molam nesto da naprajme na tie cc.co, con.mk i slicno

На статуслентата (горе) одиш:
my blog > блогерај (admin) > switch theme > кликаш >

ти се отвара нова страна, лево го наоѓаш "изглед на блог" (спаѓа во делот "изглед") и го кликаш >

ти се отвара листа со теми (темплејти) си избираш некоја од нив те ја активираш.

----

За што друго ти треба помош и сериозно сакаш да блогираш или ради мода? :)

cc.com и сл. шо велиш на Blogger знам дека може, а дали може да смениш на блогерај нз, ама и не мислам дека то мења некоја ствар.

На статуслентата (горе) одиш:
my blog > блогерај (admin) > switch theme > кликаш >

ти се отвара нова страна, лево го наоѓаш "изглед на блог" (спаѓа во делот "изглед") и го кликаш >

ти се отвара листа со теми (темплејти) си избираш некоја од нив те ја активираш.

----

За што друго ти треба помош и сериозно сакаш да блогираш или ради мода? :)

cc.com и сл. шо велиш на Blogger знам дека може, а дали може да смениш на блогерај нз, ама и не мислам дека то мења некоја ствар.
Не за такво поставување на темплејт знам, туку дали можат да увезам од други страни. Иначе што се однесува до блогирам и сакам да блогирам ама и сакам да изгледа посериозно не како обичен блог, а веќе имам блог негде 4-5 месеци

Не за такво поставување на темплејт знам, туку дали можат да увезам од други страни. Иначе што се однесува до блогирам и сакам да блогирам ама и сакам да изгледа посериозно не како обичен блог, а веќе имам блог негде 4-5 месеци

Да ставиш темплејт (тема) што ја нема на листата на блогерајот чинам не може, ама пак затоа оние кои можат да се најдат на блогерај (блог.мк) може да ги менуваш до извесен степен (CSS) со што би се добил релативно добар и уникатен изглед. Гледам и ти си чепкал :)

Во врска со темплејтите може да му пишеш на админот таму, би требало да ти одговори.

Мислев да напраам неколку модификации на k2 со почист поедноставен дизајн, ама немаше заинтересираност.

Ако изгледот ти е пресуден тука ти е blogger.com - за кого имаш илјадници бесплатни темплејти.

Одамна никој не ни споделил некој блог?

Лектор - Одличен блог за јазикот, писменост и сл. Редовно се ажурира со нова содржина.

D4 Blog - Прилично нов блог. Пишува за Линукс, програмирање, HTML/CSS, софтвер.

List.mk - Веб дизајн и развој, инспирација, графички дизајн, програмирање.

Kuzmanov.info - Мој блог... Во последно време ме фаќа мрза да пишам, ама се трудам да ја победам мрзата и барем еднаш неделно да пукам со по еден пост. Најчесто пишувам за блогирање, социјални мрежи, софтвер и нешто лично... Со еден збор за се и сешто.

Се регистрирав на блогер.хр и сега не знам како и од каде да го дизајнирам,може некој да ми објасни подетално во врска со тоа

Би сакала да ве замолам ако може некој да ми објасни или да ми посочи каде да се информирам за подобра изработка на блог( blogspot ) во однос на дизајнот .

Ми треба ваше мислење дали блогот ми е КАКО ШТО ТРЕБА :D http://tv-serii.blogspot.com/
1. Тргај Comic Sans-от.
2. Сликите ти се развлечени во слајдшоуто.
3. Готова тема е, не знам шо критика очекуваш.
--- надополнето: 2 април 2012 во 17:16 ---
“1. Personal blogs.
No point in making those. Who wants to read some losers thought’s ? Exactly. Nobody. They don’t have any profit potential or any useful information, it’s all subjective and in some cases, totally unfunny. Already, there are thousands of personal blogs from kids and from adults and none of them are fun to read. So why should anyone go thru the trouble of making a personal blog? Don’t really know. I just went with it.“
Овоа е персонален пост и тотално субјективен исто така :D
Touche.

Прв македонски блог за телема: http://heptagramxi.wordpress.com
Повелете, оценувајте, давајте идеи за промени нешто (можеби наскоро ќе оди на официјален домеин).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom