Blind Guardian или Helloween?

Кој бенд е подобар?

• Blind Guardian

Гласови: 19 52,8%
  • Helloween

Гласови: 17 47,2%

• Вкупно гласачи
    36
Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.143
Поени од реакции
5.946
Не знаев кај да го ставам ова, па ќе го ставам во оваа тема, бидејќи е поврзано со двата бенда. Се работи за аудио снимка од концерт на Blind Guardian (не знам од која година) на кој ја изведуваат Ride the Sky од Helloween. Интересното е што Kai Hansen гостува на настапот. Тој има гостувано на неколку албуми на Blind Guardian, но не знаев дека имале свирено заедно и во живо... се додека не ја најдов оваа снимка.

Blind Guardian & Kai Hansen - Ride the Sky

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Blind Guardian дефинитивно ми се еден од омилените бендови.Не дека не ги сакам Helloween ама кога треба да бирам Blind Guardian ми се на прво место.

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Блајнд Гардиан! Хелоуин имаат многу закон песни и моменти! Ама у целина БГ! :) ПС оној на видеово најдесниот шо е е грд ко кур!

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.143
Поени од реакции
5.946
оној на видеово најдесниот шо е е грд ко кур!
Еј немој така за Томен! Тепам!

Шала на страна, бившиот бубњар Thomas "Thomen the Omen" Stauch, колку и да е добар бубњар, стварно е грд ко кур. Тоа е факт :pos2:

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
И Блајнд Гардијан и Халовин ама стварно незнам за кој бенд да се одлучам гласав за блајндовите ама не дека ги деградирам халовин.Закон.

Член од
5 април 2009
Мислења
151
Поени од реакции
15
Blind Guardian според мене,кај Helloween ми се свиѓа свирењето,али не го сакам многу вокалот на Kai,ни на новиот,кога доаѓа до вокал Hansi е бог!И во живо ептен знаат да напраат атмосфера,погледнете го само Imaginations through the looking glass DVD-то,совршено е! Поздрав Смерт за темава :salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom