Блам држава

Кога сите одат напред кон развој и просперитет,само племево што го имаме дома сеуште живее со памет од 18-19век, каде се сонува за некакви големи држави.

Србите кои важеа за огромни националисти во 90тите,кога водеа војни по балканов, некако со смена на генерациите се опаметија,само ова инцест племево не прекинува со таа идеја.
Србите станаа свесни колку територија изгубија од комунизмот, но за разлика од нив Албанците добија втора држава(територија)затоа што Југославија ги трпеше низ цела Југославија иако беа балисти, бугарите пак се единствен народ(држава) што не изгуби територии иако беше дел од оската, Сталин не само што им ја одржа целокупната територија туку им ја врати и Пиринска Македонија, ние Македонците изгубивме со Комунизмот, а тие што највеќе добија од комунизмот Бугарите и Албанците денес се најголеми плукачи.

Моја грешка бугарите не само што не изгубија територија туку добија територија Добруџа како и задржување на Пиринска Македонија потоа.
2140.jpg

Последно уредено:
Ако си од Скопје зошто не излезе да им фрлиш барем една петарда или некој друг место тебе треба тоа да го направи, а ти да се силиш на кајгана форум?
А што мислиш зошто е пишано ова во блам држава?
Што доби Македонија со тие индивидуални чинови во минатото освен робија?

Србите станаа свесни колку територија изгубија од комунизмот, но за разлика од нив Албанците добија втора држава(територија)затоа што Југославија ги трпеше низ цела Југославија иако беа балисти, бугарите пак се единствен народ(држава) што не изгуби територии иако беше дел од оската, Сталин не само што им ја одржа целокупната територија туку им ја врати и Пиринска Македонија, ние Македонците изгубивме со Комунизмот, а тие што највеќе добија од комунизмот Бугарите и Албанците денес се најголеми плукачи.

Моја грешка бугарите не само што не изгубија територија туку добија територија Добруџа како и задржување на Пиринска Македонија потоа.
Прегледај го приврзокот 478031
Иди сега се ова објасни им го на југословенине што плачат у темана за Југа, за Тито дека многу добро ни направил нас и ни помогнал.
И дека сите што го критикуваме го критикуваме од завист и дека сме бугараши.

Иди сега се ова објасни им го на југословенине што плачат у темана за Југа, за Тито дека многу добро ни направил нас и ни помогнал.
И дека сите што го критикуваме го критикуваме од завист и дека сме бугараши.

Дали тие плачат за уредувањето на државата или за подобриот стандард?
Јас до негде ги разбирам,иако никогаш не сум го искусил тоа.

Биле Американци за пола Европа во стандард и квалитет на живот.

Зашто за Југославија не плачат Словенци или Хрвати? Пошто направија многу подобри држави после распадот,за разлика од ние,каде сега сме на ниво на афричка земја во многу погледи.

Луѓето плачат за подобриот живот,не за Тито или комунистите. Кај разбира просечен македонец што е идеологија ?

Тоа ги пече ју носталгичарите.

Дали тие плачат за уредувањето на државата или за подобриот стандард?
Јас до негде ги разбирам,иако никогаш не сум го искусил тоа.

Биле Американци за пола Европа во стандард и квалитет на живот.

Зашто за Југославија не плачат Словенци или Хрвати? Пошто направија многу подобри држави после распадот,за разлика од ние,каде сега сме на ниво на афричка земја во многу погледи.

Луѓето плачат за подобриот живот,не за Тито или комунистите. Кај разбира просечен македонец што е идеологија ?

Тоа ги пече ју носталгичарите.
Хрватите од кога влегоа у ЕУ веќе плачат по Југа.
Секако усташите не.

Мене ми се чудни дека плачат и го воспеваат Тито како бог да бил. А системиот што едвај 40 год издржал сигурно бил од турско, српско и бугарско владеење подобар.

Секако усташите не.

Мене ми се чудни дека плачат и го воспеваат Тито како бог да бил. А системиот што едвај 40 год издржал сигурно бил од турско, српско и бугарско владеење подобар.
Хрватите, оние слободумните, имаат причина да жалат за претходниот систем. Како вели еден лик „из наше лијепе„ (достапно на „ЈТ„), во Хрватска само воздухот од гумите од колите е хрватски...оти се‘ друго е туѓо/странско.

Јасно е ка‘ ден дека влегувањето во наддржавен фашизоиден сојуз има тешки последици за малите земји и народи.

Секако усташите не.

Никој не плаче по Југославија таму,добро може има неколку малоумници кои врска немаат од живот.

Унијата нуди отворени пазари,нуди конкуренција. Се обраќаш на пазар од неколку 100тици милиони луѓе,за разлика од нас,едвај 1.8м со многу ниска куповна моќ.

Добро е за бизнисот во самата држава,за производството генерално.
Автоматски споено мислење:

Хрватите, оние слободумните, имаат причина да жалат за претходниот систем. Како вели еден лик „из наше лијепе„ (достапно на „ЈТ„), во Хрватска само воздухот од гумите од колите е хрватски...оти се‘ друго е туѓо/странско.

Јасно е ка‘ ден дека влегувањето во наддржавен фашизоиден сојуз има тешки последици за малите земји и народи.

Па што не излезат од унијата?

А кај нас какво е? Не е туѓо? Јадеш јагоди од Албанија,јабуки од Србија,млеко од Босна. Па видете ги само производите на полиците. Се е увоз. Ние тука се давиме у патлиџани,а србиве ни продаваат кечап во тони.

БИтолско млеко е во сопственост на Имлек,не е тоа наша компанија.

70% од домашниот буџет оди на храна. Таа храна е од увоз во Македонија.

Во ЕУ извезуваме само зелка и тоа ако има добра цена. Камионите за нагоре се празни.

Па Македонија е ултра зависна од увоз,за разлика од Хрватска каде што добар дел од храната е нивна. Имаат млечна индустрија,месна индустрија,дури и увоз огтомен имаат и во Македонија.

Последно уредено:
Па што не излезат од унијата?

А кај нас какво е? Не е туѓо? Јадеш јагоди од Албанија,јабуки од Србија,млеко од Босна. Па видете ги само производите на полиците. Се е увоз. Ние тука се давиме у патлиџани,а србиве ни продаваат кечап во тони.

БИтолско млеко е во сопственост на Имлек,не е тоа наша компанија.

70% од домашниот буџет оди на храна. Таа храна е од увоз во Македонија.

Во ЕУ извезуваме само зелка и тоа ако има добра цена. Камионите за нагоре се празни.

Па Македонија е ултра зависна од увоз,за разлика од Хрватска каде што добар дел од храната е нивна. Имаат млечна индустрија,месна индустрија,дури и увоз огтомен имаат и во Македонија.
Полека, кочи...

Хрватите влегоа во ЕУ преку измама, барем така вели Крешимир Мишак, кој е секако добро упатен во она кое го зборува.

Не ми е познато дека држава која влегла во ЕУ, излегла од ЕУ. Не ми ја споменувај В. Британија, која никад не беше во ЕУ.

Да, „нашата земјата„ е преплавена со увозни производи, куп некогашни наши фирми се приватизирани и така натаму...увезените производи не морам да ги купам, ама струја од „ЕВН„ морам да платам. Секако, не е моја кривица, ама сум принуден.

Тоа што Хрватите имаат своја храна е показател дека некој во нивната власт сепак бил доволно совесен и ја уредил политиката кон производство на домашна храна на добар начин, за разлика од нас, кои сме зависни од увоз на се‘, па и на храна.

А што мислиш зошто е пишано ова во блам држава?
Што доби Македонија со тие индивидуални чинови во минатото освен робија?
Времето кога можеше да се решат многу работи помина.
Сега трпи и ќути ако не си моќен сам како единка да смениш нешто.

Back
На врв Bottom