Битола

• Креатор на темата Креатор на темата devilbt
  • Време на започнување Време на започнување
Ова со половите не толку страшно помина лошото со мали штети само една куќа е поплавена ама греота за манастирот
Муабетот ми е дека до права ќе биди лошото има триста болести да фатиме од комарците плус добитокот ако му се разболи ќе оди на пазар кај нас и од житото ако не биди ништо ќе јадиме по скап леб!
Не знам оти толку касно реагираше власта дури кога се помина се појавија министрите ако не беше механизацијата од РЕК БИТОЛА уште месеци ќе стоеше водата во Пелагонија
За крај нели ги чистеја каналите и немаше можност од поплави со еден ден врнежи се си еба мајката

И јас стравувам дека со комарците ќе биде сериозно
Ако можете прашајте некој постар дали во Битола имало маларија кога постоеше Пелагониското блато

И јас стравувам дека со комарците ќе биде сериозно
Ако можете прашајте некој постар дали во Битола имало маларија кога постоеше Пелагониското блато
Да да имало и баш вчера на орбис за тоа говореше димче миновски

нели се поплавени дувлата на комарците или ќе долетаат со штрковите и ластовиците од Африка :icon_lol:

zmija2.png zmija.png змиите скорнати од нивните дувла зашеметени лесна мета се сега.........ако ги испотепаат ќе зовријат глувците низ поле тоа е сигурно........

samo za manastirot e zalno, za bacinjata ic gajle da nemate ke preziveat tie ... tenk ne gi turka

samo za manastirot e zalno, za bacinjata ic gajle da nemate ke preziveat tie ... tenk ne gi turka
Не тропај глупости сте се зафатиле со манастирот сите, ако подзаврни утре други ден ќе нема кај да живеат луѓето, се што беше посеано сега си еба мајката, ќе нема леб од кај да јадат. Важно сите трубат дека манастирот бил поплавен.

Добро бе луѓе па градов никако да мрдни од точка 1 до пред 3-4 години беше на 0 сега сме на 1 и стагнираме цело време:
Младите шетаат по улици ко паднати од марс а не се ни пијани ни дрогирани со исклучоци
нема деца по малата, ги нема малските игри, нема повеќе фудбалче на мали голови ,улучен басект и уште многу игри кои кога јас бев дете ги имаше на секој чекор во секое мало пред - зад секоја зграда сега ги нема
Децата наместо да играат да се дружат да се социјализираат тие дремат на компјутер само за да не им пречат на родителите за нивните рекла казала разговори т.е секојдневно трачарење
ноќниот живот ма кој црн ноќен живот - ако под ноќен живот се подразбира децата на гастарбајтерите кој што ги бива само за правење глупости и фалење со заработката на мама и тато тогаш маниси сам клоцата и толку.
Еве сега еден примр за т.н кафе шема седнуват друштво на кафе и сите се гледаат како телиња во шаренаврата и наместо да рзговараат за нешто тие проверуваат фб,истаграм,твитер и пази еј што ми стигна на фб,ме лајкнале ,ме твитнале ау каква слика видија рибата итн ГЛУПОСТ ДО ГЛУПОСТ или од типот видија брат ау, абе каква сум о...дел вчера итн.
И најзезнато од се е што од еден кафич ечи турбофолк,од другиот џез,од тетиот поп,четвртиот хипхоп,петиот изворна музика.
Додека некој не застани на здрави нозе и не го раздрма градови а и жителите во него и не ги освести на време летаргијата ќе си трае,трае,трае,трае,трае, трае,трае,трае,трае,........................................

Состојбата односно дијагнозата сите ја знаме и гледаме ама никој не дава чаре и лек за градот

Абе во киро дандаро има оддел за продавање книги?
Ако нема кај можам да најдам книги печатени од оваа печатница?

Абе во киро дандаро има оддел за продавање книги?
Ако нема кај можам да најдам книги печатени од оваа печатница?
Има книжарници Киро Дандаро, само не знам кој точно уште работат. Мислам дека кај гроздот ако знајш кај е работи уште.

Има книжарници Киро Дандаро, само не знам кој точно уште работат. Мислам дека кај гроздот ако знајш кај е работи уште.
Објасни ако можиш брат, не сум од битола

Објасни ако можиш брат, не сум од битола
eo6v4K6.png

Мислам дека треба да е јасно, веројатно знајш кај е сатот и Широк сокак.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom