Битола низ призмата на „локал-патриотот“!

• Креатор на темата Креатор на темата |Volkswagen|
  • Време на започнување Време на започнување
Имам еден коментар напишано на Facebook:

Очигледно проблемот е во вашите глави што не сакате на критиката да гледате како потреба за позитивна промена, а не како средство за сеење омраза :) Токму поради таквите гледишта на луѓето како вас, државата , а со тоа и градот е таков каков што е! Нека ви е на чест! Peace \/ :)

Отрпилика тој е идентетот на Битола и по тоа е препознатлива насегде и тие се обичаите и начинот на живот овде, и скоро 90% од населението е гордо со својот идентитет и обичаи,кој се изградени и врежани во менталитето со векови, со оваа критика нема да го промениш тоа, зошто да смениш и да му го искритикуваш начинот на живот на цел еден град е невозможно и ке си стекниш само непријатели.90% од луѓето што живеат се горди на својот град и тие што се иселиле,копнеат да се вратат тука и многу од нив сакаат да се вратат ,не се иселиле заради што му е глуп начинот на живот и обичаите туку заради други причини.Муабетот ми беше дека многу негтивно и лошо си го сватил сето то. Пробај да гледаш на то кабадајлуко или кафето како идентите по шо си преознатлив и си посебен бренд, не гледам ништо лошо во то. да си познат како лош или сркжав ајде ке разберам да се срамиш ама вака незнам што толку те испровоцира

Од кај си ти пријател да видиме твојот менталитет каков е

Од Кривогаштани по татка, мајка ми е родум од Воѓани, живеам во Кривогаштани на влезот од селото по првата кооперација одма.

Отрпилика тој е идентетот на Битола и по тоа е препознатлива насегде и тие се обичаите и начинот на живот овде, и скоро 90% од населението е гордо со својот идентитет и обичаи,кој се изградени и врежани во менталитето со векови, со оваа критика нема да го промениш тоа, зошто да смениш и да му го искритикуваш начинот на живот на цел еден град е невозможно и ке си стекниш само непријатели.90% од луѓето што живеат се горди на својот град и тие што се иселиле,копнеат да се вратат тука и многу од нив сакаат да се вратат ,не се иселиле заради што му е глуп начинот на живот и обичаите туку заради други причини.Муабетот ми беше дека многу негтивно и лошо си го сватил сето то. Пробај да гледаш на то кабадајлуко или кафето како идентите по шо си преознатлив и си посебен бренд, не гледам ништо лошо во то. да си познат како лош или сркжав ајде ке разберам да се срамиш ама вака незнам што толку те испровоцира

:cuc::cuc:
Не ми е јасно изгледа сака со критиката да го смени менталитетот на градот, и во темата Скопје низ призмата на провинцијалец напишав овие дебати се на рамниште на напалени основци.

Hey...I try :)

И искрено се надевам на промени. Една капка сум можеби во океанот...исто како и овој форум. Многу луѓе во Македонија го сменаа начинот на размислување откако поминаа низ филтерот на Кајгана форумов. Тука сум веќе 5 години more or less и има удел. Така што ...ништо не е за џабе потрошено време.

Кабадајлукот како бренд не е нешто по кое треба да се гордееме. За мајтап да...ок...хумор...но кога се преминува во стил на живеење (кој е) тогаш тоа е страшно.

Јас си ја сакам Битола, како град...ја сакам Македонија како земја...ама на народот му треба еден сериозен update... :)

тогаш нема да бидиме битолчани, ке бидиме нешто друго ама сигурно не битолчани. како на мерцедесот да му го извајш знакот напред и да му клајш од рено на пример. и на шо ке личи то ????
или замисли најдваш прилепчанец и ти збора без че. шо муабет!?!

• Ми се допаѓа
Reactions: JOE
Критичната мисла, ...за жал ја градат само ретардирани новинари кои своето критично мислење го градат во партиските штабови и/или газдите на телевизиите. Главна вест на телевизија е некоја мочана стихозбирка од Еди Којси кој немал што да прави на местото „државен работник“ и седнал да пишува поезија и своето почесно место го зема во емисијата Локални Дијагонали.​

Па добро бе македонче, од каде овие бугаризми?

Па добро бе македонче, од каде овие бугаризми?

facepalm_implied.jpg

Иначе статијата ја има и на Бркај Работа....2008 прегледи во рок од 24ч :)

Не можеш да го сфатиш, нема да ти одговори :pos:

Разбирам јас некој да напише критика на Скопје, Македонија или Битола низ некоја призма. Нешто во стлиот Скопје е срање, Македонија е срање, Битола е срање, Париз е закон (не заебавај?).

Меѓутоа, потоа целиот среќен да наведува како неговите текстови за срањето се публикуваат во весници кои излегуваат во истите тие посрани градови, е врв на лицемерието и патетиката. Како децата во второ одделение кои им носат поклони на учителката за 8 Март а пишуваат домашна дека поклоните се глупава работа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom