Битола низ призмата на „локал-патриотот“!

• Креатор на темата Креатор на темата |Volkswagen|
  • Време на започнување Време на започнување
Разбирам јас некој да напише критика на Скопје, Македонија или Битола низ некоја призма. Нешто во стлиот Скопје е срање, Македонија е срање, Битола е срање, Париз е закон (не заебавај?).

Меѓутоа, потоа да наведува како неговите текстови за срањето се публикуваат во весници кои излегуваат во истите тие посрани градови, е врв на лицемерието и патетиката. Како децата во второ одделение кои им носат поклони на учителката за 8 Март а пишуваат домашна дека поклоните се глупава работа...
Првата призма - ОК, втората ај си реков немал друга работа, третата - хмммм.
Ок исто така разбирам до некаде дека сакал да ги публикува, да си види до каде може да иде нели.
Но како што рече ти премногу е лицемерно и патетично. Типчето е у стил hating for the sake of hating.
Бонус: Следната призма ќе е за неговото семејство? (мислам дека тука се крие семката на ова "хејтање")

Разбирам јас некој да напише критика на Скопје, Македонија или Битола низ некоја призма. Нешто во стлиот Скопје е срање, Македонија е срање, Битола е срање, Париз е закон (не заебавај?).

Меѓутоа, потоа целиот среќен да наведува како неговите текстови за срањето се публикуваат во весници кои излегуваат во истите тие посрани градови, е врв на лицемерието и патетиката. Како децата во второ одделение кои им носат поклони на учителката за 8 Март а пишуваат домашна дека поклоните се глупава работа...

Финтата е во тоа што се чита тоа што го пишувам. И не, не е мојата цел да бидам хејтер, туку она ретардирано размислување за нештата и постапките полека да се искорени.
Ругање на она што не чини и полека да се преиспитаат сите за своите постапки и работите да тргнат во правилна насока. А тоа со Париз пријателе, тоа е со т.н. преносно значење (симболика...вотевер), а не буквално да си го сфаќаш тоа.

Затоа пред да коментираш...подразмисли малку :)

Финтата е во тоа што се чита тоа што го пишувам. И не, не е мојата цел да бидам хејтер, туку она ретардирано размислување за нештата и постапките полека да се искорени.
Ругање на она што не чини и полека да се преиспитаат сите за своите постапки и работите да тргнат во правилна насока. А тоа со Париз пријателе, тоа е со т.н. преносно значење (симболика...вотевер), а не буквално да си го сфаќаш тоа.

Затоа пред да коментираш...подразмисли малку :)

А тоа со Париз симболика да ти било. Ич не ми текна. Немам јас ништо против хејтањето, затоа што реалната ситуација и во Скопје, и во Битола, и во Македонија само хејт заслужува. Но ќе се сложиш дека радувањето што твоите хејтови се публикувани некаде во истите тие хејтани места е врв на патетиката.

Знаеш како делуваа тоа? Како некој да ја пизми класата над него, во било која смисла на зборот класата, а да се радува ако некој од пизмената класа му потфрли парче храна од масата.

И ти подразмисли за ова малку...

За мене најубави градови во Мк се Битола и Прилеп, имам идено и во другите али овие ми останаа во сеќавање.

Секоја чест за темата и за креаторот на темата , како жител на Битола и јас го делам истото мислење, и ова би требало да служи како повик за освестување на сите битолчани, за конечно да преземеме нешто да се ослободиме од медиокритетскиот менталитет.

sekade e ubavo, dali bilo bitola, pariz ili koe i da bilo dr mesto na zemjata, no gradot go pravat zitelite bez niv sekoe mesto (zboruvam za urbanizirano mesto) e ,,bezzivotno'', nema iskra, ne treba da se smeni mentalitetot, tuku sekoj treba kritikata da ja gleda kako tendencija za unapreduvanje i razvoj , a mislam deka toa e nesto sto mu nedostiga na bitolcani prvo treba da prifata deka sedat po cel den na kafe a ne pomisluvaat da rabotat (t.e. opsto zemeno mrzlivi se vo bt mladinata i toa mn) a kazuuvaat za dr selani bile na tutun odele i toa go kazuvaat so ponizuvanje, e sega predlog namesto da se gleda na toa deka na niva rab nekoj vo pp ili demir hisar da vidat deka sepak rab nesto i zato imaat. kako so se veli rabotata go pravi covekot :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom