Бисери oд училишни денови

• Креатор на темата Креатор на темата Word$haker
  • Време на започнување Време на започнување
Наставничката хемија кога ни даваше тест ни објаснуваше
"Епа деца.. тест морам да ви дадам... тестот е за родителот да дојде за да може ученикот да види какви оцени има неговото дете..."

Во класот на сестра ми, во основно, некое дете одговарало за Бетовен. И наставникот го прашува: “А како му е името на Бетовен?“, детево не можело да се сети, овие другиве суфлажа од позади “Лудвиг, Лудвиг, Лудвиг!“ и детево чуло-не дочуло и “Љутви!“ :aplauz:

Го прашува класната по англиски едно дете да опише на англиски што значи зборот “chandelier“ (лустер). И детото: "A very special kind of light" :aplauz:

Пијат некои деца вода од чешмата во кабинет и професорката им вика: “Леле деца како можете да пиете вода од чешма?!“

Истата професорка: “Да ви кажам дека од наредниот час ќе имате нов професор“, и една ученичка “А професорке каков е тој професор, како предава, го познавате ли вие, кажете нешто за него...“ и професоркава “Па со мустаќи е!“ :aplauz:

На голем одмор, во четврта година колективно од одредени часови си одев дома, и дента се погоди со една другарка (и таа сакаше да си оди) и одиме кај професорката историја и и викаме “Професорке ние ќе одиме да фотокопираме и не знаеме дали ќе се вратиме до крај на час“ :pos2:

На час по биологија, професорот закажа испрашување и една ученичка му вика “А професоре што да учиме за испрашувањето?“ и тој “Биологија бе душо, биологија“ :pos2:

Музичко испрашува: “Ајде И. кажи ти за Клаудио Монтеверди“, И. се чуди, се чуди, се врти, не знае што да каже и професорката “Хааа, никад чула, јесте ха?!“

(Ова го прочитав во нечиј алманах ама не ми текнува каде точно)
Пратила професорката некое дете по креди. Детето излегло и повеќе од 15 минути го нема и се враќа и вика: “Професорке го нема никаде дневникот. Го барав и во канцеларија и во англиски и го нема стварно“.

Ученик бр.1: Тропа со нешто по клупата.
Ученик бр.2: Аман бе, престани со тоа, ме боли ЗВУКОТ. :pos2:

:tapp:abe luge na ova sum se smeela so solzi. sedime js i decko mi i pravime muabet i on mi se vrti i mi vika gledaj me na makedonsi, a jas mu se vrtam i mu vikam , a moze na italijansi da te gledam( mislese na toa da go gledam vo oci):pos2:

Седаме на час по англиски и имаме тема за коцкане и читаме текст,а у тексто се објаснува дека мажо има проблем со коцкањето. и после читањето професорката вика ај да ги одговораме прашањата и имаше прашање: Who Have Problem with gambling(taka neso i se odnesuva za mazot) и од тама ни 2 ни 3 едно дете РУСЕТО хахахах ... тие што го гледале на јутуб ке сфатат и цел клас грма од смеене:pos2:

хахахахахаха ова е лудило..
Седиме на техничко и едно дете на крајна клупа ја седам пред и ми вика закриј ме ке мочкам...:D тој го вади каишот ги соблекува панталоните (а на час целиот клас и професорот) и само неколку душу го забележуват и професоро забележза нешто ова на брзина се облече и каишот не го намести убаво и ако стане ке му паднат панталоните и професорот вика ајде вие двајцата надвор .. надвор .. одма а ова ако стани ке му се соблечат панталоните хахахаххахаха ... и ова се преправеше не можам главата ме боле ке паднам .. остај ме професоре .. и тој го ости .. хахахаххаха ама ке мочаше ова.. цццц

Седаме на час по англиски и имаме тема за коцкане и читаме текст,а у тексто се објаснува дека мажо има проблем со коцкањето. и после читањето професорката вика ај да ги одговораме прашањата и имаше прашање: Who Have Problem with gambling(taka neso i se odnesuva za mazot) и од тама ни 2 ни 3 едно дете РУСЕТО хахахах ... тие што го гледале на јутуб ке сфатат и цел клас грма од смеене:pos2:

хахахахахха Русе фамилија не ме занима само комар хахаха

Кај нас на час по македонски:Деца,граматиката мора постојано да ја учите не се учи таа на памет,постојано се менува.Таа не е ко математика каде што е едно исто на пр. 2+2=2:pos2:

Пред една година, професорката по македонски стануват еден другар и му викат: Кажи една именка.... и другаров: Магаре... Не не не, Коњ!!!!.. пофесоркава му викат: E добро де и Магаре е именка, и другаров мртов ладен: Да ама коњон е побрз.... :) :)

-Садеше вчера дрва?
- Да бе, вчера цел ден го дрвев. :icon_mrgr

Еднаш на час германски учевме нешто на пр. Ти се игра одбојка каде ке идеш. И така наставничкава го крева еден кецаш невиден и овој глеа се чуди и ко од пушка Odbojka Spielen (одбојка играње). А уствари тоа одбојка се вика Voleyball. И цел клас газење од смеење. :pos2::pos2::pos2::pos2:

Еднаш на час германски учевме нешто на пр. Ти се игра одбојка каде ке идеш. И така наставничкава го крева еден кецаш невиден и овој глеа се чуди и ко од пушка Odbojka Spielen (одбојка играње). А уствари тоа одбојка се вика Voleyball. И цел клас газење од смеење. :pos2::pos2::pos2::pos2:
А уствари и ти си грешка,си испуштил едно Л.Се пишува Volleyball.
И така...

Ми кажуваше една другарка пред некој ден дешавка на другари некои нејзини.
На час се зезале цело време, не обрнувале внимание на професорката и многу нормално и се споиле жичките по некое време и им свикала “Втора клупа, ајде надвор“ и дечките поштено клупата надвор ја изнеле. :pos: :pos:

Ти што правиш со мастиката? Ајде плукни ја...Одма!
Наставничке јас не џвакам мастика...само ја чувам во уста... :) :)

Мислам оти е убаво да седате мирни и да слушате.
:toe: Шо е убаво?! :toe:

За да се побуди долниот...транзистор треба да...мање битно понатаму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom