Билјард

• Креатор на темата Креатор на темата Lud!0t k0nj
  • Време на започнување Време на започнување
Знаеш,пеер4е едно,така не заебавте за да изгубиме партија :)

Влезе црната во точната дупка,и по неа влезе белата,и автоматски ни ја земавте партијата.

Тоа беше претходниот кгн билијард,не овој вчера :)

Влезе црната во точната дупка,и по неа влезе белата,и автоматски ни ја земавте партијата.

Тоа беше претходниот кгн билијард,не овој вчера :)

Eпа, што не ти е јасно?

НЕСМЕЕ белата да влезе пред или после црната. Само црната треба да ја внесеш.

Знам де,ама немаше како,па ај така ќе тепате :(

Иначе,се е океј,освен што екстра глупо ми е правилото ако ја удриш црната директ,тогаш губите партија.

Тоа треба да се рачуна како фаул,сепак.

Знам де,ама немаше како,па ај така ќе тепате :(

Иначе,се е океј,освен што екстра глупо ми е правилото ако ја удриш црната директ,тогаш губите партија.

Тоа треба да се рачуна како фаул,сепак.

Не се рачунаше таа партија бе :)

Ај нареден пат ќе играме по асални правила (само црната да си ја внесеш кај што треба, не кај што сакаш :) )

Инаку, од тука, сте за да се собереме на билјард? Глеам на темава сите се по билјардот, па да напраиме турнирче или нешто такво, бива?

Count me in.
Болиглава, видов дека доаѓате на собиранка, па ако останувате повеќе, да се решиме на билијард, на наш терен, сега увежбани сме.

Јас сум љубител на билијард али далеку е Скопјево. Може од октомври кога ќе почнам со факултет. Дотогаш имам GrandBilliards :)

Јас сум љубител на билијард али далеку е Скопјево. Може од октомври кога ќе почнам со факултет. Дотогаш имам GrandBilliards :)

Кој ти е јузерот на GrandBilliards да се стаиме некогаш? Јас сум KORUN таму :)

Мац,мавање црна директ е губење партија:smir:

Иначе еве и јас да се пријавам ако се организира билијард.Во Хазард играте така?

Мац,мавање црна директ е губење партија:smir:

Иначе еве и јас да се пријавам ако се организира билијард.Во Хазард играте така?

По правило, мавање црна директ се рачуна како фаул, и после на ред е противникот, ништо повеќе.

Иначе играме во Хазард. Па ај ако се собереме, да идеме деновиве, пред да биде The Great Kajgana Собиранка.

Според нашиве пос*ани правила другиот е на ред, без да ја мести белата топка каде сака. По светски правила може да ја мава и ако е пред половина.

За другото: Bring it on.:)

Ние како што играме ако удриш топка пред половината или спунт пред половината во тој случај де ако претходно е флезела белата значи противнико си внесува една негова топка коо сака и е он на ред.

Ние како што играме ако удриш топка пред половината или спунт пред половината во тој случај де ако претходно е флезела белата значи противнико си внесува една негова топка коо сака и е он на ред.
Читни на претходнава страна. Таму расправаме за токму тие наши глупи правила.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom