Библијата

• Креатор на темата Креатор на темата Panta Rehi
  • Време на започнување Време на започнување
Значи јас те прашувам: ,,Колку е часот?" Ти ми одговараш: ,,Трактор"
Одговори ми тоа што те прашав.

По која пат го поставуваш истово прашање? Верувам дека бројката би била едно....шестоцифрена, исто како и добиените одговори, кои не ги прифаќаш и што е најлошо, не ги разбираш.

По која пат го поставуваш истово прашање? Верувам дека бројката би била едно....шестоцифрена, исто како и добиените одговори, кои не ги прифаќаш и што е најлошо, не ги разбираш.
Па ако некој ти одговори со ,,Трактор" на прашање кое гласи: ,,Колку е часот" нормално е да не го прифатиш одговорот.

Па ако некој ти одговори со ,,Трактор" на прашање кое гласи: ,,Колку е часот" нормално е да не го прифатиш одговорот.

...исто како што непроверката носи никакво сознание, ама предзнаењето без проверка е само по себе апсолутно точно!

Позната ти е „методава„, така?...

...исто како што непроверката носи никакво сознание, ама предзнаењето без проверка е само по себе апсолутно точно!

Позната ти е „методава„, така?...
Па вие сте експерти за знаење на ,,апсолутно точни" нешта без проверка и исклучиво на верба.

Па вие сте експерти за знаење на ,,апсолутно точни" нешта без проверка и исклучиво на верба.

Да се потсетиме на „вербата„ во бајато-новиот млад еон:

1. Знам све пред да проверам.
2. Проверувам и дознавам-ништо.

Да се потсетиме на „вербата„ во бајато-новиот млад еон:

1. Знам све пред да проверам.
2. Проверувам и дознавам-ништо.
Јок, тоа е заблудата на вашиот стар и надминат еон.

Јок, тоа е заблудата на вашиот стар и надминат еон.

Колку е нов новиот еон, тоа го имам посочено и поткрепено повеќепати, со историски и со реални искуства, познати и таложени со илјадници години.

Е па, толку од „новоста„ од новиот еон...

Седумте мршави крави од сонот на фараонот и седумте паралелни профилчиња на М'ќи.

Колку е нов новиот еон, тоа го имам посочено и поткрепено повеќепати, со историски и со реални искуства, познати и таложени со илјадници години.

Е па, толку од „новоста„ од новиот еон...
Толку?! Тек смо почели бе Мики!

Толку?! Тек смо почели бе Мики!

Почели сте одавно, уште во Рајот...сега сте при крајот, ама никој не ви кажал.

„Роба„ стара пар илјади годни не „звучи„ нешто особено „новцато„.

Почели сте одавно, уште во Рајот...сега сте при крајот, ама никој не ви кажал.

„Роба„ стара пар илјади годни не „звучи„ нешто особено „новцато„.
Уште една твоја од низата бескрајни заблуди.

Уште една твоја од низата бескрајни заблуди.

И, како не ти текна дека можеби и ти си во заблуда?

Или, знаеш уште пред да провериш, а кога проверуваш, осознаваш-ништо?

Значи јас те прашувам: ,,Колку е часот?" Ти ми одговараш: ,,Трактор"
Бог не трпи неправда зато мора да суди.
Тоа што е спротивно од Божјата праведнос мора да претрпи вечна пропаст во пеколот затоа што нема неправда во Бог.
Злото произелзе од непослушноста на човекот кон Бог.

Тоа што е спротивно од Божјата праведнос мора да претрпи вечна пропаст во пеколот затоа што нема неправда во Бог.
Злото произелзе од непослушноста на човекот кон Бог.
Затоа јас те прашав ова:
Како се вклопува овде неговата улога како судија? Како се вклопуваат пеколот и вечното страдање?
Ако се потекнува од Бог, од кого потекнува тоа што тој ќе го прогласи за непотребно, погрешно, зло?
Ако Бог бил совршен, зошто создал креација што била непослушна, грешна?[DOUBLEPOST=1531953390][/DOUBLEPOST]
И, како не ти текна дека можеби и ти си во заблуда?

Или, знаеш уште пред да провериш, а кога проверуваш, осознаваш-ништо?
Проверено, со лопата да ринеш од такви што поверувале а никој да испие отров.

Затоа јас те прашав ова:

Ако Бог бил совршен, зошто создал креација што била непослушна, грешна?[DOUBLEPOST=1531953390][/DOUBLEPOST]
Проверено, со лопата да ринеш од такви што поверувале а никој да испие отров.
Бог го создал човеко со слободна волја да изберо кого ќе послуша или ќе си оди по свое.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom