Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
тоооооооооа друже , кажи им на „сезнајковците“ од форумов и „усијаните глави„.
Истото е и во унгарија, словачка, чешка, италија, русија, украина, белорусија, молдавија,узбекистан....
французин-учел македонски од англиски материјл
пс
хаха-само нешто им го нема „македонецот“ на темава
Ова и мене ми е проблем, ама што да правам кога таков ми е дијалектот.И не знам што е чудно што човеков научил за 5 месеца толку. Може имал познавања од кирилица, може знаел руски.. Добро го владее тоа јасно ама ако се посветил не е тешко. Се гледа дека само уште има проблеми со членувањето на именките ако му ги препрочитате постовите, како што имаат сите странци што го изучуваат македонскиот јазик.
"Si vous êtes français, alors je suis martien" Браво!
Ако има луѓе кои го учат францускиот јазик ќе бидам среќен да ви помогнам, можеме да и допишуваме и зборуваме на Скајп. Во моментов имам многу време.
Пријатно!
(на француски): s'il y a des gens qui apprennent la langue française, je serais heureux de vous aider, nous pouvons correspondre et parler sur Skype. En ce moment j'ai beaucoup de temps.
Cordialement !
Абе и Веселинова само сака да ја читаме и да не чита, па... Коа ќе се изгореш од девојка - ќе дуваш и на француска кроасана
Не ја пеевте онаа sur le pont d'avignon?Јас 8 години учев француски и сега знам само aujourd'hui, bon jour, stylo, fenêtre, tableau и perroquet. Ilumious , ако си учела француски во основно, сигурно сфаќаш зашто само ова го знам.
Не ја пеевте онаа sur le pont d'avignon?
Јас 9 години учев Француски, памтам чат-пат по нешто
EDIT: Сега кога го гледам текстов, сфаќам колку лошо сум ја пеел
Он и дансе викало, ние ја пеевме ЉОНИДАНСЕН![]()
Не ја пеевте онаа sur le pont d'avignon?
Јас 9 години учев Француски, памтам чат-пат по нешто
EDIT: Сега кога го гледам текстов, сфаќам колку лошо сум ја пеел
Он и дансе викало, ние ја пеевме ЉОНИДАНСЕН![]()
Пред нова година задолжително ја земавме Petit papa noel и песната што до ден денес ја памтам (не знам како ми останала во сеќавање, мада сега кога ја најдов на јутјуб гледам пола текст сум го уткал
Пред нова година задолжително ја земавме Petit papa noel и песната што до ден денес ја памтам (не знам како ми останала во сеќавање, мада сега кога ја најдов на јутјуб гледам пола текст сум го уткал),C'est demain dimanche. Само ние некоја забрзана верзија имавме, имаше типката неколку песнички на касета, и еден стар касетофон и секогаш ни ги вртеше истите.
На сур л пон, имам играно и на претстава во 4-то одделение![]()