Би сакал да зборувам на македонски

• Креатор на темата Креатор на темата Benjamin007
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 јуни 2013
Мислења
6
Поени од реакции
42
Здраво на сите!

Французин сум и се обидам да го учам македонскиот јазик. Сфатив дека морам да користам што учам, во спротивно ќе заборавам. Па доаѓам тука затоа што би сакал да разговарам на македонски. Ако некои луѓе прифатаат да зборуваат со мене, би било супер! Ако ова не е дозволено, можете да го избришете мојот пост.
(Жал ми е ако има грешки)

Пријатно!

Здраво на сите!

Французин сум и се обидам да го учам македонскиот јазик. Сфатив дека морам да користам што учам, во спротивно ќе заборавам. Па доаѓам тука затоа што би сакал да разговарам на македонски. Ако некои луѓе прифатаат да зборуваат со мене, би било супер! Ако ова не е дозволено, можете да го избришете мојот пост.

Пријатно!
А како бе пишуваш македонски? :facepalm:

Здраво на сите!

Пријатно!

Добредојде.
Ако е навистина вака како што кажуваш не им обрнувај внимание на сеирџиите (оние што ќе прават смеа од темава).
Можеш и преку приватна порака да дискутираш со членови претпоставувам знаеш да се снајдеш, ако веќе го владееш јазикот... Користиш ли некаков транслејт?

Најверојатно знае до толку?

As same me you knowing English but not write perfect. :P

Јас немав намера на заебанција да ме сватите, али многу чудно ми падна пишува македонски а да не знаи.
овој французинов поубаво го владее јазикот од тебе.
засрами се... не знаеш точно да пишуваш, а толкав си за сеири терање.

Што е чудно тука ,Бенжамин си учи на македонски штом знае колку-толку да зборува на македонски и логично би требало да знае и да пишува на македонски,хм хм само што ми е чудно,граматика по македонски за тоа треба цел живот да живее во Македонија,а не пак некој французин:confused:

Да не не трола типот случајно?Да не паметувам но мене ми е многу,многу чудно.
Најпрвин си помислив дека е Македонче кое живее во Франција па имало потешкотии со зборувањето...Но вака добро да пишува,подобро од некој кој не знае да состави една обична реченица се запрашав...
Не знам колку е за верување.
Можеби некој друг го напишал тоа во негово име. Му го превел некој друг.

Патем,каде ми се манири се извинувам.До Бенжамин добредојде во форумов се надевам деќа ќе стекнуваш подобро познавања по Македонски јазик вклучувајќи и од охридски,струмички,беровски и други дијалекти преку форумов и да ни споделиш мислења од француски поглед кон светот :D

Здраво Бенжамен007!
Добредојде на Кајгана!
Слободно учествувај во дискусиите, ќе најдеш тука интересни работи!

Типот да трола не може едно мислење до сега има пишано, туку вие што немате попаметна работа од тоа да пишете глупости е да ви се чуди човек.

Мислам дека не го разбирам проблемот. Да, јас сум Французин. Имам многу македонеци пријатели кои студираат со мене и сакам да зборувам со нив на македонски. А можеби ќе одам во Македонија следната година, ако зборувам подобро на македонски. Жал ми е ако правам многу грешки, има само пет месеци дека го учам македонскиот јазик.

Мислам дека не го разбирам проблемот. Да, јас сум Французин. Имам многу македонеци пријатели кои студираат со мене и сакам да зборувам со нив на македонски. А можеби ќе одам во Македонија следната година, ако зборувам подобро на македонски. Жал ми е ако правам многу грешки, има само пет месеци дека го учам македонскиот јазик.
Пријател, ти за пет месеци подобро го владееш него друго кој цел живот го користат (y) Дај кажи како да научиме Француски толку брзо оти е стварно заебан јазик за учејне :icon_mrgr:

Нема проблем!
Супер си како за французин кој зборува македонски. Продолжи, само храбро! Пробај да учествуваш во темите на форумот.
И јас учествувам на еден француски форум, супер е за вежбање јазик!

od koj materijal uchish makedonski- ako ne e tajna ????- a izgleda e :icon_lol:
jas isto pred izvesno vreme pochnav da go ucham francuskiot- ama ti 007- ti eptem daleku si otishol

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom