Безбедност на забавите

• Креатор на темата Креатор на темата Spong
  • Време на започнување Време на започнување
Најди го постот каде што сум рекол дека не знам што е пласибо, овака не лупај глупости од ракав колку да ме оцрниш

не може да се лажира силување од медицинска гледна точка.

Најди го постот каде што сум рекол дека не знам што е пласибо, овака не лупај глупости од ракав колку да ме оцрниш

Офф:Интересно е како скоро на секоја тема се праеш паметњакович и како се знаеш а после тоа си бришеш коментари.

Он: Ко што веќе кажаа без разлика каква била девојката,дали курва или не, и дали се ебела со секој или не,силување си е силување.

Епа времето секако не може да се врати.
Со тоа што ме цитираш за Тоа е тоа и колку било лесно и што ќе правела девојката - сепак го осудуваш дечкото предвреме ;)
А што не ме цитираше за секој е невин додека не се докаже спротивното?

Точно. Никој не успеал да го врати времето. Само ќе има уште многу девојки кои нема да може да си го вратат живот се додека постои тој ментален склоп дека курвата сама си заслужила.

Јас не да го осудувам дечкото, ако се јас прашувам на педофилите и силувачите треба веднаш да им се пресуди. Нема зошто воздух да дишат.

Со медицински извештај е, ако одиме по муабети од чаршија ете и јас имам верзија дека е докажано силувањето уште веднаш.

Јас не да го осудувам дечкото, ако се јас прашувам на педофилите и силувачите треба веднаш да им се пресуди. Нема зошто воздух да дишат.

Со медицински извештај е, ако одиме по муабети од чаршија ете и јас имам верзија дека е докажано силувањето уште веднаш.

Така де, ќе помине низ системот и ќе си го добие заслуженото. Колку го бива системот, колку е праведен кон злосторникот и жртвата тоа е друга работа.

Друже што се тиче до мене на вахабитине само за шеријатот им симнувам капа.Шеријатот ја само го споредив со средновековнине казни. Кога се чуло дека силувале,убиле некоја девојка или девојче малолетно у Оман,Бахреин,Саудиска Арабија !??!? .

Немал чуено за силување у Оман и Курташакстан...
Па нема да чуеш бре, како ќе чуеш, ебате беља... Таму силуваната жена е судена у тој твој ебан шеријат. Ја убиваат од фамилијата ако е силувана. Затоа што честа им ја извалкала. Ја поливаат со киселина у лице.
Сите случаи се заташкуваат. Сакаш ли линкови да ти стаам за тоа како нема силување у шеријатстан? Да видиш како се решаваат тие случаи таму. Дали би сакал некоја од твоја фамилија да има шеријатски третман, за силување?

Не лупај глупости за сериозни работи коа везе немаш, нити си прочитал нешто. Не ти е ова ни играчница, ни философија, ни фудбалски фан клуб, него муабети кои не се за деца.

Силување се докажува со медицински наод, согласен секс од двете страни не остава последици. Не можеш да излажеш за силување/секс.
Не е се така црно-бело.
Погруб секс не е толку невообичаена работа, знам пар девојки кои практикуваат навистина... груб секс.

Сега, да не ме разберете погрешно, не го коментирам случајов туку општо зборам. И самиот сум за многу поригорозни казни за силувачите, посебно за педофилите. Дури и шеријатски варијанти на закони, мислам дека се прифатливи во овие случаи.

Но случајот мора да биде докажан и без никаков сомнеж.
Како што има многу случаи на силување, така има и многу случаи каде девојките навистина иницираат консезуален секс, во ситуации каде моралните норми се инхибирани од алкохол, и други „работи„ (по сопствен избор консумирани). За потоа истите девојки под притисок на нормите на околината и општеството да се обидат да го набедат тоа на силување или на подметнување некаква дрога.
Мене лично ми се бедни, таквите индивидуи кои искористуваат пијани девојки, ама тоа е мој личен став а тие што прават спротивно, не прекршуваат закон, барем не пишан правен закон.

Пак ќе повторам, не го коментирам конкретниов случај. Тек треба да видиме што се случило таму, а по се изгледа според степенот на повредите што неофицијално се кажаа, дека очигледно станува збор за силување.
Инаку тука потфрлиле другарките и другарите на девојката, никако не се остава многу пијана девојка да отиде некаде во друштво со неколку машки особи. Можеби застарено размислувам, ама така се прави во моето друштво.

Полицијата го приведе 21-годишниот Д.С. поради сомнение дека сторил кривично дело силување.

Завчера 20- годишна студентка на медицина била брутално силувана по што со траги на насилство и зашеметенсот,м најверојатно поради некаква дрога е примена во болницата во Штип.

Кај девојката се извршени сите прегледи и наскоро ќе биде пуштена на домашно лекување.

Пред грозоморниот чин девојката била на забава со друштво, по што како што изјавила пред истражните органи не се сеќава за ништо што потоа се случило.

Извор: Шител

Само, едно не ми е јасно. Како се знае дека ја силувале? Една моја колешка која работи во Клиничката болница во Штип денес ми кажа дека кога ја примиле во болница ја донеле во количка не ми кажа од каде (и она незнаела), прозборело девојчето само дека била на журка и дека најверојатно и ставиле нешто у пијачката, а потоа се онесвестила (бидејки никаква дрога не конзумирала пред да влезе во дискачот и од кога излегла) и дека нејзин другар со кој била таа вечер наводно ја зел кај него дома. Од кај пласираат вакви вести дека била силувана, кога ниеден новинар не влегол во болницата освен полиција и инспектори? И кога дури вчера сабајлето брисевите кои и' ги зеле, ги испратиле во Скопје на испитување?

едит: Не мислете дека го оправдувам чинов, само ми се кења од медиумиве кои шират дезинформации.

Последно уредено:
Стелт има право, силување може да се фејкува и се фејкува. Мој познаник така заврши малку во затвор, додека девојката не призна нешто друго.

Клиничка болница: Гинекологот не најде повреди кај штипјанката што пријави дека е силувана
Дваесет и едногодишната девојка од Штип, која во полиција пријавила дека е силувана, во болница била примена пијана, а таму ја донеле родителите.
Ова за „Плусинфо“ го тврди портпаролката на Клиничката болница Штип, Марина Шуманска. Од болницата посочуваат дека гинекологот кој ја прегледал девојката, констатирал уредна состојба.
- Вчера во 6 часот донесена е пациентка на возраст од 21 година. Примена е на интерното одделение, на интензивна нега во тешка алкохолна интоксикација. Ја донесоа родителите. Прегледана е, направени се опсервации. Свикан е конзилијарен колегиум од гинеколог, невролог и психијатар. Од гинекологот, наодот е уреден, односно утврдено е дека нема повреди. Потоа, околу 2 часот откако е нормализирана состојбата пациентката е пуштена на домашно лекување - изјави за „Плусинфо“ портпаролката на Клиничката болница Штип, Марина Шуманска.
Од штипската полиција велат дека девојката пријавила силување. Таа раскажала дека во 3 часот вчера, отишла во стан на улицата Ѓорги Петров во Штип каде насила врз неа била извршена обљуба. Осомничен е дваесет и едногодишниот Д.С. од Штип, кого го привеле во полициската станица во Штип. Против него ќе биде поднесена кривична пријава.

И во светот се познати чести случаи на намерни пријави при што многу тешко се открива лажно силување или лажна пријава. Некогаш и заради абортус.
Ако е лажна пријава, кој што треба сега да плука.

Последно уредено:
Да, јас читам во портал дека медицинските прегледи потврдиле дека девојката е силувана и тоа не е релевантно, а твоите маалски оговарања дека девојката и претходно се ебела со типот и аналогно на тоа е курва која лаже дека ја силувале се релевантни?
Дечко, не сме во 15 век, постојат медицински процедури со кои се докажува дали сексот бил со присила или не. При насилна пенетрација настануваат специфични повреди на вагината, кои ги нема при нормален секс.
Освен тоа, жртва која пријавила силување, детално е испрашувана од полициски инспектори, кои и покрај вицовите не се така наивни и глупи, имаат долгогодишно искуство во таа област, и лесно можат да препознаат кога некој лаже или има недоследности во приказната. Разговараат и психијатри и психолози, кои исто така имаа искуство со жртви на силување и можат да препознаат измислена приказна.
Така да, хипотетички, девојка може да измисли дека е силувана, ама тоа веднаш ќе излезе на виделина. А ако ти мислиш дека е така лесно да се исфејка силување, бујрум оди и пријави силување, или ете прати некоја другарка да пријави дека рандом дечко ја силувал, па после дојди да ни кажеш дали дечкото е осуден или другарка ти добила пријава за лажно пријавување.
А ова дека не сум била од Штип па не знам што се случило, ти е врв на глупоста и малограѓанштината. Демек ти си од Штип, па автоматски знаеш што се случило?
Не бе дечко, ти само ги знаеш локалните трачеви (курва била, се ебела со овој се ебела со оној, танга носела) и врз основа на тие трачеви си носиш суд дека девојката лаже. Арно ама, силување не се докажува со маалски трачеви, за твоја несреќа., си има посебни процедури, со кои ќе се утврди тоа.

У која црна дупка ќе се скриеш сега а??? Koj да ти ги испере глупостите напишани тука? Eте ти ги процедурите и стави ги... знаеш каде.
Абе ти реков еднаш убаво, продужи си со смешните постови, само за тоа те бива (некогаш)!

http://www.plusinfo.mk/vest/134580/...kaj-shtipjankata-shto-prijavi-deka-e-siluvana

Или и ова е обид на власта да се скрие нешто?[DOUBLEPOST=1398427319][/DOUBLEPOST]

................................ You don't say...

Последно уредено:
Сите зборите ко да сте биле силувани,па уште и случајот го истражуваат колку биле какви биле што користеле абе не ја бива бе..

Стелт има право, силување може да се фејкува и се фејкува. Мој познаник така заврши малку во затвор, додека девојката не призна нешто друго.

Клиничка болница: Гинекологот не најде повреди кај штипјанката што пријави дека е силувана
Дваесет и едногодишната девојка од Штип, која во полиција пријавила дека е силувана, во болница била примена пијана, а таму ја донеле родителите.
Ова за „Плусинфо“ го тврди портпаролката на Клиничката болница Штип, Марина Шуманска. Од болницата посочуваат дека гинекологот кој ја прегледал девојката, констатирал уредна состојба.
- Вчера во 6 часот донесена е пациентка на возраст од 21 година. Примена е на интерното одделение, на интензивна нега во тешка алкохолна интоксикација. Ја донесоа родителите. Прегледана е, направени се опсервации. Свикан е конзилијарен колегиум од гинеколог, невролог и психијатар. Од гинекологот, наодот е уреден, односно утврдено е дека нема повреди. Потоа, околу 2 часот откако е нормализирана состојбата пациентката е пуштена на домашно лекување - изјави за „Плусинфо“ портпаролката на Клиничката болница Штип, Марина Шуманска.
Од штипската полиција велат дека девојката пријавила силување. Таа раскажала дека во 3 часот вчера, отишла во стан на улицата Ѓорги Петров во Штип каде насила врз неа била извршена обљуба. Осомничен е дваесет и едногодишниот Д.С. од Штип, кого го привеле во полициската станица во Штип. Против него ќе биде поднесена кривична пријава.

И во светот се познати чести случаи на намерни пријави при што многу тешко се открива лажно силување или лажна пријава. Некогаш и заради абортус.
Ако е лажна пријава, кој што треба сега да плука.
Процентуално си го бараат курот и си го добиваат со ист залет. Јебига.. страшни работи се тоа и на крај се се сведува на Криминал. Ужас!

[DOUBLEPOST=1398427319][/DOUBLEPOST]

................................

Од култура да ти вратам зошто не си ми ја сфатил поентата. Чаршиски муабети имало и ќе има и секогаш постојат повеќе верзии, го земав примерот. Јас искрено немам време да се распрашувам, ниту пак знам некој од овој случај туку ми се одвратни муабетите колку партнери сменила она и тоа дека дека се зема како факт дека заслужила ако е силувана.

Остај ги точките, они имаат многу посилно значење. :)

Работата е, што кај нас, во оваа држава, таква каква што е, не можеш да бидеш сигурен дека е 100% вистина, што и да објават.
И да објават дека е силувана, и да објават дека не е.
Тешка работа, некој да отиде и да нареди што треба во јавност да излезе. Све зависи од тоа кој е вмешан во случајот. Дали едната или другата страна случајно има дебели врски.
Така го иамме примерот на пешакот кој беше згазен (убиен) од брат на министер и потоа прогласен за виновен. и ти ќе прочиташ у весник "пешакот виновен за несреќата".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom