Без што не се враќате од Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата ragazza
  • Време на започнување Време на започнување
TGA ZA YUG,MNOGO UBAVO VINO.CELA ZIMA SAMO NEGO SI NOSAM I SITE SI PIEME

se razbira crno tikvesko

Меморабилија, привезоци за кључеви, подароци за наши македонци и други кои овде живеат, Ајвер, домашна ракија, алва, гравче!

obavezno Aleksandrija ili T'ga za Jug. Ako dedo mi ima uste osanato od domasnoto vino, i toa moze da se spakuva....Ovde vo Amerika mi se skapi i retko kade gi ima. Sve drugo ke najdam i ovde. Steta samo sto bozata ne mozam da ja prenesam. Moze da se rasipe za tie 14 saata patuvanje.

Jas ova bi go preformuliral vaka:
Kaj trcate bezglavo koga ke dojdete vo Makedonija?
Kaj baba mi...Osnovno...
Jooj kolku ja sakam taa zena...(od mal me ima gledano-sega da dopisam post i ke i se javam),a tamu na meni ima:
Turli tava,tolcen pindjur,drugi vrsti na luti pindjurcinja,koh i topki (ne se topcesti,kako polumesec se od testo i ispolneti so cimet,popareni vo serbet)za desert...pa,pa...
Vo nacionalni restoranti i kafani...
i mnogu sakam stara zolta rakija i slivova (ama dobra)..od Mak.Kamenica!
I Tga za Jug...ama po moznost zaliha od pred Sveto olosot da go preebe vinoto na Tikves...ili specijalno crveno vino(ako ima uste) direktno od vizbata Tikves za odbrani lugje...samo so pecat na tapata...bez etiketa...
Vo Struga kaj Sveti Nikola...
Vo Skopje kaj Zabarot i kaj Ljuc
Vo Veles pod mostot...
I uste na nekoi drugi mesta sto sega ne mi teknuvaat...
Samo sto...rezultatot e porazitelen po linijata.hehehe
Posle sum mesec dena na striktna dieta i si go pcujam pametot!

Ajvar, gravce, rakija, bekutan mleko za telo

без пари, пасош и мобилен телефон.

Па горе долу скоро сите се враќаат од Македонија со истите работи,ајвар,сирење,смоки,ракија и турско кафе:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom