Бесплатен Интернет

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување
Acid напиша:
RaGeAnGeL напиша:
ic ne e gaga fiksnata talefonija...i ne e tolku eftina kolku so mislis :wink:
Рејџ, не се бесплатни локалните телефонски разговори кај вас?
Знам барем 2 града во Канада каде што тоа е така.

ya ya free e :wink: plus smesni ceni za long distance niz amerika ... na mobilniot isto mi se naplaka - dali localno ili long distance niz USA

Acid напиша:
RaGeAnGeL напиша:
ic ne e gaga fiksnata talefonija...i ne e tolku eftina kolku so mislis :wink:
Рејџ, не се бесплатни локалните телефонски разговори кај вас?
Знам барем 2 града во Канада каде што тоа е така.
abe src zavisi koj plan go imas...jas imam mnogu glup plan i ushte ne znam zs go imam....52$ samo za staten island unlimited kolku sakas....od virizon...inace moze poubavi planovi da najdis posebno ako zemes paket...na pr...optimim ima za 120$ unlimited calling usa i canada ,cable i cable internet...pa sea ti vidi :lol: isto i timewarner sea imaat vo kombinacija so roadrunner(internet zakon vidi na web strana i jasno ke ti e)i tie ja imaat istata cena 120$ mesecno....mmmmmm...AT&T companijava za telefon ima 56$mesecno unlimited calling usa i canada....ova e okej ako imas prijateli niz cela amerika i kanada i vrti kolku sakas....ama ak ne prajs mnogu muabet..dzabe plakas....inace dial up ti e 10$:)))))))))))pa imas dsl 29,99$ i cable....40$......mobilen imam T-mobile....i bez pari mi e so sekoj drug so ima t-mobile.....imam 400min za 52$(plus taxi mi ida nekade 60$ +3$ za 300sms + sekoj mesec sum over min i over msg ko ke vidis u kurac mi e mobilen ispod 100$ mesecno ne sum :lol: :lol: :lol: :lol: i to.....ima prepaid 50$ -200 min kartica......

eva eva sive ceni vi gi kazav :lol: :lol: :lol:

Rage dusho... sho praish mori so verizon? :shock: Zemi optimum cable i uzhivaj. Prvata godina ti e $90 za telefon, internet i cable TV, posle toa $120 sho mislam i ne e taka losh deal za site tri raboti. Ama cable si e cable. Sho da daam $30 za DSL koga so $10 plus ke imam trubo cable konekcija. T- mobile vikash deka: "imam 400min za 52$(plus taxi mi ida nekade 60$ +3$ za 300sms + sekoj mesec sum over min i over msg ko ke vidis u kurac mi e mobilen ispod 100$ mesecno ne sum ". Sho praish more mome? :shock: Razgledaj troa ubo planojte pred da zemash! Pa imash plan od T-mobile za $39.99... 600 minuti + unlimited weeknights i unlimited weekend minutes. Mene i sose taksi i milion text poraki u Makedonija pa ne mi ide poveke od $52. :wink:

Eхххх :( :( :( :( :( ... далеку е Америка ... т.е. далеку сме ние од Америка :cry:

Убаво би било кога некој во Македонија би се сетил и би почнал со тестирање на можноста за конекција на интернет преку електричната мрежа.
Овакви тестови веќе се вршат би рекол дека е во фаза на бета везија :D
Поголемите земји веќе на големо работат,некои веќе и го пуштија во комерцијалан употреба, знам дека и во Словенија се тестира подолго време.

Конекцијата е едноставна, се вклучуваш на интернет како што вклучуваш се останато, со едноставен кабел. Сегашната брзина на тој интернет е некаде околу 14 Mbit/s

Abe so prajte vie so T-mobile... na family plan ste ?!

zarem ne znaete deka ima i za 3000 minuti mislam deka beshe $59 ili nestoslichno

a za cable plakam $60 4mb/sec

rage, mora da sredime jas i ti expences, neli te uchev :evil:

so da me naucis ziti oci....sve vo zivotov ke naucam ama da shtedam nikogash :lol: :lol: :lol: tibam amerikata eden dolan nemam zashtedeno :lol: optimum nema staten island....do brooklyn se stignati nie ushte ne sme dojdeni na red....t-mobile mi e fammily plan mater mu jebem ama aj aj ush mesec dva i ke skinam sve....prepaid e najubo samo to poshtovam :lol:

humanoid напиша:
Убаво би било кога некој во Македонија би се сетил и би почнал со тестирање на можноста за конекција на интернет преку електричната мрежа.
Овакви тестови веќе се вршат би рекол дека е во фаза на бета везија :D
Поголемите земји веќе на големо работат,некои веќе и го пуштија во комерцијалан употреба, знам дека и во Словенија се тестира подолго време.
Конекцијата е едноставна, се вклучуваш на интернет како што вклучуваш се останато, со едноставен кабел. Сегашната брзина на тој интернет е некаде околу 14 Mbit/s

humanoid ... ова приклучивањево да не е како на сликава ????

EtherNetKiller.jpg

:lol: :lol: :lol: 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

StenmarC напиша:
humanoid ... ова приклучивањево да не е како на сликава ????

:lol: :lol: :lol: 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:D :D

Така ќе му дојде некако :wink:

Se soglasuvam so site sto mislat deka Hrvatska i Bugarija se podobro organizirani, deka Internetot i ADSL-ot treba da se mnogu poeftini, deka lokalnite razgovori treba da se znacitelno eftini... Ama nema da se sluci toa vo Makedonija, barem ne vo skoro vreme... Ako nasive probaat da namalat cena, ke dojdat Ungarcite i ke im piknat na sefovite na MT po nekoj Mercedes i ke im recat da traat. Taka ke bide i so T-Mobile, zatoa sto T-Mobile gi drzat Matav. Sega samo se prenesuva direktno od T-Mobile na MT.

jas mislam deka ne bi trebalo da e besplaten internetot pribidejki toa e nekakov vid na usluga za koja mora da se naplatuva megutoa mislam deka krajno vreme e veke kaj nas da se namalat cenite na internetot...premnogu se neprifatlivi i mislam deka sme edna od malkute drzavi vo koj internetot e po tolku skapa cena sprema standardite na istata drzava

RaGeAnGeL напиша:
VeGaS напиша:
RaGeAnGeL напиша:
prepaid e najubo samo to poshtovam :lol:

ke ti bide zal sto si se rodila ako kupish prepaid, trust me :wink:
ne od iskustvo, ama gi gledam deckite sto imaat, strav im e da im titnam samo :lol:
e sho da zemam??????????

pa ke si zemish iljada minuti za $39.99 per month, plus na toa stavi si $5 za unlimited msgs niz USA i ne se zamarash. Ako preskochish nad toa, eve jas ke ti ja platam razlikata (normalno ne gi rachunam msgs do MK, $0.15 bili incoming ili outgoing)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom