Белите новороденчиња во САД стануваат малцинство

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа е друга приказна, како некој ќе ја искористи својата интелегенција е прича сама за себе.
хехе, не зези, јас мислам дека сме сепак најпаметни :)

images
adonis-palamaris-221101-206431.jpg

Еве од интернет примери за Медитеранска под-раса, што приметуваме: малку потемен тен на кожата за разлика од останатите Европејци(нордијци и динариди), темна коса(темно-кафеава кон црна), темни очи(темно-кафеави кон црни) и секако специфичен фацијален облик, долгнавесто лице, долгнавеста и тенка долна вилица и подолг нос, кој може да е и малку подискривен, веѓите се доста поизразени, а и самата градба на тело е специфична, претежно кај оваа група се развиени скелетното и мускулното ткиво(доколку вежба), додека пак масното ткиво е незабележително, висината на телото е најчесто просечна, но има и со натпросечна, а и со потпросечна висина !
Значи оваа под-раса е дел од белата раса, иако разликите помеѓу оваа Медитеранска под-раса и Нордиската под-раса се лесно забележливи со само еден поглед !
--- надополнето: 19 мај 2012 во 18:28 ---
Ако веќе ги гледаме работите, кој е најителегентен. Тогаш имајте во предвид една работа:
Од каде доаѓаат најголемите научници, се знае од Европа. Така кога гледаме тешко дека жолтата раса може да се вброи како најпаметната како што си мислите. Фактот што Европа го владее светот е пред се во научните достигнувања, не е ни во бројноста ни во силата.

Европа, а и Америка(САД) го владееа сами светот, сега и не е баш така има и други сили .......... да не ги заборавиме БРИК .......... ОК Русите се белци(Европјани), ама Кинезите не се белци, Индијците(??), Бразилците се мнозинството црнци и мулати(мешавина црнци+белци), има и бели Бразилци ама тие пред некој период паднаа испод 50%, а исто така во Бразил има и преку 20 милиони Арапи, а и други мешавини местици(белци+индијанци), како и мал процент на замбоси(црнци+индијанци), така да Бразил неможе да се нарече доминантно бела земја, била некогаш, сега не баш !
Израел не е во Европа, па пак е фактор ......... а и нели на темава се (до)кажа дека Евреите не биле ’’прави‘‘ белци !
Инаку Европјаните биле 25% од вкупната светска популација пред точно 100 год. а денеска се само 7% од денешната вкупна светска популација(преку 7 милијарди), ова не го измислив, туку се факти од интернет, проверете ако сакате !
Во наредниве неколку децении во САД белците(’’правите‘‘) ќе станат малцинство ......... а и во многу други земји ширум светот !
Б.Т.В. Во САД денеска има преку 20 милиони Итало-Американци ........ дали тие се дел од ’’правите‘‘ белци или пак и тие не се ’’прави‘‘ белци и се ставаат во други ’’расни’’ кошеви како и Хиспаните/Латино-Американците, Арапите, Евреите и.т.н. а во САД има и Грци 3-4 милиони, они па ’’сиромашките’’ во кој котел па нив ги ставаат во ’’белиот‘‘ или во ’’шарениот‘‘ ?! :)

Европа, а и Америка(САД) го владееа сами светот, сега и не е баш така има и други сили .......... да не ги заборавиме БРИК .......... ОК Русите се белци(Европјани), ама Кинезите не се белци, Индијците(??), Бразилците се мнозинството црнци и мулати(мешавина црнци+белци), има и бели Бразилци ама тие пред некој период паднаа испод 50%, а исто така во Бразил има и преку 20 милиони Арапи, а и други мешавини местици(белци+индијанци), како и мал процент на замбоси(црнци+индијанци), така да Бразил неможе да се нарече доминантно бела земја, била некогаш, сега не баш !

Инаку Европјаните биле 25% од вкупната светска популација пред точно 100 год. а денеска се само 7% од денешната вкупна светска популација(преку 7 милијарди), ова не го измислив, туку се факти од интернет, проверете ако сакате !

Просечно IQ во Индија е 86, ни ова не е измислица.
Во Бразил успешните/богатите/образованите/уатевр се над 80 посто белци. И е силно расистичка земја каде процентот на мешани бракови е понизок отколку, на пример, во Франција

Тука е проблемот, и истото не е прашање на расизам или на било што. Ама... Оди пробај да живееш во Нигерија, да се шеташ по улица итн... Нема една недела да останеш жив. Пробај во Кина. Никогаш нема да си дел од општеството и никогаш нема да бидеш прифатен како дел од нив. Пробај да одиш да добиеш државјанство во Саудиска Арабија... Или прошетај ја жена ти, незабулена.
А во Европа кој сака доаѓа, што сака прави и ние сме расисти ако спомнеме дека стануваме малцинство.

Отворете малку очи.... Ако некој се дере „Алжир на Алжиријците“ сите ќе кажат браво... Ако се дере „Израел на Евреите“ сите ќе кажат браво... Ако неко викне „Англија на Англичаните“ или „Франција на Французите“, па и ако за беља земе и национално знаме во раце... Тој ќе биде нацист, расист, примитивен, невоспитан. Европа ќе иде у курац, а и ние со неа. А еден куп од вас или не го сфаќаат истото па се плескаат во гради со хипер либерални идеи, или не знам што е...

Отворете малку очи.... Ако некој се дере „Алжир на Алжиријците“ сите ќе кажат браво... Ако се дере „Израел на Евреите“ сите ќе кажат браво... Ако неко викне „Англија на Англичаните“ или „Франција на Французите“, па и ако за беља земе и национално знаме во раце... Тој ќе биде нацист, расист, примитивен, невоспитан. Европа ќе иде у курац, а и ние со неа. А еден куп од вас или не го сфаќаат истото па се плескаат во гради со хипер либерални идеи, или не знам што е...

Ахха ние лицата со полиберални идеи сме феил ОК, а што превземате па вие лицата кои ете немате толку либерални идеи ........... јас си признавам барем, претежно сум либерал по идеологија(значи не сум ниту Наци, ниту пак сум Комуњарос) и двете идеологии се контрапродуктивни, ретроградни и потполно ги отфрлам, верувам во Капитализам, Либерализам, Секуларизам, Демократија, Плурализам... и уште нешто и на мене не ми е баш најсјаен животот овде во МКД, но не сум од оној тип на луѓе кои се удираат во гради дека се ептен јаки патриоти, а всушност гледаат во секој момент само да ја здуваат надвор, јас барем сум реален ............... ај тогаш вие кои сте помалку либерални, земете ја работата во ваши раце, справете се со расните и религиските проблеми/конфликти ширум светов ............. ама знаеш како е секогаш се чека на другите да ја почнат и да ја завршат работата .......... и знам дека е лесно човек да се удира во гради и да глуми патриот и националист(на уста, како и на тастатура), но ако пукне(во реалноста) истите тие најгласни ’’патриоти и националисти‘‘ ќе изчезнат одма лево-десно и пак ќе останеме ние либералните, неутралните и неопределени сами да се браниме !
Држава(било која) не се брани со меч туку со наталитет, а наталитет нема ниту кај нас(полибералните), ниту пак кај вас(понелибералните), наталитет нема ниту кај Атеистите, ниту пак кај Христијаните(без разлика дали се Правосл./Катол./Протест.) ............. исти ку*ац сме на некој начин, иако различно збориме ................. наталитет има се знае кај кого, кај оние обоените, како и кај оние кои одат во џамија, значи тие се правите националисти и патриоти(ова го мислам општо на глобално ниво) и без навреда, не го мислам ова стриктно само за тебе, зборам во глобала на планетава !

Оукеј, точно е дека не сум способна да направам нешто во моментов. Делувам на моето локално микрониво, преку маубет (траст ми, тастатура немав земено од мнооогу одамна, две години ме немаше по форуми), идеи, гласање... И пак сето тоа е недоволно. Ама ако пукне еден ден, што не верувам зашто сме проклети амеби, нема да сум од многубројните патриотки кои во 2001 си ги праќаа децата да спијат по тетки и стрини за да не ги регрутираат.
Со тоа што, додека не дојде конкретна ситуација, посекако е само јадење боранија.
Само што јас сум убедена дека отварање на очите на оние околу нас е неверојатно битно. Додека имаме медиуми кои ни го перат мозокот и Соросоиди кои ни го поткупуваат мислењето - не е лошо да им се покаже на луѓето и некое алтернативно гледиште.

Оукеј, точно е дека не сум способна да направам нешто во моментов. Делувам на моето локално микрониво, преку маубет (траст ми, тастатура немав земено од мнооогу одамна, две години ме немаше по форуми), идеи, гласање... И пак сето тоа е недоволно. Ама ако пукне еден ден, што не верувам зашто сме проклети амеби, нема да сум од многубројните патриотки кои во 2001 си ги праќаа децата да спијат по тетки и стрини за да не ги регрутираат.
Со тоа што, додека не дојде конкретна ситуација, посекако е само јадење боранија.
Само што јас сум убедена дека отварање на очите на оние околу нас е неверојатно битно. Додека имаме медиуми кои ни го перат мозокот и Соросоиди кои ни го поткупуваат мислењето - не е лошо да им се покаже на луѓето и некое алтернативно гледиште.

Батали тоа партии и медиуми, не збориме за политика на темава, не сум член на ниедна партија и не навивам стриктно за никого, друга ми беше поентата !
Држава(било која) се брани со наталитет, а не со меч .......... а наталитетот е подеднакво ист кај сите, што ако некои се удираат во гради дека се патриоти најголеми, кога самите се уплеткуваат во мрежата, како прво и самите они прават по едно или две деца макс. а сите знаеме, а и они добро знаат дека само со наталитет се брани држава, но тие иако се нарекуваат патриоти сепак не го спроведуваат тоа, исто така ако утре пукне(пу пу скраја нека е)никој тоа не го посакува, барем не од наша МК страна, токму тие кои секојден се удираат во гради дека се најголеми патриоти, одма ќе ја здуваат кај стигнат и пак ќе останеме ние нели непатриотите да се браниме, тоа е тоа, отсекогаш било така, така е и така ќе биде(ова не го мислам само за кај нас туку и за на други места), патриотизмот се докажува со конкретни дела, а не со фалење на уста и јас можам да се фалам и да се удирам во гради дека сум тежок патриота, но бидејќи сум реален човек не сакам како прво да се лажам самиот себеси, а како второ не сакам да ги лажам ни другите !
Себе-фалењето и удирањето во гради е најлоша работа, патриотизам се брани со дела, додека пак сите празни зборови и себе-фалења пропаѓаат во вода !
Ова не го мислам стриктно за тебе(не те познавам), општо ги кажувам работите !

Види, можда еве не се слагаме со терминологијата околу поимот „Раса“, ама потполно го делам твоето мислење за загрозеноста на нашата цивилизација, секако со некои забелешки. Цврсто верувам дека не сме проклети амеби, туку само му даваме шанса на мирот, повеќе него што треба. Иначе исто така верувам дека имаме среќа да Европа во догледно време се види загрозена и ќе дојде до момент и они да делуваат. Контрадикторноста на политиката на (левите) либерали спрема имигрантите придонесува до уништување баш на тие сваќања, за коишто се борат. Затоа крајната десница има се повеќе и повеќе гласови, па одбраната е на чекор добие и легитимност.

Реално гледано... Европјаните (белците) се одговорни за развојот на човештвото.
До овој степен на развиеност до кој сме стасани, 99% ако не и повеќе одговорни се белците. И тоа речиси во секој период од човековата историја.
Добрата работа е што и понатаму Европа, САД и Русија (исто и Јапонија) се генератори на човековиот развој.
Исто така, бројот на белците иако процентуално опаѓа, бројно расте постојано.

Реално гледано... Европјаните (белците) се одговорни за развојот на човештвото.
До овој степен на развиеност до кој сме стасани, 99% ако не и повеќе одговорни се белците. И тоа речиси во секој период од човековата историја.
Добрата работа е што и понатаму Европа, САД и Русија (исто и Јапонија) се генератори на човековиот развој.
Исто така, бројот на белците иако процентуално опаѓа, бројно расте постојано.

Ги заборави Кинезите.

Ги заборави Кинезите.
Не ги заборавив...
Иако доста пронајдоци не се направени во Европа, токму Европјаните биле тие кои им нашле вистинска примена. :)

Проблемите кај нас на Балканот не се исти со проблемите во западна Европа на пр.
Кај нас на Балканот населението(народите) се автохтони и живеат на овие подрачја со векови, некои и со милениуми:
Грци, Бугари, Македонци, Власи, Албанци, Срби, Црногорци, Бошњаци, Хрвати, Словенци, Романци и.т.н. па дури и Турците на Балканот се на некој начин автохтони, бидејќи тука живеат неколку векови, па и Ромите и Еѓипќаните се на некој начин автохтони, бидејќи се населени на овие простори одамна !
На Балканот скоро целото население е автохтоно и проблемите се појавуваат помеѓу едни со други народи(пред се на меѓу-етничка и на меѓу-верска база), но сепак сите се автохтони !
Додека пак во западна и северна Европа во последниве неколку децении дојдоа милиони имигранти претежно Црнци, Арапи, Турци, Курди, Јужни-Азијати, Источни-Азијати... како и имигранти од Балканските земји, а и имигранти од источно-европските земји во потрага по подобар живот, значи ова население таму не е автохтоно, туку е релативно новонаселено во последниве неколку децении, исто како што на пр. многу наши Македонци отидоа по светот после 2 с.в. поголемиот дел од мојата поширока фамилија е расцепкана по светот(Австрија, Австралија, САД...) меѓутоа тие таму не се автохтоно население, туку се на некој начин отидени таму во потрага по подобар живот, за работа и таму си останале да си живеат со своите фамилии веќе неколку децении !
Е сега по која логика (белите)имигранти се ОК, а (црните)имигранти или пак (обоените)имигранти се лоши, исто така по која логика Христијанските имигранти се ОК, а Муслиманските имигранти се лоши, доколку треба да се протераат тогаш треба да се протераат сите и белите имигранти, како и црните и обоените имигранти, исто ако се протеруваат Муслиманските имигранти, тогаш нека се протераат и сите останати НеМуслимански имигранти ............ лошо е ако селективно се спроведуваат работите, на пр. имигрантите во западно-европските земји кои се белци да речеме од Русија, Украина, Белорусија, Балтичките земји, Полска, Чешка, Словачка, Унгарија, Романија, Молдавија, Бугарија, потоа од земјите на бивша ЈУ и.т.н. се ОК белци се, а емигрантите кои се црни или обоени се лоши, бидејќи не се белци или пак не се ’’прави‘‘ белци !
Извинете ама спроведувањето на работите селективно врз база на потеклото и бојата на кожата или пак врз база на религијата и.т.н. ми делуваат ептен НАЦИ и за такви работи рака не ставам и не поддржувам !

Види, можда еве не се слагаме со терминологијата околу поимот „Раса“, ама потполно го делам твоето мислење за загрозеноста на нашата цивилизација, секако со некои забелешки. Цврсто верувам дека не сме проклети амеби, туку само му даваме шанса на мирот, повеќе него што треба. Иначе исто така верувам дека имаме среќа да Европа во догледно време се види загрозена и ќе дојде до момент и они да делуваат. Контрадикторноста на политиката на (левите) либерали спрема имигрантите придонесува до уништување баш на тие сваќања, за коишто се борат. Затоа крајната десница има се повеќе и повеќе гласови, па одбраната е на чекор добие и легитимност.

Хм, не би рекла. Кај што живеам, екстремната десница зеде речиси 20 посто од гласовите на прв круг (сите мои тукашни пријатели гласаа за неа, јас да имав право на глас и јас за неа ќе гласав), ама од друга страна, екстремната левица зеде 17.... Тука има една класа на млади луѓе, белци, од дедо и прадедо овде, кои се со испран мозок за соживот, еднаквост, либералност. И таквите се длабоко убедени дека дојденците од Африка се добродојдени. Не можеш да го замислиш бројот на мешани бракови и на унии кои ги склопуваат, и се дури и горди на нив.

А од друга страна, имаш втора, па и трета генерација на дојденци, кои за да ја прослават левицата на втор круг - вееја знамиња од Сенегал, од Мали, од Турција, од Алжир. И вечерта плукаа по полицајци и им викаа „ова е наша држава, ќе ве снема, ни е гајле за вас сакаме само социјална помош“. И трагичното е што зад сето ова има медиуми кои ништо не прикажуваат... Како да ништо не се случило.

И од година во година, се повеќе на рекламите има мелези деца и мешани бракови, се повеќе филмови има кај што традиционалистите „сфаќаат“ дека не биле во право и дека добрата и фина забулена девојка има свое место во општеството...

Неможеш да се бориш против една машинерија која е веќе тргната. Овде се повеќе и повеќе има шарени, и, во право си, се повеќе и повеќе се вртат кон екстремната десница. Ама не верувам дека нешто ќе пукне...
--- надополнето: 20 мај 2012 во 10:05 ---
Ги заборави Кинезите.

Кинезите копираат, не измислуваат
--- надополнето: 20 мај 2012 во 10:10 ---
Е сега по која логика (белите)имигранти се ОК, а (црните)имигранти или пак (обоените)имигранти се лоши, исто така по која логика Христијанските имигранти се ОК, а Муслиманските имигранти се лоши, доколку треба да се протераат тогаш треба да се протераат сите и белите имигранти,..... !

Обоените имигранти, во голем дел доаѓаат за да земаат социјална момош, а не да работат, спротивно од Европската и Азијатската имиграција.
Муслиманските имигранти = Жени кои седат дома и чуваат деца, а не работат. Често и мажи (екстремистите), кои исто така не работат зашто на работат немаат право да ја прават молитвата на секои 2 ипол саати.

Не ги ставај во ист кош печалбарите од кај нас, и стоката што иде од Сенегал и која е задоволна со минимум социјална помош, и не ни пробува да најде работа. И од кај нив има еден образован слој кој доаѓа за да работи, секако... Ама мнозинството - доаѓаат за да живеат како паразити.

И ако тоа што сум свесна за истово ме прави наци, оу уел, јебеш - драго ми е да бидам наци во случајов.

Хм, не би рекла. Кај што живеам, екстремната десница зеде речиси 20 посто од гласовите на прв круг (сите мои тукашни пријатели гласаа за неа, јас да имав право на глас и јас за неа ќе гласав), ама од друга страна, екстремната левица зеде 17.... Тука има една класа на млади луѓе, белци, од дедо и прадедо овде, кои се со испран мозок за соживот, еднаквост, либералност. И таквите се длабоко убедени дека дојденците од Африка се добродојдени. Не можеш да го замислиш бројот на мешани бракови и на унии кои ги склопуваат, и се дури и горди на нив.

А од друга страна, имаш втора, па и трета генерација на дојденци, кои за да ја прослават левицата на втор круг - вееја знамиња од Сенегал, од Мали, од Турција, од Алжир. И вечерта плукаа по полицајци и им викаа „ова е наша држава, ќе ве снема, ни е гајле за вас сакаме само социјална помош“. И трагичното е што зад сето ова има медиуми кои ништо не прикажуваат... Како да ништо не се случило.

И од година во година, се повеќе на рекламите има мелези деца и мешани бракови, се повеќе филмови има кај што традиционалистите „сфаќаат“ дека не биле во право и дека добрата и фина забулена девојка има свое место во општеството...

Неможеш да се бориш против една машинерија која е веќе тргната. Овде се повеќе и повеќе има шарени, и, во право си, се повеќе и повеќе се вртат кон екстремната десница. Ама не верувам дека нешто ќе пукне...
--- надополнето: 20 мај 2012 во 10:05 ---

Кинезите копираат, не измислуваат
--- надополнето: 20 мај 2012 во 10:10 ---

Обоените имигранти, во голем дел доаѓаат за да земаат социјална момош, а не да работат, спротивно од Европската и Азијатската имиграција.
Муслиманските имигранти = Жени кои седат дома и чуваат деца, а не работат. Често и мажи (екстремистите), кои исто така не работат зашто на работат немаат право да ја прават молитвата на секои 2 ипол саати.

Не ги ставај во ист кош печалбарите од кај нас, и стоката што иде од Сенегал и која е задоволна со минимум социјална помош, и не ни пробува да најде работа. И од кај нив има еден образован слој кој доаѓа за да работи, секако... Ама мнозинството - доаѓаат за да живеат како паразити.

И ако тоа што сум свесна за истово ме прави наци, оу уел, јебеш - драго ми е да бидам наци во случајов.

А зашто ги осудувате луѓето кои ете имаат полиберални идеи и ставови и ете сакаат да живеат во ај така да го наречам мешано/шарено општество, а не во чисто и ’’право-бело-ариевско‘‘ општество ............ и зашто ги осудувате луѓето(белци) кои ете земале за жена некаква обоена девојка, нели партнерот сами си го бираме, секој си има свој тип на симпатија, мора ли секогаш белецот да зема исклучиво само бели жени(по некои си стари изумрени сфаќања), што ако му се допаѓаат на некој белец повеќе обоени девојки, нели секој си има право на личен избор, поготово кога станува збор за врска или брак !
На пр. мене повеќе ми се допаѓаат Латино-Американки на пр. исто така и мулаткињи, Арапки и.т.н. кај нас нема такви, меѓутоа да сум таму на запад сигурно дека таква девојка/жена би земал, секој си има свој тип на симпатија !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom