jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.645
- Поени од реакции
- 27.609
хехе, не зези, јас мислам дека сме сепак најпаметниТоа е друга приказна, како некој ќе ја искористи својата интелегенција е прича сама за себе.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
хехе, не зези, јас мислам дека сме сепак најпаметниТоа е друга приказна, како некој ќе ја искористи својата интелегенција е прича сама за себе.
хехе, не зези, јас мислам дека сме сепак најпаметни![]()
Ако веќе ги гледаме работите, кој е најителегентен. Тогаш имајте во предвид една работа:
Од каде доаѓаат најголемите научници, се знае од Европа. Така кога гледаме тешко дека жолтата раса може да се вброи како најпаметната како што си мислите. Фактот што Европа го владее светот е пред се во научните достигнувања, не е ни во бројноста ни во силата.
Европа, а и Америка(САД) го владееа сами светот, сега и не е баш така има и други сили .......... да не ги заборавиме БРИК .......... ОК Русите се белци(Европјани), ама Кинезите не се белци, Индијците(??), Бразилците се мнозинството црнци и мулати(мешавина црнци+белци), има и бели Бразилци ама тие пред некој период паднаа испод 50%, а исто така во Бразил има и преку 20 милиони Арапи, а и други мешавини местици(белци+индијанци), како и мал процент на замбоси(црнци+индијанци), така да Бразил неможе да се нарече доминантно бела земја, била некогаш, сега не баш !
Инаку Европјаните биле 25% од вкупната светска популација пред точно 100 год. а денеска се само 7% од денешната вкупна светска популација(преку 7 милијарди), ова не го измислив, туку се факти од интернет, проверете ако сакате !
Отворете малку очи.... Ако некој се дере „Алжир на Алжиријците“ сите ќе кажат браво... Ако се дере „Израел на Евреите“ сите ќе кажат браво... Ако неко викне „Англија на Англичаните“ или „Франција на Французите“, па и ако за беља земе и национално знаме во раце... Тој ќе биде нацист, расист, примитивен, невоспитан. Европа ќе иде у курац, а и ние со неа. А еден куп од вас или не го сфаќаат истото па се плескаат во гради со хипер либерални идеи, или не знам што е...
Оукеј, точно е дека не сум способна да направам нешто во моментов. Делувам на моето локално микрониво, преку маубет (траст ми, тастатура немав земено од мнооогу одамна, две години ме немаше по форуми), идеи, гласање... И пак сето тоа е недоволно. Ама ако пукне еден ден, што не верувам зашто сме проклети амеби, нема да сум од многубројните патриотки кои во 2001 си ги праќаа децата да спијат по тетки и стрини за да не ги регрутираат.
Со тоа што, додека не дојде конкретна ситуација, посекако е само јадење боранија.
Само што јас сум убедена дека отварање на очите на оние околу нас е неверојатно битно. Додека имаме медиуми кои ни го перат мозокот и Соросоиди кои ни го поткупуваат мислењето - не е лошо да им се покаже на луѓето и некое алтернативно гледиште.
Види, можда еве не се слагаме со терминологијата околу поимот „Раса“, ама потполно го делам твоето мислење за загрозеноста на нашата цивилизација, секако со некои забелешки. Цврсто верувам дека не сме проклети амеби, туку само му даваме шанса на мирот, повеќе него што треба. Иначе исто така верувам дека имаме среќа да Европа во догледно време се види загрозена и ќе дојде до момент и они да делуваат. Контрадикторноста на политиката на (левите) либерали спрема имигрантите придонесува до уништување баш на тие сваќања, за коишто се борат. Затоа крајната десница има се повеќе и повеќе гласови, па одбраната е на чекор добие и легитимност.Оукеј, точно е дека не сум способна да направам нешто во моментов. Делувам на моето локално микрониво, преку маубет (траст ми, тастатура немав земено од мнооогу одамна, две години ме немаше по форуми), идеи, гласање... И пак сето тоа е недоволно. Ама ако пукне еден ден, што не верувам зашто сме проклети амеби, нема да сум од многубројните патриотки кои во 2001 си ги праќаа децата да спијат по тетки и стрини за да не ги регрутираат.
Со тоа што, додека не дојде конкретна ситуација, посекако е само јадење боранија.
Само што јас сум убедена дека отварање на очите на оние околу нас е неверојатно битно. Додека имаме медиуми кои ни го перат мозокот и Соросоиди кои ни го поткупуваат мислењето - не е лошо да им се покаже на луѓето и некое алтернативно гледиште.
Реално гледано... Европјаните (белците) се одговорни за развојот на човештвото.
До овој степен на развиеност до кој сме стасани, 99% ако не и повеќе одговорни се белците. И тоа речиси во секој период од човековата историја.
Добрата работа е што и понатаму Европа, САД и Русија (исто и Јапонија) се генератори на човековиот развој.
Исто така, бројот на белците иако процентуално опаѓа, бројно расте постојано.
Не ги заборавив...Ги заборави Кинезите.
Види, можда еве не се слагаме со терминологијата околу поимот „Раса“, ама потполно го делам твоето мислење за загрозеноста на нашата цивилизација, секако со некои забелешки. Цврсто верувам дека не сме проклети амеби, туку само му даваме шанса на мирот, повеќе него што треба. Иначе исто така верувам дека имаме среќа да Европа во догледно време се види загрозена и ќе дојде до момент и они да делуваат. Контрадикторноста на политиката на (левите) либерали спрема имигрантите придонесува до уништување баш на тие сваќања, за коишто се борат. Затоа крајната десница има се повеќе и повеќе гласови, па одбраната е на чекор добие и легитимност.
Ги заборави Кинезите.
Е сега по која логика (белите)имигранти се ОК, а (црните)имигранти или пак (обоените)имигранти се лоши, исто така по која логика Христијанските имигранти се ОК, а Муслиманските имигранти се лоши, доколку треба да се протераат тогаш треба да се протераат сите и белите имигранти,..... !
Хм, не би рекла. Кај што живеам, екстремната десница зеде речиси 20 посто од гласовите на прв круг (сите мои тукашни пријатели гласаа за неа, јас да имав право на глас и јас за неа ќе гласав), ама од друга страна, екстремната левица зеде 17.... Тука има една класа на млади луѓе, белци, од дедо и прадедо овде, кои се со испран мозок за соживот, еднаквост, либералност. И таквите се длабоко убедени дека дојденците од Африка се добродојдени. Не можеш да го замислиш бројот на мешани бракови и на унии кои ги склопуваат, и се дури и горди на нив.
А од друга страна, имаш втора, па и трета генерација на дојденци, кои за да ја прослават левицата на втор круг - вееја знамиња од Сенегал, од Мали, од Турција, од Алжир. И вечерта плукаа по полицајци и им викаа „ова е наша држава, ќе ве снема, ни е гајле за вас сакаме само социјална помош“. И трагичното е што зад сето ова има медиуми кои ништо не прикажуваат... Како да ништо не се случило.
И од година во година, се повеќе на рекламите има мелези деца и мешани бракови, се повеќе филмови има кај што традиционалистите „сфаќаат“ дека не биле во право и дека добрата и фина забулена девојка има свое место во општеството...
Неможеш да се бориш против една машинерија која е веќе тргната. Овде се повеќе и повеќе има шарени, и, во право си, се повеќе и повеќе се вртат кон екстремната десница. Ама не верувам дека нешто ќе пукне...
--- надополнето: 20 мај 2012 во 10:05 ---
Кинезите копираат, не измислуваат
--- надополнето: 20 мај 2012 во 10:10 ---
Обоените имигранти, во голем дел доаѓаат за да земаат социјална момош, а не да работат, спротивно од Европската и Азијатската имиграција.
Муслиманските имигранти = Жени кои седат дома и чуваат деца, а не работат. Често и мажи (екстремистите), кои исто така не работат зашто на работат немаат право да ја прават молитвата на секои 2 ипол саати.
Не ги ставај во ист кош печалбарите од кај нас, и стоката што иде од Сенегал и која е задоволна со минимум социјална помош, и не ни пробува да најде работа. И од кај нив има еден образован слој кој доаѓа за да работи, секако... Ама мнозинството - доаѓаат за да живеат како паразити.
И ако тоа што сум свесна за истово ме прави наци, оу уел, јебеш - драго ми е да бидам наци во случајов.